Satan vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató) - Gyors visszafejtési módszer

Eltávolítási Útmutató - Satan vírus

Mi az, hogy Satan ransomware vírus?

A Satan ransomware elérhető a deepweben: még több támadás várható

A Satan vírus egy újabb Ransomware-mint-szolgáltatás típusú ransomware. A Satan RaaS ransomwarecsomag elérhető a deepweb fórumain, az érdeklődők egy bizonyos weboldalra regisztrálva ingyen hozzájuthatnak a ransomware-csomaghoz. A Cold_As_Ice álnevű fórumozó szerint a Satan vírus mindenki számára ingyenes, és bárki személyre szabhatja magának a következő paraméterek módosításával: „váltságdíj összege, váltságdíjszorzó X nap eltelte után, a szorzó aktiválásának ideje, egyedi üzenet.” Feltehetőleg ez a fórumozó terjeszti a ransomware-t. Állítása szerint a Satan fájlmérete mindössze 170 kb, és azt javasolja, hogy a támadni vágyók fordítsák le az üzenetet több nyelvre is, hogy az áldozatok megérthessék a helyzetet. Azt is megjegyzi, hogy a ransomware-csomag segítségével a Microsoft Word makróit kihasználó és CHM fájlt használó fertőzés készíthető (a megtévesztés és a hatékonyabb terjedés érdekében).

A szakértők a fentiek miatt megnövekedett számú Satan-támadásra készülnek. A ransomware-mint-szolgáltatás nem új dolog, könnyű pénzforrást jelent a támadóknak. Nem meglepő, hogy a ransomware-ek virágzanak, ha ilyen könnyen hozzáférhetők a szükséges eszközök. A ransomware-csomag fejlesztői a begyűjtött váltságdíjak 30%-át kérik, a többi a támadóé maradhat. A vírussal fertőzött áldozatoknak nem szabad azonnal a váltságdíj kifizetésébe fogniuk, mert a Satan jelenleg elemzés alatt áll, elképzelhető, hogy a malware-kutatóknak sikerül visszafejtő programot készíteniük, amellyel a váltságdíj kifizetése nélkül visszaállíthatóak lesznek az adatok. Ehelyett a Satan ransomware eltávolítása a javasolt, például olyan programmal, mint a kiváló FortectIntego – a fájlok pedig ezután korábban elkészített biztonsági másolatokból is visszaállíthatók. Ha nincsenek másolatok, a bejegyzés végén található visszaállítási módszerekkel érdemes megpróbálkozni. A Satan eltávolítása elengedhetetlen, ha biztonságban szeretné tudni számítógépét.

Hogyan fertőzhet meg a ransomware?

Úgy tűnik, hogy a Satan vírus fejlesztői makrókat tartalmazó kártékony Word fájlokat használnak a terjesztéshez. Fontos tehát odafigyelnie az ismeretlen felhasználóktól származó e-mailekre, ne nyissa meg ezek csatolmányait. Ne feledje, hogy a támadók fontosnak fájlnak próbálják feltüntetni a vírust, például számlának, beolvasott dokumentumnak és hasonlóknak – ne dőljön be a trükknek! Alaposan vizsgálja meg az ismeretlenektől származó e-maileket, magát az e-mail címet is ellenőrizze. A támadók gyakran jól ismert vállalatok dolgozóinak adják ki magukat (például Amazon vagy PayPal) – ne bízzon meg tehát azonnal ezekben az e-mailekben sem.

Vissza lehet állítani a malware által titkosított fájlokat? Hogyan távolítható el a Satan vírus?

Ha önnek is ezek a kérdései, gondolja át, hogy hajlandó-e kifizetni a váltságdíjat. Talán megkapja a visszafejtő programot, talán nem. Az is lehet, hogy további vírusokat fog tartalmazni. A váltságdíj kifizetése sosem jó ötlet, azt javasoljuk, hogy inkább ne fizessen. A Satan vírust antimalware programmal távolíthatja el, a fájlokat pedig biztonsági mentésből állíthatja vissza. Ha nem készített biztonsági mentéseket, a következő módszerekkel próbálkozhat:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Satan vírus

Satan eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A következő lépések megkönnyítik a Satan ransomware eltávolítását. A megfelelő eltávolítás érdekében figyelmesen kövesse a lépéseket.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Satan törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Satan) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Satan eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Satan elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Satan eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Satan által titkosított fájlok visszaállítását:

Fájlmentés adatmentő programmal

Számos program kínálja az elveszett/titkosított/sérült fájlok visszaállítását. A mi csapatunk a Data Recovery Pro-ban bízik, ezt javasoljuk ebben az esetben is. TIPP: Fontos, hogy egyetlen ilyen jellegű program sem végezhet 100%-os munkát a ransomware-ek esetében. Az ilyen malware-ek egyszerűen túl kifinomultak ahhoz, hogy a visszafejtéshez szükséges privát kulcs nélkül vissza lehessen állítani a fájlokat – ez a kulcs pedig a támadók kezében van.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Satan zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A ShadowExplorer használata

Ha szerencséje van, a vírus nem törölte a rendszer árnyékmásolatait. Ebben az esetben csak elő kell kerítenie őket. Ebben segít a ShadowExplorer.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Satan, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken