Red Cerber vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók) - Visszafejtési lépések is

Eltávolítási Útmutató - Red Cerber vírus

Mi az, hogy Red Cerber ransomware vírus?

A Red Cerber tovább terjeszti a káoszt

A Red Cerber vírus a 2016-ban komoly károkat okozó, hírhedt Cerber ransomware legújabb változata. A pusztító crypto-malware már öt különböző változatban felbukkant. A legújabb változat a Cerber 5.0.1. Mindegyik jellemző tulajdonságokat mutat fel. A hátrahagyott üzenet szinte teljesen ugyanaz mindegyik esetében. A korábbi változatok jellemzően törölték az árnyékmásolatokat, így a fájlok visszaállításának utolsó esélyeit is megsemmisítették. Az új változat néhány újdonságot is felmutat. Az egyik, hogy az áldozatnak szánt instrukciókat a zöld helyett piros háttéren jeleníti meg. Ha a vírus az ön számítógépébe is bejutott, ne essen pánikba, hanem lásson hozzá az eltávolításához.

A Cerber történetéről elmondható, hogy egy időben csak bizonyos országokat célzott meg. Az eredeti verzió hibákat tartalmazott, amelyek korlátozták működését. A titkosítás elvégzéséhez a számítógép újraindítását igényelte. Nem sokkal később azonban villámsebességgel kezdett fejlődni. A támadók több csatornát és módszert is kihasználtak a terjesztés érdekében. Még a böngészők sebezhetőségeit is felhasználták a fertőzéshez. Az újabb változatok bankkártyára vonatkozó e-mailnek álcázva terjednek.

A Red Cerber üzenete

Más fenyegetésekkel szemben a Red Cerber malware már nem törli a rendszer árnyékmásolatait. Ezek a másolatok a fájlok visszaállítására szolgálnak rendszerhiba vagy nemvárt adatvesztés után. Ennek ellenére a Cerber titkosítása továbbra is komoly feladatot jelent a víruskutatók számára. Az eredeti verzióhoz ugyan sikerült készíteniük visszafejtőt, egyetlen későbbi változat esetében sem jártak még sikerrel.

A Red Cerber ransomware meghatározott fájlokat és mappákat céloz meg, ezek közül a támadók kizárták a következőket: .bat, .cmd, .com, .cpl, .exe, .hta, .msc, .msi, .msp, .pif, .scf, .scr, és .sys. A vírus továbbra is „kedveli” a .doc fájlokat, és további formátumokat is hozzáadott a listához, amely már 493 elemnél jár. Mielőbb el kell tehát távolítania a Red Cerbert.

Hogyan terjed a fertőzés?

A támadók egyre több módszerrel próbálják minél többekhez eljuttatni vírusukat. A Red Cerber bejutásainak legnagyobb részéért spam e-mailek a felelősek. A levél általában valamilyen fizetésre vagy számlázásra vonatkozó e-mailnek tűnik. Az átverést egyértelműen jelző részleteket még az avatatlan szem is könnyedén kiszúrhatja. A ransomware-ek híresek például az elgépelt és nyelvtanilag helytelen e-mailekről. Sőt, ebben az esetben a feladó saját beosztását is eltéveszti a levélben. A Red Cerber terjed emellett exploit kitekkel is, egész pontosan a RIG és Nemucod segítségével. Ezek fertőzött weboldalakon, például illegális fájlmegosztókon bukkanhatnak fel. Fontos, hogy nagyon sok ransomware-készíti használja ki a Flash Player nevét is a fertőzésre, és ez a Red Cerber esetében sincs másként.

Eltávolítható a Red Cerber?

Ha meg szeretne szabadulni a Red Cerber vírustól, telepítsen antispyware programot. Például: RestoroIntego vagy Malwarebytes. Ne felejtse el frissíteni a választott programot a rendszervizsgálat lefuttatása előtt. Előfordulhat, hogy a malware akadályozza az eltávolítását. Ekkor jönnek jól az alábbi lépések. Fontos, hogy csak a Red Cerber eltávolítása után próbálkozzon az adatok megmentésével.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Red Cerber vírus

Red Cerber eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A Cerber bizonyos változatai olyan módosításokat hajthatnak végre a rendszerben, amelyek megakadályozhatják annak megfelelő működését. Ha problémákba ütközik az eltávolítás során, indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Red Cerber törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Red Cerber) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Red Cerber eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Red Cerber elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Red Cerber eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Red Cerber által titkosított fájlok visszaállítását:

A Data Recovery Pro

Habár a fájlok visszafejtésének legjobb módját a támadók kezében lévő privát kulcs jelenti, nem veszíthet semmit, ha kipróbálja ezt a programot.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Red Cerber zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

ShadowExplorer– a fájlmentés egyetlen esélye?

Az árnyékmásolatok továbbra is az egyik legesélyesebb módját jelentik a fájlok visszaszerzésének. Legalábbis ha a vírus nem törli őket. A Red Cerber bizony már nem törli az árnyokmásolatokat, így van esély a fájlok megmentésére.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Red Cerber, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken