Serpent vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Serpent vírus

Mi az, hogy Serpent ransomware vírus?

Mit lehet tudni a Serpent zsarolóvírusról?

A Serpent ransomware vírus külsejeA Serpent ransomware vírus fertőző MS Office dokumentumként jut a rendszerbe.

A Serpent a Hades Locker és a Wildfire ransomware-család legújabb tagja, amely dán áldozatok számítógépein bukkant fel. A fájltitkosító vírus hagyományos módszerrel terjed: kártékony spam e-mailekkel. A fertőzött e-mail számlának adja ki magát, és egy MS Office dokumentumra mutató letöltési linket is tartalmaz. Ha a felhasználó engedélyezi a dokumentum makróinak futtatását, a Serpent ransomware a rendszerbe jut, és az %AppData% mappában helyezkedik el.

Ezt követően ellenőrzi, hogy az áldozat a megcélzott országok egyikéből származik-e. Ha IP-címe alapján az áldozat Örményországban, Azerbajdzsánban, Fehéroroszországban, Grúziában, Kirgizisztánban, Kazahsztánban, Moldovában, Oroszországban, Türkmenisztánban vagy Tádzsikisztánban van, a vírus egyszerűen leáll, nem titkosítja a fájlokat. Az egyéb országokban élő áldozatoknak azonban szembe kell nézniük a zsarolóvírussal.

Az IP-cím ellenőrzése után a Serpent malware csatlakozik kiszolgálójához és adatokat küld az áldozatról: IP-cím és ország, egyedi hardverazonosító és támadásazonosító. Ezt követően a kiszolgáló RSA-kulcsot generált, amellyel a vírus titkosítja a megcélzott 876 fájltípus közé tartozó fájlokat. A titkosítás során az RSA-2048 és AES-256 algoritmusokkal is lezárja a fájlokat, majd .serpent kiterjesztést illeszt hozzájuk. A szükséges visszafejtési kulcs nélkül az adatok visszafejtése gyakorlatilag lehetetlen, csak biztonsági másolatok segíthetnek. Az áldozat nemcsak a rendszer árnyékmásolatait törli, hanem a már törölt adatokat is felülírja a Cipher.exe segítségével.

Az adatok titkosítása után a Serpent vírus két fájlt hoz létre az Asztalon: HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES_[3 karakter].html és HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES_[3 karakter].txt. Ezek a fájlok üzenetek, melyekben a vírus tájékoztatja az áldozatot arról, hogy a Serpent visszafejtőre van szüksége a fájlok megmentéséhez, és ezt 0,75 bitcoin kifizetésével szerezheti meg. Ha az áldozat nem fizet 7 napon belül, a váltságdíj 2,25 bitcoinra növekszik.

A fejlesztők részletes lépéseket közölnek fizetési weboldalukon a váltságdíj kifizetésére vonatkozóan. Nekünk azonban azt kell javasolnunk, hogy ne üzleteljen bűnözőkkel. Távolítsa el a Serpent vírust akkor is, ha nincsenek biztonsági másolatai a fájlokról. A váltságdíj kifizetése valószínűleg nem fogja visszahozni a fájlokat, csak kidobott pénz lenne. Megpróbálkozhat az alternatív adatmentési módszerekkel, valamint az is előfordulhat, hogy a vírusszakértők nem sikerül visszafejtőt készíteniük a vírushoz. Fogadja meg tanácsunkat és a kiváló FortectIntego rendszervizsgálatával távolítsa el a Serpent vírust.

Serpent ransomware virus

Hogyan terjesztik a ransomware vírust?

A Serpent ransomware kártékony spam e-mailek csatolmányaként terjed. A dán felhasználók egy „Sidste påmindelse for udestående faktura 1603750” című e-mail kaptak, amely egy számlabefizetési utolsó felszólításnak adja ki magát. Ahogyan már említettük is, az üzenet letöltési linket tartalmaz, amelyről egy Word dokumentum töltődik le.

A malware akkor lép működésbe, ha az áldozat engedélyezi a dokumentum makróit a „Tartalom engedélyezése” gomb megnyomásával. Ha el szeretné kerülni a a Serpent vírust és az egyéb ransomware vírusokat, oda kell figyelnie a beérkező e-mailekre. Ne nyissa meg gondolkodás nélkül a linkeket és a csatolmányokat. Láthatja, hogy még a biztonságosnak tűnő fájlok is vírust rejthetnek.

A Serpent eltávolítása

A ransomware bejutása után a legtöbben azonnal az adatok visszaállítására gondolnak. Ez azonban a második lépés. Amíg a malware a rendszerben van, minden visszaállítási próbálkozás elpocsékolt idő. A Serpent eltávolításához hatékony antivírus programra van szüksége, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

Telepítse fel valamelyiket, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Ha a malware megakadályozza a program futtatását vagy telepítését, görgessen lentebb a szükséges lépésekhez. Két módszert is alkalmazhat a biztonsági szoftverek eléréséhez és a Serpent eltávolításához. A vírus törlése a fájlokat sajnos nem adja vissza. Csapatunk javaslataival azonban van esély legalább néhány fájl megmentésére.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Serpent vírus

Serpent eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha a malware megakadályozza az antivírus programok telepítését vagy futtatását, az alábbi lépések segítségével indítsa a rendszert Csökkentett módban. Ezt követően futtassa le a rendszervizsgálatot.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Serpent törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Serpent) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Serpent eltávolítása ezzel: System Restore

Ha az előző módszer nem segített, a következővel próbálkozzon:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Serpent elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Serpent eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Egyelőre sajnos nincs ingyenes visszafejtő a vírushoz, de nem szabad, hogy kifizesse a váltságdíjat! A támadók egyszerűen zsebre tehetik a pénzt.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Serpent által titkosított fájlok visszaállítását:

A Serpent által titkosított fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

Ezzel a szoftverrel az adatok egy részét talán megmentheti. Törölt, sérült és titkosított fájlok visszaállítására szolgál. Használatának lépései a következők:

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Serpent zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Serpent által titkosított fájlok visszaállítása a Windows Előző verziók funkciójával

Ha a Rendszer-visszaállítás be volt kapcsolva már a vírus bejutása előtt, a fájlokat szerencsés esetben egyenként visszaállíthatja a következő lépésekkel:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Egyelőre sajnos nem létezik visszafejtő program a Serpent ransomware-hez

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Serpent, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken