Search.chill-tab.com vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. márc)

Eltávolítási Útmutató - Search.chill-tab.com vírus

Mi az, hogy Search.chill-tab.com vírus?

A Chill tab vírus egy böngészőeltérítő, amely hamis hirdetéseket és kéretlen átirányításokat okoz

A Search.chill-tab.com vírus

A Chill Tab vírus egyre nagyobb kellemetlenséget jelent a Mac-felhasználók számára Ha a rendszerbe jut, „Scanning for Browser updates” feliratú megtévesztő ablakokat jeleníthet meg. Az áldozatok szerint a hirdetés minden alkalommal megjelenik, amikor Safarit, Chrome-ot vagy más böngészőt indítanak. A Chill Tab vírus emellett a hxxp://Search.chill-tab.com címet állíthatja be alapértelmezett keresőmotorként és kezdőlapként – engedély nélkül.

A Chill-Tab bővítmény 2017 júliusában bukkant fel először. Azóta számos komponens segítségével terjed, többek között: „MacSearch”, „hkijingy.me”, „updates.ijnewhb.com” és „cdn.macapproduct.com”. Ha ezek valamelyike is bejutott számítógépébe, azt is el kell távolítania, ha meg szeretné állítani a kéretlen tevékenységeket.

A böngészőeltérítő programok arra készültek, hogy az áldozatok böngészője minél gyakrabban egy előre meghatározott weboldalt nyisson meg. Ebben az esetben ez a Search.chill-tab.com. Az oldal szokványosnak tűnő keresőmotort jelenít meg, de ez a kereső szponzorált találatokat jelenít meg a valódi keresési találatok helyett.

A találatok közötti hirdetések külső oldalakra mutatnak, amelyek adatkezelési nyilatkozata eltérhet a Chill Tab sajátjától. A weboldalak némelyike rendkívül veszélyes lehet. Kétes szándékú böngészős kiegészítők, szoftverfrissítések és más programok telepítésére próbálhatják rávenni a látogatókat. Más megtévesztő oldalak e-mail címet kérhetnek, hogy később kéretlen levelekkel bombázhassák a címet.

Minden olyan átirányítás, amely a böngészőeltérítő fejlesztőinek partnerei által irányított oldalra vezet, kattintás alapú bevételt termel. Sajnos ebből az összegből kizárólag a böngészőeltérítő fejlesztője részesül. A Chill tab vírus eltávolításához meg kell találnia a megfelelő böngészős kiegészítőt.

Ha nem szeretne kézzel próbálkozni a potenciálisan kéretlen program eltávolításával, akkor használjon olyan szoftvert, mint például a kiváló FortectIntego. Egy ilyen program alaposan átvizsgálja a rendszert és eltávolítja a spyware-/malware-komponenseket. Bejegyzésünk alatt részletes útmutatót is találhat, amely végigvezeti az eltávolításhoz szükséges lépéseken.

A Search.chill-tab.com böngészőeltérítőA Search.chill-tab.com egy kétes keresőoldal, amely megfigyeli a felhasználók kereséseit, valamint szponzorált hivatkozásokat illeszt a találatok közé.

A fertőzés jelei

Ha az eltérítő a rendszerbe jutott, a böngészőkben a következő értesítés jelenik meg:

Scanning for Browser updates

A „vizsgálat” végén a vírus ezt jeleníti meg:

Your browser is now up to date! Click to continue.

Az eltérítő ekkor a Chill Tab bővítményt próbálja telepíteni. Ezt a Safari elméletileg blokkolja, mert nem eredeti Apple-kiterjesztésű. Kérjük, NE dőljön be az értesítéseknek, mert további vírusokat juttathatnak a rendszerbe!

A böngészőeltérítők telepítésének elkerülése egyetlen trükkel

A böngészőeltérítők és más potenciálisan kéretlen programok elkerülésének csak egy módja van: Oda kell figyelnie a számítógép használata során, különösen internetezés közben. Az internet természetesen sokat kínál, de ezek közé veszélyes tartalmak is tartoznak.

Legyen óvatos, ha internetről származó programokat telepít. Nagyon fontos, hogy a telepítések során átolvassa az előre bejelölt beállításokat, mert gyakran kéretlen komponensek telepítését szabályozzák. (Az ilyen mellékletekkel a fejlesztők kattintás alapú bevételt szerezhetnek.) A mellékleteket az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési móddal tudja elutasítani.

A böngészőeltérítők telepítését kínáló ajánlatok felugró ablakok formájában is érkezhetnek. Ha rendszeresen ilyen ablakokat lát, érdemes átvizsgálnia a rendszert egy antimalware programmal. Valószínűleg adware típusú potenciálisan kéretlen program került a rendszerbe.

A Search.chill-tab.com keresővírus eltávolítása

Szakértőink szerint a Chill Tab bővítmény csak Mac operációs rendszereken terjed. A fertőzött rendszer helyreállításához automatikus és manuális módszert is használhat.

Az automatikus módszer mindig jobbnak mondható, de ha szeretné, külön program nélkül is törölheti az átirányító vírust. Ez mindössze több időt és türelmet igényel. A program aktuális verziója a Chill Tab 1.0.

A Search.chill-tab.com sikeres eltávolításához a bejegyzésünk alatt látható lépéseket kell követnie. A lépések részletesen bemutatják a lépéseket, amelyekkel eltávolíthatja a böngészőeltérítő minden komponensét.

A spyware típusú programok kézi eltávolítása is megfelelő választás, de fontos, hogy ennek végén futtasson teljes rendszervizsgálatot is. Ehhez egy megbízható antispyware vagy antimalware szoftverre lesz szüksége.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search.chill-tab.com vírus

Search.chill-tab.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

A Chill-tab vírus eltávolításához minden kapcsolódó komponenst törölnie kell Mac rendszerén. Keressen MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com és hasonló, ismeretlen bejegyzéseket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search.chill-tab.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search.chill-tab.com eltávolítása Windows rendszerekből

Ha ez a potenciálisan kéretlen program Windows rendszeren bukkant fel, keresse meg a komponenseit a Vezérlőpultban. Olyan programokat kell keresnie, amelyek gyanúsnak tűnnek. Jelölje ki őket és kattintson az Eltávolítás gombra. 

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search.chill-tab.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search.chill-tab.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Search.chill-tab.com eltávolítása innen: Google Chrome

A Search.chill-tab.com eltávolításához lépjen a Chrome chrome://extensions címen elérhető lapjára. Írja be a címet a címsorba és nyomjon Enter billentyűt. Törölje ki a megjelenő listán a Chill Tab NewTab bővítményt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search.chill-tab.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Search.chill-tab.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Search.chill-tab.com eltávolítása innen: Safari

A Chill Tab eltávolításához alaphelyzetbe kell állítania a Safarit. Ez a legegyszerűbb módja az eltérítő eltávolításának. Alternatívaként átnézheti a bővítmények listáját és törölheti az ismeretlen elemeket. Mindenképpen törölje a MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com és hasonló nevű bejegyzéseket.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Search.chill-tab.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Search.chill-tab.com) eltávolításának befejezéshez Search.chill-tab.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Search.chill-tab.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Search.chill-tab.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Search.chill-tab.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Search.chill-tab átirányítások megállításához el kell távolítania a Firefoxból a Chill Tab NewTab bővítményt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search.chill-tab.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search.chill-tab.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Search.chill-tab.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken