Shade vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Shade vírus

Mi az, hogy Shade ransomware?

A Shade ransomware vírus legfontosabb részletei:

Shade ransomware

A Shade vírus egy ransomware típusú fertőzés, amely főként Németországban, Ukrajnában és Oroszországban terjed. Ennek ellenére semmi sem garantálja, hogy nem fog megjelenni máshol élők számítógépén. A víruskészítők folyamatosan fejlesztik fertőzéseiket, ezért kétségtelen, hogy a Shade ransomware minél több számítógépet próbál megcélozni.

Ahogyan már említettük is, zsarolóvírusról van szó, tehát a rendszerbe jutva titkosítja az áldozat személyes fájljait, majd váltságdíjat követel értük. Fotókat, videókat, zenefájlokat és más fontos dokumentumokat is célba vesz. Ha a fertőzés az ön számítógépébe is bejutott, tovább olvasva tájékozódjon az eltávolítás módjáról.

Ha a ransomware titkosítja a fontos fájlokat, módosítja az Asztal háttérképét, majd egy README.txt nevű fájlt nyit meg, amely részletezi a titkosítási folyamatot. Az üzenetet két nyelven is megírták: angolul és oroszul. A vírus emellett a titkosított fájlok kiterjesztését is módosítja.

A legújabb információk szerint .7h9r, .xtbl, .ytbl és .da_vinci_code kiterjesztéseket használ, és a következő üzenetben tájékoztat a váltságdíjról:

All the important files on your disks were encrypted.
To decrypt the files you should send the following code:
A4B50EXXC45D44XXX1F9|0
to the e-mail addresses: [email protected] or [email protected].
All the attempts of decrypting the information by yourself will result only in irrevocable loss of your data.

A Shade két módszerrel szerzi be a váltságdíjat: e-mail címmel és Tor szerverrel. Az utóbbi esetben a felhasználónak egy anoním böngészőn keresztül kell követnie a tranzakció lépéseit.

Ne fizesse ki a váltságdíjat még ha az adatok pótolhatatlanok is, mert semmi sem garantálja, hogy a Shade ransomware fejlesztői tényleg segíteni fognak az adatok visszaállításában. Az adatmentést inkább a PhotoRec, a Recuva vagy az R-studio szoftverekkel kísérelje meg. Fontos, hogy mielőbb hozzálásson a Shade eltávolításához.

Shade ransomware

Hogyan fertőzhet meg a Shade?

A hackerek általában fertőző e-maileken keresztül terjesztik a Shade ransomware-t. Az e-mailhez .zip fájlt csatolnak, amely fontosnak tűnő, valójában fertőző fájlt tartalmaz, például PAYMENT.vbs, PAYCHECK.vbs vagy PENALTY.vbs néven. Ha a felhasználó ezt megnyitja, azonnal a rendszerbe engedi a ransomware-t.

A vírus ekkor hozzálát a fájlok titkosításához. A Shade emellett trójai vírussal, azaz exploit kit segítségével is a rendszerbe juthat. Ez a módszer arról ismert, hogy megbízható fájlnak képes láttatni magát még az antivírus szoftverek előtt is. Ahhoz, hogy azonosíthassa, megbízható antispyware programot kell telepítenie, például a FortectIntego legújabb változatát.

A Shade eltávolítása

Ha a .7h9r, .xtbl, .ytbl vagy .da_vinci_code kiterjesztések az ön fontos fájljain is felbukkantak, a rendszert megtámadta a Shade ransomware. Ahogyan már említettük, a veszélyes vírus célja, hogy az áldozatoktól váltságdíjat nyerjen ki. Ne fizessen!

Mindent meg tud oldani anélkül, hogy pénzt adna a bűnözők kezébe. ELőször is telepítsen egy megbízható antispyware programot, például a FortectIntego vagy a Malwarebytes legújabb változatát, majd távolítsa el vele a Shade vírust. Ezt kvöetően állítsa vissza a fájlokat biztonsági másolatokból, vagy a PhotoRec, Recuva vagy R-studio program segítségével.

Ha a későbbiekben el szeretné kerülni a hasonló eseteket, mindenképpen készítsen biztonsági másolatokat fájljairól, és ezeket külső tárolókon vagy online tárhelyeken tárolja. A Google Drive, OneDrive és hasonló megoldások nem feltétlen biztonságosak, mert folyamatosan figyelik a rendszerben lévő fájlok állapotát. Az online adatok pedig mindig nagyobb veszélyben vannak, mint az offline, fizikai tárolón tárolt adatok.

Ha a Shade vírus letiltotta a biztonsági szoftvereket, kövesse az alábbi lépéseket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Shade vírus

Shade eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Shade törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Shade) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Shade eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Shade elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Shade, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken