Search.searchlf.com vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Search.searchlf.com vírus

Mi az, hogy Search.searchlf.com vírus?

A számítógépes biztonsági szakértők nem ajánlják a Search.searchlf.com (Login Faster) keresőmotor használatát. Vizsgálataik szerint kétes weboldalról van szó, amely számos okból is megbízhatatlan keresőt kínál. Először is, a weboldal lecserélheti az eddig használt kezdőlapokat, méghozzá a felhasználó beleegyezése nélkül. Ezt nem szabad engedni. Sőt, a weboldal számos félrevezető keresési találatokat jelenít meg, amely azonnal felveti a kérdést, hogy pontosan miért. Mi is úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk a Search.searchlf.com-ot. Lentebb megtaláljak, hogy miket sikerült megállapítanunk.

A Search.searchlf.com leírása

A Search.searchlf.com valójában egy program. Potenciálisan kéretlen programról és böngészőeltérítőről van szó. A gyanús program más szoftverek mellékleteként juthat a rendszerbe, különösen akkor, ha a felhasználó figyelmetlenül végzi el a telepítési folyamatokat. A Search.searchlf.com böngészőeltérítő önmagában nem kártékony, habár kétes és tolakodó viselkedése negatívan hat a számítógépre. Megfigyeli például a böngészési szokásokat, a keresett kifejezéseket, a kattintásokat és más hasonló adatokat is. Senki sem tudja, hogy pontosan milyen célból van szüksége ezekre az adatokra, de nem hisszük, hog bárki is szívesen megosztaná online tevékenységeit kétes idegenekkel.

A Search.searchlf.com eltérítő emellett minden telepített böngészőben módosítja a kezdőlapokat, az új fülek tartalmát és az alapértelmezett keresőmotort is. Természetesen a Search.searchlf.com címre. Sajnos azt kell megállapítanunk, hogy ez nem egy megbízható keresésszolgáltató. A szolgáltatás fő célja, hogy bevételt generáljon. Egészen pontosan kattintások után járó bevételre pályázik, amelyhez partnerei hirdetésén keresztül vezet az út. A keresőmotor ezért módosított találatokat jelenít meg, ezeket mind előre meghatározott oldalak címeire változtatják. Más szóval a Search.searchlf.com kéretlen átirányításokat indít gyanús harmadik felek oldalaira.

Legyen rendkívül óvatos, mert nem tudhatja, hogy a hirdetett weboldalak kártékonyak-e. Néhány esetben ezek a kétes weboldalak megpróbálhatják magukat megbízható szolgáltatásoknak kiadni, és hasznos, biztonságos programoknak beállítva ártalmas szoftvereket terjeszthetnek. A kockázatok elkerülésének érdekében azt tanácsoljuk, hogy mielőbb távolítsa el a Search.searchlf.com-ot, és váltson egy jobb keresőmotorra. Használja a vezető keresők egyikét: Yahoo, Google, Bing. A szóban forgó böngészőeltérítőt automatikusan is és manuálisan is eltávolíthatja. Az automatikus módszerhez csak egy antispyware programra van szüksége, például a FortectIntego legújabb változatára.

Hogyan juthat a rendszerbe a Search.searchlf.com?

A Search.searchlf.com potenciálisan kéretlen program kétes, sunyi módon terjed. Gyakran mellékelik más ingyenes programok telepítőihez. Sokan nem tudják, hogy lehetőségük van elutasítani az ilyen kéretlen mellékleteket, ezért jobb híján belemennek a telepítésbe. Figyeljen oda az ilyesmire, kövesse az alábbi lépéseket, ha ingyenes programot telepít:

 1. A kiszemelt programot mindig megbízható forrásból töltse le. A legjobb, ha a fejlesztők saját weboldaláról szerzi be a telepítőt.
 2. Ne siesse el a telepítést. Figyelmesen olvassa el a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési nyilatkozatot.
 3. Ellenőrizze, hogy nem említenek-e harmadik felektől származó mellékleteket. A fenti dokumentumok ezt általában tartalmazzák, de a megfelelő telepítési beállítás kiválasztása is elengedhetetlen.
 4. Ne az alapértelmezett, gyors és hasonló nevű telepítést válassza, hanem az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) nevűt. Ezt követően utasítsa el a kétes programok telepítésére vonatkozó ajánlatokat.

Ezek a tanácsok azonban nem segítenek, ha a Search.searchlf.com eltérítő már a rendszerbe jutott. A program eltávolításának lépéseit megtalálja a 2. oldalon.

A Search.searchlf.com eltávolításának módjai

Mondanunk sem kell, hogy jobb távol maradni a Search.searchlf.com vírustól. Biztosan önnek sem tetszik a parazita által alkalmazott agresszív terjesztési módszer. Ha biztonságban szeretné tudni számítógépét, mielőbb távolítsa el a behatolót. Szerencsére a Search.searchlf.com eltávolítása egyáltalán nem bonyolult. Csak kövesse a bejegyzésünk alatt található lépéseket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search.searchlf.com vírus

Search.searchlf.com eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search.searchlf.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search.searchlf.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Search.searchlf.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search.searchlf.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search.searchlf.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Search.searchlf.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Search.searchlf.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search.searchlf.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search.searchlf.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Search.searchlf.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search.searchlf.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Search.searchlf.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Search.searchlf.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Search.searchlf.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Search.searchlf.com) eltávolításának befejezéshez Search.searchlf.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Search.searchlf.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken