Search Anonymo vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Search Anonymo vírus

Mi az, hogy Search Anonymo vírus?

Megvédheti a személyes adataimat a Search Anonymo böngészés közben?

Search Anonymo virus

A Search Anonymo vírus egy problémás szoftver, amely a böngészőeltérítők közé tartozik. Arra készült, hogy beépüljön a Chrome és Firefox böngészőkbe, de később akár más böngészőket is célba vehet. A felhasználók alapértelmezett keresőmotorját a Searchanonymo.com-ra váltja, és azt állítja, hogy ez a kereső megvédi a személyes adatokat.

A potenciálisan kéretlen program azt ígéri, hogy nem fogja megfigyelni a felhasználókat, valamint releváns találatokkal segíti az internetezést – sajnos ezek mind megtévesztő állítások. Telepítés után a Searchanonymo.com átirányító vírus áteszi az irányítást a böngésző Omnibox funkciója felett, és saját keresési találatokat jelenít meg a címsorból indított keresésekre.

Fontos, hogy az eredmények között harmadik felek által szponzorált címek is vannak. Ezek a módosított találatok veszélyes weboldalakra mutathatnak! Azt javasoljuk tehát, hogy ne böngéssze ezeket a gyanús weboldalakat. A Search Anonymo kattintás alapú módszerrel próbál pénzt gyűjteni a fejlesztőknek, de nem foglalkozik a hirdetett tartalmak megbízhatóságával. Ez az egyik ok, amiért nem ajánlott a kereső használata, és amiért el kell távolítani a Search Anonymo-t.

A Search Anonymo vírusA Search Anonymo vírus letölthető a saját weboldaláról, de ingyenes programok mellékleteként is bejuthat. Ezt követően módosítja a Chrome és a Firefox keresési beállításait.

Mindezen felül a biztonságos böngészésre vonatkozó állítások is valótlannak tűnnek. Habár a program nem figyeli meg a felhasználó online tevékenységeit, és a böngészési előzményeket sem nézi át, a Search Anonymo keresőt mégsem szabad használni.

A program adatkezelési nyilatkozata szerint telepítés és elindítás után a „termék” többek között olyan információkat gyűjt be, mint a felhasználó IP címe, a hozzáférés ideje, a megnyitott URL, valamint a geomarketinges adatok. A kétes program egyébként elvileg a Microsoft vagy a Yahoo keresőjét használja a találatok megjelenítéséhez, és ezek a szolgáltatások is felgyejezhetik a keresett kifejezéseket, az IP címet, a keresések idejét, stb.

A program emellett azt is bevallja, hogy „tartalmakat és szponzorált hivatkozásokat szolgáltató harmadik feleknek” továbbíthatja a begyűjtött felhasználói adatokat. Egyértelmű tehát, hogy a kétes kereső megfigyeli a felhasználóit, így a biztonságos és privát böngészésről szóló állításai valótlanok. Azt javasoljuk tehát, hogy távolítsa el a Search Anonymo-t például a kiváló FortectIntego segítségével.

Hogyan jutott a rendszerbe ez a vírus?

Érdemes tudni, hogy habár rendkívül bosszantó programról van szó, nem nevezhető kártevőnek. Nem használ illegális trükköket a bejutáshoz, akár saját weboldaláról is letölthető. Sokan mégis anélkül telepítik, hogy észrevennék a dolgot, nem meglepő tehát, hogy értetlenül állnak a Search Anonymo felbukkanása előtt.

A legtöbb esetben freeware és shareware programok mellékleteként jut a rendszerbe, mert a felhasználók nem figyelnek oda a telepítési folyamatokra, nem olvassák át a módosítható beállításokat. Sokan az alapértelmezett telepítési módot (egyszerű, gyors stb.) választják. Ezek a módok azonban gyakran elrejtik a mellékelt kéretlen programokat, amelyek gyakran adware-ek, böngészőeltérítők és más kétes programok – és automatikusan telepítik is őket.

Nagyon fontos, hogy a részletes (egyéni/custom vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és elutasítsa a telepítőbe rejtett kéretlen programokat. Csak akkor telepítse fel a kiszemelt programot, ha már minden mellékletet elutasított.

Hogyan távolítható el a Search Anonymo a Chrome-ból és a Firefox-ból?

A Search Anonymo vírust a lentebb olvasható lépésekkel távolíthatja el a böngészőkből. Ne hagyja figyelmen kívül a problémát. Nem megoldás, ha mostantól egy másik böngészőt használ, a behatoló egyszerre több böngészőbe is beépülhet. Azt javasoljuk, hogy inkább lásson hozzá a Search Anonymo eltávolításához. Ha nem kézzel szeretne megszabadulni a behatolótól, futtasson rendszervizsgálatot egy antispyware vagy antimalware programmal és hagyja, hogy az eltávolítást automatikusan elvégezze.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search Anonymo vírus

Search Anonymo eltávolítása Windows rendszerekből

Nézze át a telepített programok listáját, és távolítson el minden gyanús elemet. Ha megtalálja a Search Anonymo-t a listán, természetesen törölje. Ha nem szerepel a listán, folytassa a Search Anonymo eltávolítási útmutató következő lépésével, és állítsa helyre a böngészőket.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search Anonymo szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search Anonymo bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Search Anonymo eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search Anonymo) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search Anonymo eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Firefox böngésző is a Search Anonymo célpontjai közé tartozik. Ha a Firefox már hozzákezdett a searchanonymo.com találatok megjelenítéséhez, a következő lépések segítségével törölje a Search Anonymo bővítményt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search Anonymo elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search Anonymo eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Search Anonymo eltávolítása innen: Google Chrome

Törölnie kell a Chrome-ból a Search Anonymo nevű bővítményt. Lentebb útmutatót talál a bővítmény eltávolítására vonatkozóan.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search Anonymo bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Search Anonymo eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Search Anonymo) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken