Stampado vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók) - (frissítve: 2016. aug)

Eltávolítási Útmutató - Stampado vírus

Mi az, hogy Stampado ransomware vírus?

Mennyire pusztító a Stampado vírus?

A nyár elmúlt néhány napja számos új fertőzést hozott, ezek egyike a Stampado vírus. A többi fertőzéshez hasonlóan ez a malware is ransomware szolgáltatásként működik. A víruskutatók megfigyelései szerint a vírust mindössze 39 dollárért árulják a darkneten, ezért a vírus készítői minden bizonnyal egyszerűen felszívódnának a pénzzel. Mindazonáltal nem szabad lebecsülni ezt a fertőzést sem. A népszerű AES-256 algoritmus segítségével titkosítja a fájlokat, amely egy matematikailag meglehetősen komplex eljárás. Tényleg veszélyes ransomware-ről van tehát szó, ezért ha az ön számítógépét is megfertőzte, mielőbb hozzá kell látnia az eltávolításhoz.

Előfordult már, hogy a víruskészítők egyszerűen felhagytak a fejlesztéssel, és eladták programjukat. Ez történt az Encryptor RaaS és a Tox vírusok esetében is. A Stampado malware esetében a víruskészítők nem terveznek árháborút indítani a darknet piacán, a vírust meglepően alacsony áron kínálják. A pénz kifizetésén kívül nincs is más feltétel. Az új tulajdonos örökre megkapja a szoftvert. Úgy tűnik, a fejlesztők szimpatizálnak a hírhedt Locky vírussal, a Stampado ugyanis .locked-ra módosítja a titkosított fájlok kiterjesztését. A vírust hirdető weblapról a fertőzés exe, bat, dll, scr és cmd fájlként is letölthető. Kapcsolatfelvételhez a [email protected] adható meg.

Könnyen lehet, hogy a fertőzés komoly játékossá fejlődik a ransomware-ek mezőnyében. Kifinomult algoritmusa szinte lehetetlenné teszi, hogy a privát kulcs nélkül visszafejthessék a fájlokat. Sőt, a fejlesztők pszichológiai nyomást is bevetnek a váltságdíj kicsikarására. Amíg az áldozat vár a fizetéssel, a vírus minden hatodik órában töröl néhány titkosított fájlt. Emiatt sokan „oroszrulett” vírusnak nevezik. Az áldozatok összesen 96 órát kapnak a fizetésre. Ezt követően minden adatok visszaállíthatatlanná válnak. Ennek ellenére fontos, hogy ne adja be a derekát, ne fizesse ki a váltságdíjat a fejlesztőknek. Semmi sem garantálja, hogy tényleg visszaadják a fájlokat. Azt javasoljuk, hogy inkább lásson hozzá a Stampado eltávolításához.

Hogyan terjesztik ezt a vírust?

Ezt a ransomware-t jelenleg főleg a darkneten keresztül terjesztik. Mivel ilyen olcsón adják, csak idő kérdése, hogy nagy méretű Stampado-terjesztés induljon. Több terjesztési módszert is elképzelhetünk. Mostanában a spam e-mailek jelentik a legnépszerűbb választást. Fontos, hogy a csalók rendkívül megtévesztő üzeneteket írnak. Ne siesse el a futárszolgálatok, adóhivatalok és egyéb hivatalos feladók e-mailjeinek megnyitását. A csatolmányok a ransomware-t szállító, fentebb is említett exe vagy dll fájlt rejthetik.

A másik elképzelés szerint a hackerek exploit kiteket, más szóval trójai vírusokat használnak majd fel. Ez a módszer különösen veszélyes, mert megfelelő antispyware program, például a FortectIntego nélkül észlelhetetlen fertőzések. Nagyon fontos, hogy hatástalanítsa a trójait, még mielőtt az működésbe hozná a Stampado vírust. Más támadók és hobbisták P2P fájlmegosztókat vagy feltört pornográf weboldalakat használhatnak fel a terjesztéshez. Utóbbi sokak körében népszerű, így gyakori fertőzésforrás.

El tudom távolítani a Stampado vírust és vissza tudom állítani a fájlokat?

Azt javasoljuk, hogy malware-eltávolító szoftverrel szabaduljon meg a Stampado vírustól. Egy ilyen szoftver és egy antivírus párosítása mindenképpen szükséges ahhoz, hogy elkerülhesse a titkosítóvírusokat. A FortectIntego és a Malwarebytes is sikeresen el tudja távolítani a Stampado vírust. Ha esetleg problémába ütközik az eltávolítás során, fussa át az alábbi útmutatót. Fontos, hogy mindig körültekintően böngésszen, egyre hatékonyabb vírusok döngetik az operációs rendszerek védelmének falait.

A Stampado projekt látszólag nem tartott sokáig, a víruskutatók máris feltörték, és ingyenes visszafejtőt is készítettek. Az áldozatok tehát megnyugodhatnak, a váltságdíjat sem kell kifizetniük, csak a Stampado decryption tool nevű szoftverre van szükségük.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Stampado vírus

Stampado eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Stampado törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Stampado) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Stampado eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Stampado elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Stampado, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken