spysetup.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A spysetup.exe fájl rosszindulatú folyamatok futtatásáért felel

A spysetup.exe egy kártékony fájl, amely számos veszélyes folyamatot futtathat a rendszerben. A futtatható állomány bizonyos paraziták elindításáért vagy kártékony mellékletek megnyitásáért felelhet. A fájl jelenléte még akkor is fertőzés gyanújára ad okot, ha látszólag semmilyen problémát nem okoz.

A legújabb adatok szerint a spysetup fájlt a Spy System 2.3 nevű, 2000-ben kiadott trójai vírus telepíti és használja. Ez a trójai a Windows korábbi változatait képes megtámadni.

A spysetup.exe emellett kémprogramként és billentyűzetfigyelőként működő fertőzések része is lehet. Ezek a paraziták a háttérben elrejtőzve figyelik meg például a bejelentkezési adatokat (felhasználóneveket és jelszavakat) és a bankkártyaadatokat.

Ha az ön számítógépén is látható a folyamat a Feladatkezelőben, egyértelműen ellenőriznie kell a rendszert. Ha a kártevőt a rendszerben hagyja, pénzét és személyazonosságát is támadók kezébe adhatja.

A spysetup.exe azonnali eltávolítást igényel. Adatait és számítógépét csak akkor tudhatja biztonságban, ha a parazitát minden komponensével együtt eltávolította. Mi azt javasoljuk, hogy ehhez a kiváló FortectIntego legújabb változatát vagy más malware-eltávolító szoftvert használjon.

Fontos, hogy a fájl jelenléte bizonyos esetekben még nem jelenti azt, hogy a rendszer fertőzött. Akár teljesen ártalmatlan programok is használhatják ezt a fájlnevet. Ilyen esetben a spysetup.exe eltávolítsa felesleges, sőt, akár problémákat is okozhat. Ha bizonytalan, vizsgálja át a fájlt egy spyware- vagy víruseltávolító programmal.

A fájlt több féle fertőzés is telepítheti

Ahogyan már említettük is, a spysetup trójaiakhoz és kémprogramokhoz kötődik. Ezek a fenyegetések akkor juthatnak be, ha a felhasználó:

  • fertőző e-mailes csatolmányt nyit meg;
  • kártékony hivatkozásra kattint;
  • kártékony hirdetésre kattint;
  • álcázott programot tölt le;
  • álcázott frissítést telepít.

Ezen kívül bizonyos kártékony programok akár a felhasználó részvétele nélkül is bejuthatnak. Felhasználhatnak például exploit kiteket, amelyek a rendszer sebezhetőségeit aknázzák ki, vagy kihasználhatnak nem megfelelően védett távoli asztali kapcsolatokat.

Óvatosnak kell tehát lennie az internetezés során. Fontos továbbá, hogy a programokat és az operációs rendszer mindig naprakészen tartsa. Ezzel jelentősen csökkentheti a támadások esélyeit. Telepítsen egy antivírus programot is, amely meg tudja védeni a rendszert a trójaiakkal, kémprogramokkal és más malware-ekkel szemben.

A spysetup.exe megfelelő eltávolítása

Azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a kiváló FortectIntego segítségével, hogy automatikusan megszabadulhasson a spysetup.exe fájltól. Ez a program vagy egy más malware-eltávolító önállóan megkeresi és törli a kártékony fájlokat a rendszerből.

A fájl manuális eltávolítása nem ajánlott. Ha csak a spysetup.exe fájlt távolítja el, más kártékony elemek még a rendszerben maradhatnak. A fájl eltávolítása talán megakadályozza a hátramaradó kártevők megfelelő működését, de ez nem biztos, számítógépe és adatai veszélyben maradhatnak.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken