Redshitline vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Redshitline vírus

Mi az, hogy Redshitline vírus?

Hogyan működik a Redshitline vírus?

A Redshitline egy új számítógépes vírus, amely a ransomware-ek, azaz zsarolóvírusok közé tartozik. Ez a típus rendkívül népszerű mostanában, mert a cyberbűnözők rájöttek, hogy mennyire meg tudják ijeszteni a felhasználókat az adataik elvesztésének lehetőségével. Ha nem tudja, hogy mi az a ransomware vírus, és hogy mire képes, azt tanácsoljuk, hogy olvassa el az alábbi információkat.

A Redshitline vírus úgy működik, mint a többi ransomware. Egészen pontosan arról van szó, hogy a Locky ransomware technikáját lopta el. Ahogyan ez a rendkívül sikeres vírus, úgy a Redshitline ransomware is is biztonságosnak látszó Word dokumentumként érkezik, e-mail formájában. A dokumentum valójában kártékony kódot rejt, amely azonnal aktiválódok, ha a Word makrók engedélyezve vannak. EKkor letölti a Redshitline futtatható állományát, és el is indítja. A Redshitline pedig átivzsgálja a rendszert, és minden személyes fájlt (dokumentumokat, prezentációkat, zenéket, videókat, archívumokat – szinte mindent) titkosít. A fájlok titkosítása után .IDB[random symbols][email protected]-re módosítja a kiterjesztésüket. A titkosítást az RSA-2048 algoritmussal végzi, amely az egyik legkomplexebb megoldás, feltörése szinte lehetetlen. A következmény tehát, hogy az áldozat adatai elérhetetlenné válnak, és a vírus felajánlja, hogy fizetésért cserébe visszaállítja őket. Egy üzenetre módosítja az asztal háttérképét, valamint az üzenet további példányait a titkosított fájlokat tároló mappákban is elhelyezi (How to decrypt your files.txt néven). Az üzenet megegyezik az asztalon és a fájlokban, a vírus tájékoztat, hogy a fájlokat titkosította, és ha az áldozat vissza szeretné kapni őket, az egyik fájlt el kell küldenie a megadott e-mail címre ([email protected]). Arra az esetre, ha az e-mail cím nem működne, a bűnözők alternatív címet is biztosítanak, ez a [email protected].

Ez a ransomware nem árulja el, hogy mennyi pénzt követel a visszafejtési kulcsért. Ez azt jelenti, hogy a bűnözők valószínűleg készek az alkudozásra, de az is lehet, hogy az adott esethez külön állapítják meg a váltságdíjat. Mielőtt azonban fizetnie, fontoljon meg egy-két dolgot. Először is, semmi sem garantálja, hogy a bűnözők tényleg elküldik a kulcsot. Így tehát nemcsak adatait, hanem pénzét is kockára teszi. A második megjegyzendő, hogy a pénz elküldésével támogatja a csalókat abban, hogy tovább folytassák tevékenységeiket. Ha nem tervez fizetni, mielőbb távolítsa el a Redshitline ransomware-t egy antimalware szoftverrel, például a FortectIntego segítségével.

Hogyan kerülhető el a fertőzés?

A ransomware-ek egyre csak terjednek, szinte minden hétre jut egy új példány. Legyen óvatos, nagyon sok különösen veszélyes zsarolóvírus bukkant fel mostanában: Locky, KeRanger, Maktub Locker, Alpha Crypt és számos más is.

 • Jellemzően közvetlenül az áldozatnak küldik őket e-mail formájában, mindig valamilyen megbízható fájlnak álcázva. Akármilyen érdekesnek is tűnnek, nagyon fontos, hogy figyelmen kívül hagyja az ismeretlen feladóktól származó e-maileket. Ne feledje, hogy a bűnözők gyakran hivatalos feladónak álcázzák magukat – ne dőljön be a trükköknek!
 • A ransomware akkor is a rendszerbe juthat, ha trójai vírus lapul a merevlemezen. Ahhoz, hogy az ilyen fertőzéseket elkerülhesse, telepítenie kell egy megbízható antimalware programot, mert a kártékony programok általában csendben, biztonságos fájlnak álcázva jutnak be. A kártékony folyamatokat is titokban futtatják, így nehéz őket észrevenni.
 • Kerülje el a kockázatos weboldalakat. Ne kattintson tolakodó felugró ablakokra és reklámsávokra, mert ezek a tartalmak gyakran megtévesztő weboldalakra irányítanak át. Ha ilyen hirdetéseket lát böngészés közben, érdemes átvizsgálnia a rendszert a FortectIntego segítségével, vagy más megbízható antimalware programmal.
 • A letöltendő fájlokat pedig a közvetlen megnyitás helyett előbb mentse a lemezre. Ezzel több időt az a biztonsági szoftvernek, hogy ellenőrizhesse az adott fájl megbízhatóságát.
 • Készítsen biztonsági mentést adatairól, és külső meghajtón tárolja. Ezzel biztonságban tarthatja fontos fájljait még a ransomware vírusokkal szemben is. Tartsa a meghajtót a számítógépről lecsatlakoztatva!

Ha számítógépét megfertőzte a How to decrypt your files.txt vírus, de nem készített másolatokat a fertőzés előtt, aligha tehet bármit is. A biztonsági szakértők nagy erőkkel dolgoznak a visszafejtő programon, de egyelőre még nem értek el eredményt.

A Redshitline eltávolítása

Ahogyan már említettük is, a Redshitline vírus eltávolításának a legjobb módja, hogy egy professzionális szoftverre bízza a feladatot. Ezzel észlelheti és eltávolíthatja a vírus minden komponensét. Mindez kézzel meglehetősen nehéz lenne. Ha azonban elég tapasztalt felhasználónak érzi magát a Redshitline önálló eltávolításához, követheti a lent olvasható eltávolítási lépéseket. Küldje el nekünk kérdéseit, ha bármilyen problémába ütközik a Redshitline malware eltávolítása során.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Redshitline vírus

Redshitline eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Redshitline törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Redshitline) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Redshitline eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Redshitline elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Redshitline, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken