SATANA vírus eltávolítása ((frissítve: 2016. aug)) - egyszerű eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - SATANA vírus

Mi az, hogy SATANA ransomware vírus?

A SATANA vírus

Ha követi az IT-híreket, talán már találkozott a SATANA vírussal. Egyike a veszélyes ransomware vírusoknak, amelyeknek a fájlok titkosítása a céljuk. A ransomware-ek jellemzően kifejezetten jövedelmező, ráadásul egyszerűen elkészíthető fertőzések. A jelenlegi népszerűségüket figyelembe véve úgy tűnik, hogy némi programozói tudással szinte bárki elkészíthet egy fájltitkosító szoftvert. A hackerek általában más ransomware-ek alapján készítik saját szoftvereiket. A SATANA például a Petya és a Mischa ransomware vírusokon alapszik, és hozzájuk hasonlóan rejtve jut a rendszerbe, ahol aztán hozzá is lát a titkosításhoz. Az áldozatokat ezután választás elé állítja. Kifizethetik a 0,5 bitcoinos váltságdíjat a fájlok visszaállításához szükséges kulcsért. A sikeres adatvisszaállítás azonban ritka jelenség a ransomware-fertőzések esetén. Jelenleg a SATANA eltávolítása a legjobb választás. A FortectIntego vagy más elismert antivírus segítségével megszabadulhat a vírustól.

„Unokatestvéreihez”, a Petya és a Mischa vírusokhoz hasonlóan a SATANA malware is két különböző módon működik. Az első módszer, hogy egy bootloaderként funkcionáló apró kernelt hoz létre. A második módszer pedig a szokványon ransomware-működés. A két különböző módszer lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb csapást mérje a rendszerre. Nem meglepő, hogy a SATANA eltávolítása trükkös feladat. Bejutás és működésbe lépés után a %TEMP% mappába kerül. Később egy ablakok jelenít meg, amely a ynuthwo.exe nevű fájl telepítésére kéri az áldozatot. A gond az, hogy ebben az ablakban csak az „igen” gombra lehet kattintani. Ezzel a vírus hozzáfér a merevlemez rendszerbetöltő szektoraihoz. Ezt követően a malware hozzákezd a fájlok titkosításához.

Eközben a vírus a regisztrációs adatbázisba is beilleszti a SATANA ransomware adatait. A fenyegetés egy másik különlegessége, hogy csendben, különböző hibaüzenetek, például „kék halál” okozása nélkül tevékenykedik. Valójában a rendszer újraindítására vár. A SATANA [email protected]_[eredeti fájlnév] karakterláncra módosítja a titkosított, hozzáférhetetlenné vált fájlok nevét. A fájlok visszaállításához szükséges lépéseket tartalmazó !satana!.txt nevű szöveges fájlok pedig minden fertőzött mappában megjelennek.

Ebben az üzenetben az áldozat hét napot kap a váltságdíj megfizetésére. A vírus minden fertőzött számítógéphez egyedi azonosítót rendel, amelyet a megadott e-mail címre (banetnatia(@)mail.com) kell küldeni, hogy a támadók elküldhessék a megfelelő visszafejtési kulcsot. A támadók azzal fenyegetik az áldozatokat, hogy a megadott idő letelte után törlik a kulcsot, azaz a fájlok örökre elvesznek. A SATANA ransomware a rendszer bizonyos beállításait is módosítja. Megváltoztatja a fő rendszertöltő rekordot, hogy a rendszer indulásakor betöltődhessen. Ennek következtében minden újonnan létrehozott fájlt titkosítani tud a számítógép következő bekapcsolásakor.

A beszerzett minták alapján a szakértők azt sejtik, hogy a malware még a fejlesztés korai fázisában jár. A vírust a FUD/crypter szállítja, ezt elemezve a szakértők közelebbről is megnézhették a programkódot. A beszerzett minták egy visszafejtő szoftver létrehozásában is segítséget nyújthatnak, de egyelőre mindenkinek óvatosnak kell lennie. A megfelelő védelem érdekében telepítsen egy megbízható antispyware programot. Ha már a rendszerbe jutott. az adatok biztonságának érdekében el kell távolítania a SATANA vírust.

Hogyan jutott a számítógépembe a SATANA vírus?

A biztonsági szakértők figyelmeztetése szerint a SATANA bárhol felbukkanhat. Akaratlanul a rendszerbe engedhető szoftverfrissítéseknek álcázott letöltésekkel, P2P hálózatokról és egy egyszerű e-mailes csatolmányból is. Utóbbi a ransomware-ek terjesztésének legnépszerűbb módja. A legtöbb e-mail szolgáltató a Spam mappába szűri a rosszindulatú leveleket, tehát ezt a mappát csak óvatosan szabad böngésznie. Ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket, és ennél is fontosabb, hogy ne töltse le a mellékelt csatolmányokat. A támadók azzal próbálják tőrbe csalni a potenciális áldozatokat, hogy leveleiket fontos információknak, például vásárlást igazoló számláknak, gyorshajtási büntetéseknek és hasonlóknak álcázzák, ezért alaposan át kell néznie a beérkező leveleket.

A SATANA eltávolítása

Ha számítógépét megfertőzte a SATANA vírus, mielőbb hozzá kell látnia az eltávolításhoz, mert számítógépe és fájljai veszélyben vannak. Használjon elismert antivírus szoftvert. Fontos, hogy a SATANA eltávolítása nem állítja vissza a titkosított fájlokat. Ehhez próbálkozhat a következő adatvisszaállító szoftverekkel: PhotoRec, R-Studio és Kaspersky virus-fighting utilities. A garantált visszaállítás azonban csak biztonsági másolatok segítségével érhető el. Ha nem rendelkezik másolatokkal, a visszaállító programok jelentik az egyetlen esélyt. Ha gondjai akadnak a SATANA eltávolításával, kövesse a lentebb olvasható útmutató lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - SATANA vírus

SATANA eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: SATANA törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (SATANA) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

SATANA eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden SATANA elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt SATANA, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken