Search In Tabs vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók) - oktatás

Eltávolítási Útmutató - Search In Tabs vírus

Mi az, hogy Search In Tabs vírus?

A Search In Tabs rengeteg agresszív hirdetést jelenít meg telepítés után

Képernyőkép a Search In Tabs letöltési oldaláról

A Search In Tabs egy kétes Google Chrome-bővítmény, melyet hasznos lapkezelőként hirdetnek. Ezzel szemben főként szoftvercsomagok mellékleteként terjed, és a bejutás után azonnal módosítja a böngészők beállításait, majd harmadik felektől származó reklámtartalmak megjelenítésébe kezd. A szokványos eltávolítási módszerrel sajnos nem biztos, hogy meg lehet szabadulni az adware-től.

A Search In Tabs bejutása után ismeretlen weboldalra módosulhat a Chrome kezdőlapja és alapértelmezett keresője. Ezeket a módosításokat sem olyan egyszerű visszavonni. A potenciálisan kéretlen program a böngészőbeállítások és -parancsikonok módosításával próbálja átvenni a Chrome feletti irányítást.

A bővítmény kizárólag a fejlesztők számára hasznos (searchintabs.com). Rengeteg felugró ablakot, reklámsávot, szövegközi hirdetést és egyéb online reklámanyagot jelenít meg. A Search In Tabs hirdetései félrevezetőek, potenciális veszélyforrást jelentenek.

Némelyik hirdetés becsapós biztonsági programokat reklámozhat, esetleg kétes rendszervizsgálatokat vagy veszélyes weboldalakra átirányító hivatkozásokat jeleníthet meg. A Search In Tabs átirányításai az adware legproblémásabb pontját jelentik. A szakértők szerint a reklámtartalmak online átverésekhez vagy rosszindulatú weboldalakhoz vezethetnek.

Fontos tehát, hogy elkerülje ezeket a hirdetéseket – ne hagyja, hogy kattintásaiból a fejlesztők profitáljanak. Nem csak az észrevétlen bejutás és az átirányítások miatt kell mielőbb megszabadulnia a Search In Tabs-től. A program személyes adatokat is begyűjthet.

A reklámokkal támogatott programok gyakran képesek beazonosításra alkalmatlan személyes adatok és böngészési adatok megfigyelésére, ilyenek például az IP-cím, a keresési előzmények, a böngészési előzmények, az egyes weboldalakon eltöltött idő, a megnyitott hirdetések stb. A Search In Tabs is megfigyelheti ezeket, majd marketinges célokra használhatja fel.

Ha tehát el szeretné távolítani a Search In Tabs-t böngészőjéből, telepítse a kiváló RestoroIntego legújabb változatát, mellyel felgyorsíthatja a folyamatot. Ha kézzel szeretne megszabadulni az adware-től, tekintse át a bejegyzésünk alatt található manuális eltávolítási útmutatót.

Kép a Search In Tabs vírusrólA Search In Tabs-nek saját weboldala van, de a letöltési link nem működik.

A freeware-ek figyelmes telepítésével elkerülhetők az adware-ek és más kéretlen programok

Ahogyan azt már korábban említettük, a Search In Tabs adware szoftvercsomagokban terjed. Ez azt jelenti, hogy más program telepítőjében találkozhat vele. Ha a szokásos/standard (vagy quick/gyors stb.) telepítési módot választja a telepítőkben, a telepítők gyakran kérdés nélkül a rendszerbe juttatják az ilyen mellékleteket.

Elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket a következőkkel:

 • mindig a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési módot válassza;
 • figyelmesen olvassa el a kiírt szövegeket;
 • vegye ki a jelöléseket a harmadik felektől származó szoftverek elől.

Dán biztonsági szakértők is arra emlékeztetnek, hogy fontos megbízható letöltési forrásokat választani és elolvasni a kiszemelt programokhoz tartozó felhasználási feltételeket és adatkezelési nyilatkozatokat.

A Search In Tabs vírus eltávolítása a Chrome-ból

Ha próbálkozott a Search In Tabs szokványos bővítménykénti eltávolításával, valószínűleg nem járt sikerrel. Ez azért történhet meg, mert a bővítmény a Csoportházirendek segítségével települ. Az „Eltávolítás” gomb helyét emiatt „Vállalati házirend által telepítve” felirat veheti át.

A legegyszerűbben úgy oldhatja meg a problémát, hogy telepít egy antimalware eszközt, majd átvizsgálja vele a rendszert. A Search In Tabs automatikus eltávolítása helyett követheti a lentebb olvasható manuális eltávolítási lépéseket is.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search In Tabs vírus

Search In Tabs eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépésekkel eltávolíthatja az adware-t a Windows-ból:

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search In Tabs szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search In Tabs bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Search In Tabs eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha a Search In Tabs vírus bejutott Chrome böngészőjébe, a következő lépésekkel távolíthatja el onnan:

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search In Tabs) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search In Tabs vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Search In Tabs továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Search In Tabs eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search In Tabs elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search In Tabs eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Search In Tabs eltávolítása innen: Google Chrome

A következő lépésekkel eltávolíthatja a Search In Tabs adware-t. Az összes komponens eltávolításához szükséges lehet a Chrome eltávolítása (majd újratelepítése) is.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search In Tabs bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Search In Tabs eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Search In Tabs eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Search In Tabs vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Search In Tabs) eltávolításának befejezéshez Search In Tabs gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Search In Tabs) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken