Spora 2.0 vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató) - 2017. ápr frissítése

Eltávolítási Útmutató - Spora 2.0 vírus

Mi az, hogy Spora 2.0 ransomware vírus?

Figyelem: A Spora 2.0 vírus fejlesztés alatt áll

Rossz hírünk van a Spora vírussal kapcsolatban. Hamarosan fel fog bukkanni a Spora ransomware egy új változata: a vírus fejlesztői lehetséges Spora 2.0 ransomware-támadásokra utaló célzásokat tettek, amely „más eszközöket” fog célba venni, azaz a vírust más operációs rendszerekre is átültették (jelenleg a Windows-t célozza). Míg az internetezők a Spora új célpontját próbálják kitalálni, mi abban vagyunk biztosak, hogy a Spora 2.0 vírus rendkívül veszélyes és az előző változathoz hasonlóan kifinomult fertőzés lesz. A legtöbb vírus első változata még jellemzően számos hibát tartalmaz, amelyeket a később változatok orvosolnak, a Spora ransomware azonban hibátlanul bukkant fel – professzionális zsarolóvírusnak hívhatjuk.

A Spora 2.0 malware feltételezhetőleg a valaha volt legjobban összerakott vírus lesz. Azt is érdemes észben tartani, hogy akár új nevet is választhat magának. Android rendszerű készülékeket célozhat meg (ez a legvalószínűbb lehetőség), de akár Mac OS vagy Linux eszközök is a célkeresztbe kerülhetnek. Ha nem szeretne a Spora 2.0 eltávolításával bajlódni, jobb, ha biztosítja készülékeit. Frissítse a szoftvereket, telepítsen megfelelő antimalware programot (pl. FortectIntego vagy Malwarebytes) és készítsen biztonsági másolatokat a fontos személyes fájlokról. Sajnos ennél többet nem tudunk a fertőzésről, nem tudjuk megjósolni, hogy a Spora 2.0 visszafejtése lehetséges lesz-e. Frissíteni fogjuk ezt a bejegyzést, amint újabb információkat tudunk meg.

Spora 2.0 vírusA Spora ransomware fejlesztőinek üzenete, mely szerint a Spora 2.0 más készülékeket fog célba venni.

A Spora első változatának működése

A Spora projekt minden tekintetben precíz munka, egyértelmű, hogy készítői minden részletet alaposan átgondoltak. A vírus azzal tűnik ki a többi közül, és azzal hagyja maga mögött még a Cerber és Locky fertőzéseket is, hogy rendkívül felhasználóbarát felületet jelenít meg. A Spora malware internetelérés nélkül is képes titkosítani az áldozat adatait, méghozzá rendkívül precíz módon. Semmilyen hiba nincs a titkosítási kódban, és egyáltalán a vírus kódjában – a malware-kutatók tehát nem tudnak segíteni az adatok visszaállításában. Később fény derült arra, hogy a „The HoeflerText wasn’t found” hirdetések is terjesztik a vírust, Spora legfőbb terjedési módját HTA fájlokat tartalmazó kártékony ZIP fájlok jelentik.. A kiterjesztéseket álcázzák, például: .doc.HTA. Az áldozat könnyedén a fájltípusnak hiheti az álkiterjesztést, ha a rendszer elrejti a tényleges kiterjesztést. A kártékony fájlokat e-mailben terjesztik. A malware azonnal beépül a számítógépbe és titkosítani kezdi az adatokat, amint az áldozat megnyitja a HTA fájlt. A HTA egy DOCX fájlt is megnyit, amely üzenetet jelenít meg, miszerint a dokumentumot nem lehet beolvasni. Ezután a Spora a parancssoron keresztül törli a rendszer árnyékmásolatait és letiltja a Rendszerindítási javítás funkciót. Végül pedig módosítja a BootStatusPolicy beállítást.

Mindezek után üzenetet hoz létre [azonosító].HTML néven. Ez az üzenet a spora.bz weboldal egyedi változatát nyitja meg, amely egyébként egy meglepően jól összerakott weboldal. A weboldal a számítógép szinkronizálására szólít fel a vírus által létrehozott KEY kiterjesztésű fájl feltöltésével. Ezt követően az áldozatnak több lehetősége is van: Teljes visszaállítás, Immunitás, Eltávolítás és Fájlvisszaállítás. Ez az első alkalom, hogy ransomware vírus különböző fizetős megoldásokat kínál az áldozatnak. A legérdekesebb az egészben az, hogy chatmező is található a spora.bz-n, ahol az áldozatok csoportosan beszélhetnek a támadókkal. A támadók sosem adnak kedvezményt, de „segítenek” az áldozatoknak a határidő letiltásával, hogy később is kifizethessék a váltságdíjat.

Hogyan távolítható el a Spora 2.0 malware?

Egyelőre nem tudni, hogy a Spora 2.0 hogyan fog működni és mire lesz képes, tehát nem tudunk részleteket az eltávolításáról sem. Ha az ön számítógépébe már bejutott a Spora 2.0, küldje el a részleteket ügyféltámogatási csapatunknak. Mindent meg fogunk tenni, hogy segíthessünk. Ha csak azért olvasta el bejegyzésünket, hogy tájékozódjon a Spora ransomware projektről, szeretnénk emlékeztetni, hogy készítsen biztonsági másolatokat. Hálás lesz a másolatokért, ha a Spora vírus a rendszerbe jutna.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Spora 2.0 vírus

Spora 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Spora 2.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Spora 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Spora 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Spora 2.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Spora 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken