Razy vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2017. jan frissítése

Eltávolítási Útmutató - Razy vírus

Mi az, hogy Razy ransomware vírus?

Mennyire veszélyes a Razy vírus?

A Razy vírus egy kártékony program, amelynek célja, hogy engedély nélkül a rendszerbe jusson, majd rosszindulatú módszerekkel pénzt termeljen a fejlesztőknek. Fejlesztői szerint a programot arra szánták, hogy tájékoztassa a felhasználókat a ransomware-ek veszélyeiről. Hackerek azonban megszerezték a forráskódot, és veszélyes vírussá alakították a programot. Ha elhisszük a történetet, ha nem, annyi biztos, hogy óvakodnunk kell a vírustól (és a több ezer hasonló fertőzéstől), mert komoly károkat okozhat. Sajnos nem könnyű feladat elkerülni őket, a támadók rendkívül kreatív, megtévesztő módszerekkel próbálkoznak. Ha a vírus a rendszerbe jut, már nem sokat lehet tenni a megállítás érdekében, általában csak a fertőzés végén vehető észre – akkor, amikor a Razy megjeleníti az értesítést a képernyőn. Az üzenet szerint a razydecrypt.com oldalt kell meglátogatni, ha vissza szeretnénk kapni a fájlokat. Mindenki szeretné azt hinni, hogy a fájlok visszaszerezhetők, de sajnos a legtöbb ransomware esetében nem ez a helyzet. A támadók általában egyszerűen felszívódnak a pénzzel. Ha ön nem szeretne így járni, inkább távolítsa el a Razy vírust a rendszerből, ne engedjen a támadók követeléseinek. A vírus eltávolítható például a FortectIntego segítségével.

Razy ransomware virus

A Razy ransomware a titkosított fájlok végére illesztett kiterjesztésről kapta a nevét. Az AES algoritmussal titkosított fájlokat tehát .razy kiterjesztés jelzi, ezek megnyithatatlanná válnak. A célzott fájlok közé tartoznak az Office fájljai, a videók, a zenefájlok és a képek is. Esetenként egész programokat is blokkolhat. Ha a telepített antimalware szoftver fájljait is megcélozza, az eltávolítást is megnehezíti. Ebben az esetben kövesse a lentebb olvasható eltávolítási lépéseket. A fertőzés legrosszabb tulajdonsága, hogy gyakorlatilag nincs mód a fájlok visszafejtésére a hozzájuk tartozó visszafejtési kulcs nélkül. Ez pedig a vírus készítőinek kezében van, és csak pénzért hajlandók elküldeni. Azt pedig már fentebb is kiemeltük, hogy veszélyes beleegyezni a váltságdíj kifizetésébe, jobb, ha inkább mielőbb eltávolítja a vírust, és nem kockáztat. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a támadók minden bizonnyal további vírusok elkészítésére fordítanák a begyűjtött pénzt. Ha nem szeretne hozzájárulni a Razy új változatának elkészítéséhez, válassza inkább a vírus eltávolítását.

Van lehetőség a ransomware-ek által titkosított fájlok megmentésére?

A vírus összetettségétől függően elképzelhető, hogy a titkosított fájlok megmenthetők. Előfordulhat, hogy a vírusszakértők Razy-hez is készíteni tudnak majd egy visszafejtőt, vagy más módon ártalmatlanítják. Amíg ez nem történik meg, nincs mód a fájlok visszaállítására. Megpróbálkozhat persze olyan adatmentő szoftverekkel, mint a PhotoRec, az R-Studio vagy a Kaspersky virus-fighting utilities, de nincs garancia a sikerre. Az ideális megoldás, hogy még a fertőzés bejutása előtt gondoskodunk azok biztonságáról. Rendszeresen készítsen biztonsági mentéseket, és tárolja azokat külső adathordozókon, amelyeket nem csatlakoztat a számítógéphez, hogy a bejutó vírus ne érhesse el őket.

A Razy eltávolítása:

Nem sokat tudni a Razy vírusról, de az eltávolítás nem sokban különbözhet a többi ransomware eltávolításától. A biztonsági szakértők azt javasolják, hogy inkább ne a kézi eltávolítást válasszuk, az automatikus módszer biztonságosabb, hatékonyabb és gyorsabban el is végezhető. Egy megbízható antivírus szoftver rendszervizsgálata rövid idő alatt eltávolítja a Razy vírust és biztosítja a rendszert. Talán már látta a bejegyzésünk végén található kéz eltávolítási útmutatót. Ez akkor jöhet jól, ha a fertőzés megakadályozza a vírusírtó programok megfelelő működését. Ne csak erre az útmutatóra támaszkodjon az eltávolítás során. A lépések elvégzése után futtasson teljes rendszervizsgálatot.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Razy vírus

Razy eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Razy törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Razy) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Razy eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Razy elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Razy, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken