ScorecardResearch.com törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. aug)

Eltávolítási Útmutató - ScorecardResearch.com

Mi az, hogy ScorecardResearch.com?

A ScorecardResearch.com áttekintése

ScorecardResearch.com

A ScorecardResearch.com vírus (más néven b.scorecardresearch.com) olyan eszközként mutatja be magát, amely az online hirdetővállalatokat segíti. Egészen pontosan arról van szó, hogy adatokat gyűjt a megcélzott felhasználókról, majd az adatokat a klienseknek továbbítja. Az adatok begyűjtéséhez különböző kérdőívek kitöltésére kéri a felhasználókat. A kezdőlapi hirdetés szerint a vállalatok a szoftver segítségével azonosíthatják a felhasználóik érdeklődéseit, ezzel pedig megfelelhetnek elvárásaiknak.

Valójában kissé másról van szó. A szakértők szerint az alkalmazás és a hozzá tartozó weboldalak adware elemeket tartalmaznak. Telepítés után tehát ScorecardResearch.com hirdetéseket jeleníthet meg a böngészőkben. A marketinges platformokat gyakran használják arra, hogy leárazásokról, akciókról, kérdőívekről, nyereményjátékokról vagy akár hiányzó frissítésekről „szóló” félrevezető hirdetéseket jelenítsenek meg.

Kattintás után a felhasználók ismeretlen, kétes, esetleg veszélyes weboldalakra kerülnek, amelyek egyetlen célja, hogy eladásaikat vagy hírnevüket növeljék. Sokan nem veszik figyelembe, hogy ismeretlen program adatokat gyűjt böngészési szokásaikról. Ha úgy sejti, hogy a ScorecardResearch.com az ön számítógépébe is bejutott, távolítsa el! A kiváló FortectIntego például tökéletesen el tudja végezni a dolgot.

A weboldal a Full Circle Studies, Inc. nevű vállalathoz tartozik, amely pedig a még nagyobb comScores, Inc. marketinges közösség tagja. A kliensek online hirdetéssel foglalkozó vállalatok. Nekik így nem kell külön azzal foglalkozniuk, hogy kikérdezzék a felhasználókat a különböző témákról. Az adware megteszi helyettük. Figyelembe véve, hogy potenciálisan kéretlen programról van szó, mindez rendkívül bosszantó lehet.

Az adware mindent megtesz, hogy rávegyek a felhasználókat a kérdőívek kitöltésére, azok minden weboldalon megjelenhetnek, valamint új weboldalként is felbukkanhatnak. A ScorecardResearch.com átirányításai komolyabb problémát is okozhatnak, például fertőző weboldalakra vezethetnek. Mi több, a Scorecard Research szoftvere a számítógép DNS beállításait is módosíthatja, azaz kézben tarthatja a böngészős forgalmat.

ScorecardResearch.com

Az adware böngészős sütik és más módszerek segítségével is hozzáférhet a szükséges adatokhoz. További bővítményeket használhat a felhasználó által keresett kifejezések és a meglátogatott weboldalak begyűjtésére is. Ezek az információk személyes beazonosításra alkalmatlanok, ezért a kliensvállalatok is megkapják őket. Ne lepődjön meg, ha hirdetések árasztják el e-mail fiókját. Fontos, hogy a legtöbb ransomware vírus is e-mailben terjed. Nem szabad megnyitnia a spam leveleket. Fontos, hogy mielőbb hozzálásson a ScorecardResearch.com eltávolításához!

Az adware terjedésének módja

A böngészőeltérítők, az adware-ek és más potenciálisan kéretlen programok általában freeware programok mellékleteként terjednek. Sokan nem veszik észre a mellékleteket például egyes ingyenes képszerkesztőkben vagy médialejátszókban. A beállítások átugrásával a programok a rendszerbe jutnak, így történik ez a ScorecardResearch.com esetében is.

Ha meg szeretné védeni magát a potenciálisan kéretlen programoktól, oda kell figyelnie a telepítési folyamatokra. Az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) módszert kell választania, majd alaposan át kell olvasnia minden lépést és el kell utasítania a kéretlen elemeket.

ScorecardResearch.com

A ScorecardResearch.com eltávolítása

A kéretlen program eltávolítása nem nehéz és nem is hosszadalmas folyamat, ha egy malware-eltávolítót használ a feladatra. A program percek alatt befejezi a ScorecardResearch.com eltávolítását. Jól jön akkor is, ha komolyabb fenyegetésről van szó.

A ScorecardResearch.com vírustól akár kézzel is megszabadulhat. Fontos, hogy alaposnak kell lennie, ha megfelelően el szeretné távolítani. A potenciálisan kéretlen programok gyakran ingyenes szoftverek mögött rejtőznek. Akár jól ismert programok mellékleteként is a rendszerbe juthatnak.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - ScorecardResearch.com

ScorecardResearch.com eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) ScorecardResearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) ScorecardResearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

ScorecardResearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (ScorecardResearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

ScorecardResearch.com eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az alábbi módszerrel eltávolíthatja a behatolóhoz tartozó regisztrációs bejegyzéseket.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a ScorecardResearch.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

ScorecardResearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) ScorecardResearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) ScorecardResearch.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

ScorecardResearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) ScorecardResearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) ScorecardResearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

ScorecardResearch.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen ScorecardResearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (ScorecardResearch.com) eltávolításának befejezéshez ScorecardResearch.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (ScorecardResearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken