SushiLeads hirdetések eltávolítása - 2016. jan frissítése

Eltávolítási Útmutató - SushiLeads hirdetések

Mi az, hogy SushiLeads hirdetések?

Legyen óvatos a Sushi Leads programmal – potenciálisan kéretlen programként tartjuk számon. Ha ehhez a szoftverhez kapcsolódó hirdetéseket lát, tudnia kell, hogy a hozzá tartozó szoftver biztosan a rendszerbe jutott. Ne tároljon ilyen programokat a számítógépen. Tudja, hogy miért?

Miért veszélyes a Sushi Leads?

A Sushi Leads (amelyet a Sushi Leads PPC fejleszt) azt ígéri, hogy a lehető legjobb árú professzionális szolgáltatásokat kínálja a környéken. A honlap a következőt állítja:

WHAT WE DO:

The Sushi free app helps you find the best service professionals in your area and compare offers.

Sajnos ez közelében sincs a valóságnak. Látható, hogy mégcsak a szoftver nevének sincs köze az ajánlott szolgáltatáshoz, már ez is gyanúra ad okot. Sőt, a szoftver harmadik felektől származó programokat is hirdet, ezért az adware-ek közé is besorolhatjuk. A Sushi Leads a PastaLeads, DonutQuotes, PastaQuotes és jópár más megbízhatatlan program másolata, célja, hogy kétes harmadik felek és azok weboldalainak hirdetésével pénzt termeljen. Ez azt jelenti, hogy a Sushi Leads számtalan hirdetést képes megjeleníteni, és mind harmadik felek oldalaira mutat. Legyen tehát óvatos az „Ads by SushiLeads”, „SushiLeads deals”, „Brought to you by SushiLeads” és „SushiLeads ads” feliratú hirdetésekkel, mert kétes átirányításokat indítanak megbízhatatlan weboldalakra. Ezek a weboldalak kérdőívek kitöltésére, ingyenes programok letöltésére és frissítések telepítésére kérhetik, de akár személyes adatait is megpróbálhatják kicsalni. NE telepítsen ismeretlen programokat, és NE ossza meg személyes adatait idegenekkel, mert később biztosan meg fogja bánni.

SushiLeads hijacks computers in an indirect way and shows SushiLeads ads

Biztosan meglepi az a tény is, hogy a SushiLeads program adatokat lop böngészési szokásairól. Ehhez böngészős sütiket használ, amelyeket minden telepített böngészőbe beépít (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari), majd megfigyeli velük a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalakat, a beírt adatokat, a kattintásokat, az IP-címeket, a PC helyzetét, az e-mail címeket és más hasonló továbbított adatokat. Ahhoz, hogy megvédhesse számítógépét a SushiLeads adware által okozott problémáktól, el kell távolítania a szoftvert rendszerből, amint a tolakodó hirdetések megjelentek. A következő programokat érdemes használni: ReimageIntego (Windows rendszerre) vagy Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X rendszerre). Mindkét szoftver képes észlelni a spyware és malware programokat, valamint el is tudja őket távolítani.

Hogyan juthat a rendszerbe a SushiLeads?

A potenciálisan kéretlen programok közé tartozó szoftverek általában, és a SushiLeads is szoftvercsomagok részeként terjed, amelyeket különböző letöltőoldalakról lehet beszerezni (pl. download.com, soft32.com stb.). Még a SushiLeads hivatalos oldala is elárulja, hogy hogyan juthat a rendszerbe:

You can either download the Sushi-Leads widget directly, or it may be installed when you download a third party software or browser extension. Typically, Sushi-Leads comes bundled with free apps and free toolbars. This allows the developer community to provide you with free software.

Ez a bundling, amelyet szinte minden nemkívánatos program felhasznál, és ezért rendkívül fontos, hogy a felhasználók minden freeware programot ellenőrizzenek, csatoltak-e hozzá kéretlen elemeket vagy sem. A legfontosabb, hogy NE csak a „Next” gombokat nyomogassa a telepítőkben, és ne fogadja el gondolkodás nélkül a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési nyilatkozatokat. Meg kell találnia a kéretlen opcionális elemeket, és a jelölések eltávolításával el kell utasítania a telepítésüket. Ehhez mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania. Már késő? Ebben az esetben olvassa el bejegyzésünk következő oldalát is.

Az adware program eltávolítása

A SushiLeads kézzel és automatikusan is eltávolítható. Mindkét módszer jó, de vegye figyelembe, hogy a manuális módszer csak egy adott parazitát távolít el, míg az automatikus módszer segítségével a teljes rendszer átvizsgálhatja és MINDEN fenyegetést egyszerre eltávolíthat. Ajánlott programjaink egyikével teljesen eltávolíthatja a SushiLeads becsapós hirdetéseit. Ha viszont manuálisan szeretné törölni a szoftvert, lejjebb görgetve megtalálja a folyamat lépéseit.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - SushiLeads hirdetések

SushiLeads eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) SushiLeads szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) SushiLeads bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

SushiLeads eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (SushiLeads) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

SushiLeads eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a SushiLeads továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

SushiLeads eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) SushiLeads elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) SushiLeads eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

SushiLeads eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) SushiLeads bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) SushiLeads eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

SushiLeads eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen SushiLeads vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (SushiLeads) eltávolításának befejezéshez SushiLeads gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (SushiLeads) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken