Springserve vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Springserve vírus

Mi az, hogy Springserve vírus?

Hogyan működik a Springserve vírus?

A Springserve vírus egy adware program, amely félrevezető hirdetésekkel áraszthatja el a böngészőt. A reklámprogram általában engedély nélkül jut a rendszerbe, ahol minden népszerű böngészőbe beépülhet. Hirdető kódot illeszt a böngészőkbe, amely különböző harmadik felektől származó hirdetéseket jeleníthet meg böngészés közben. A Springserve hirdetései nemcsak bosszantók, hanem félrevezetők és emiatt veszélyesek is. A felugró ablakok, szövegközi hirdetések, reklámsávok, akciós kuponok és egyéb reklámajánlatok veszélyes fertőzésekhez vezethetnek. Az adware programok egyáltalán nem nyújtanak semmilyen hasznos szolgáltatást. Egyetlen céljuk, hogy bevételt termeljenek a fejlesztőknek. Ezek az alkalmazások különböző hirdetőmódszerekkel kattintás alapú bevételt termelnek a fejlesztőknek. Egyértelmű tehát, hogy érdemes eltávolítania a rendszerből a Springserve-t, méghozzá amint felbukkantak a tolakodó hirdetései. Ha átvizsgálja számítógépét a gyakran ajánlott FortectIntego segítségével, biztos lehet benne, hogy megszabadult a behatoló minden komponensétől.

A potenciálisan kéretlen program a cdn.springserve.com-ra és egyéb kétes weboldalakra irányuló átirányításokat is indíthat. Az átirányítások célja, hogy különböző promóciós oldalak látogatottságát növeljék. Ez is az egyik módszer, amellyel az adware-fejlesztők pénzt kereshetnek. Ennek során a felhasználók váratlanul olyan weboldalakon találhatják magukat, amelyek kétes szoftvereket árusítanak vagy malware-eket terjesztenek. Az egyik legnagyobb veszélyforrást tehát ezek az átirányítások jelentik. Sokakat többnyire csak a tolakodó hirdetések zavarják, pedig a malware-ek bejutásának lehetőségére is oda kell figyelniük. Ugyanezt a veszélyt rejti a hirdetések megnyitása is. Akármilyen jól is hangzanak az ajánlatok, ne kattintson rájuk! Inkább mielőbb távolítsa el a Springserve adware-t, hogy még véletlenül se kattinthasson malware-t rejtő hirdetésre.

Kép a Springserve vírusrólA Springserve vírus tolakodó, akár fertőző hirdetésekkel is eláraszthatja a böngészőket.

A Springserve adware emellett tracking cookie-kat is a böngészőkbe illeszthet, ugyanis a reklámprogramok gyakran beazonosításra alkalmatlan személyes adatokat gyűjtenek, hogy ezek alapján célzott hirdetéseket jeleníthessenek meg. Előfordulhat az is, hogy az adware további programokat telepít, amelyek viszont már beazonosításra alkalmas adatokra lesznek kíváncsiak. Van esély arra is, hogy az adatokat partnercégeknek, különböző hirdetőplatformoknak árusítják tovább. Ez további Springserve-hirdetéseket és más kétes ajánlatokat eredményezhet, valamint a személyes adatokat is veszélybe sodorhatja. Ha fontosnak tartja az online adatbiztonságot, mindenképpen távolítsa el a behatolót.

Hogyan jutnak a rendszerbe az adware programok?

Ahogyan a legtöbb potenciálisan kéretlen program, a Springserve vírus is a bundling módszer segítségével terjed. A módszer során freeware és shareware programok telepítőibe rejtik a kéretlen szoftvereket. Az adware-ek gyakran automatikusan a rendszerbe jutnak, ha a felhasználó a telepítőben a quick/gyors (vagy szokásos/standard stb.) telepítési módot választja. Ezek a beállítások jellemzően nem tájékoztatnak megfelelően a harmadik felektől származó mellékletekről, hanem csak kérdés nélkül telepítik őket. Ha el szeretné kerülni a Springserve és más potenciálisan kéretlen programok bejutását, három egyszerű szabályt kell követnie. Először is, mindig megbízható letöltési forrást válasszon. Másodszor, telepítés előtt olvassa el a felhasználási feltételeket és egyéb dokumentumokat. Harmadszor, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza. Olvassa át a telepítő minden lépését, és keressen előre bejelölt opciókat, amelyek harmadik felektől származó programok (pl. a Springserve) telepítését engedélyezik. Utasítsa el például az ismeretlen keresőmotorokat, böngészős kiegészítőket, rendszeroptimalizálókat. Így elkerülheti a hasonló problémákat.

A Springserve eltávolításának lehetőségei

Az adware programok bosszantóak, de nem nehéz megszabadulni tőlük. A félrevezető hirdetések, becsapós frissítési értesítések és egyéb hasonló tartalmak elkerüléséhez egy megfelelő eltávolítási módszert kell választania. A Springserve két módszerrel távolítható el. Az első módszer során kézzel kell átvizsgálnia a rendszert és eltávolítania a behatolót. A második során egy antimalware programot kell telepítenie, amely elvégzi ön helyett az eltávolítást. Mindkét módszer biztonságos, de ha még nem volt dolga potenciálisan kéretlen programokkal, érdemes az automatikus megoldást választania. Telepítse az alábbi programok valamelyikét, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Ha már van biztonsági szoftvere, azt is használhatja, de először mindenképpen frissítse.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Springserve vírus

Springserve eltávolítása Windows rendszerekből

A következő lépésekkel megszabadulhat a Springserve vírustól. Keressen olyan gyanús programokat, amelyeket nem szándékosan telepített, és távolítsa el őket. A böngészőkből is távolítson el minden kétes elemet. Ezt követően állítsa alaphelyzetbe a böngésző beállításait.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Springserve szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Springserve bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Springserve eltávolítása Mac OS X rendszerből

Az adware ritkán célozza a Mac OS X rendszereket, társaihoz hasonlóan leginkább a Windows érdekli. Ha mégis felbukkantak a hirdetései, kövesse az alábbi lépéseket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Springserve) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Springserve vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Ha az adware bejutott a Microsoft Edge böngészőbe, alaphelyzetbe kell állítania a böngésző beállításait. Ez fontos lépés az adware elemeinek eltávolításában.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Springserve továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Springserve eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Ellenőrizze a Mozilla Firefox bővítményeinek listáját és távolítsa el a kétes elemeket. Az adware harmadik felek szoftvereit is telepítheti, amelyek szintén megfigyelést és hirdetésmegjelenítést végezhetnek. Állítsa alaphelyzetbe a böngésző beállításait az alábbi lépésekkel.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Springserve elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Springserve eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Springserve eltávolítása innen: Google Chrome

Távolítsa el a Springserve-t és a többi gyanús elemet a Chrome bővítményei közül. A teljes eltávolítás érdekében állítsa alaphelyzetbe a böngésző beállításait.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Springserve bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Springserve eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Springserve eltávolítása innen: Safari

A Springserve teljes eltávolításához az alábbi lépések segítségével állítsa alaphelyzetbe a Safari beállításait.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Springserve vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Springserve) eltávolításának befejezéshez Springserve gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Springserve) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken