Tech-connect.biz vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Tech-connect.biz vírus

Mi az, hogy Tech-connect.biz vírus?

Hogyan működik a Tech-connect.biz vírus?

A Tech-connect.biz vírus egy rosszindulatú szoftver, amely kétes keresőmotor használatára próbálja rávenni az áldozatait. A szoftver beépül a rendszerbe, kiegészítőket illeszt a böngészőkbe, majd módosítja a böngészők beállításait. Ezt követően a kezdőlap, az alapértelmezett kereső és az új fül tartalom is a Tech-connect.biz oldalra fog mutatni. A webcím egy kétes keresőoldalra vezet, amely habár első látásra megbízhatónak tűnik, valójában nem erről van szó. Sajnos egyáltalán nem lehet megbízni az oldalban, mert szponzorált találatokat jelenít meg, amelyek nemcsak, hogy nem kapcsolódnak a kereséshez, még veszélyes weboldalakat is megnyithatnak. Nem állítjuk, hogy minden találat veszélyes, de óvatosnak kell lennie. Ha a Tech-connect.biz-nek keresési kulcsszót adunk, átkerülünk a plusnetwork.com-ra, amely szintén egy kétes kereső, jól ismert a spyware-szakértői körökben. A kereső harmadik felektől származó hirdetéseket jelenít meg a találati lista tetején. Fontos, hogy maguk a találatok is gyanús weboldalakra vezethetnek, ezért a legjobb, ha egyáltalán nem használja ezt a keresőmotort. Az átirányítások oka az, hogy ha növeli ezeknek a weboldalaknak a látogatottságát, kattintás alapú bevételt termelhet a fejlesztőknek.

Ha a kétes weboldalak nem rettentik el, használhatja a keresőt, de ha vissza szeretné állítani a böngészők korábbi állapotát, akkor el kell távolítania a Tech-connect.biz-t. Fontos, hogy ez meglehetősen nehéz feladat lehet, mert az eltérítő olyan módosításokat is végrehajt, amelyek megakadályozzák a beállítások visszaállítását. Ha mégis kézzel szeretne megszabadulni ettől a potenciálisan kéretlen programtól, kövesse Tech-connect.biz-eltávolítási útmutatónkat; ha inkább automatikus módszert választana, amely a teljes rendszert átvizsgálja, a következők programok egyikét javasoljuk: RestoroIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner. Ne hagyja, hogy a szoftver tovább pocsékolja az idejét, lásson hozzá az eltávolításához.

A Tech-connect.biz terjesztésének módszerei

A weboldal természetesen kézzel is megnyitható és kezdőlapként állítható. Ha azonban mindezt nem szándékosan tette, a Tech-connect.biz böngészőeltérítője a rendszerbe jutott. Ez a program azonban valójában csak akkor juthat a rendszerbe, ha erre engedélyt kapott – méghozzá a felhasználótól. Nagyon fontos tehát, hogy programok telepítésekor mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza. Sok esetben csak ezek a módok jelenítik meg a telepítőhöz mellékelt további, gyakran kéretlen programokat. A default/alapértelmezett (vagy quick/gyors stb.) telepítési módok kérdés nélkül feltelepítik ezekez a mellékleteket. A mellékletek lehetnek böngészőeltérítők, adware-ek és más bosszantó paraziták is.

Hogyan távolítható el?

A Tech-connect.biz vírus eltávolítása az alábbi lépésekkel végezhető el. Választhatja az automatikus és a kézi eltávolítást is – használhat tehát antispyware programot, de sajátkezűleg is törölheti a problémás fájlokat. Ne felejtse el, hogy habár nem rosszindulatú programról van szó, malware-ek bejutását segítheti elő, ezért mindenképpen érdemes megszabadulnia tőle. Lehet, hogy első ránézésre bonyolultnak tűnnek a lépések, de nem azok – próbálkozzon meg velük:

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Tech-connect.biz vírus

Tech-connect.biz eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépések segítségével nyissa meg a rendszer telepített programjainak listáját. Itt kattintson a „Telepítve” gombra, hogy telepítés szerinti időrendbe rendezhesse a programokat. Két gyanús programot kell keresnie:  uTorrent Packages és AION. Kattintson az uTorrent Packages bejegyzésére, majd az  Eltávolítás gombra. Egy Eltávolításkezelő fog megjelenni, amely megkérdezni, hogy melyik programot szeretné eltávolítani. Kattintson az UNINSTALL gombra a REACHit lehetőség mellett, majd tegyen pipát a „Remove this manager from Add/Remove programs” lehetőség mellé, végül kattintson a Close gombra. Visszatérve a programok listájához keresse meg az AION bejegyzését, kattintson rá, majd ismét válassza az Eltávolítás lehetőséget. Felugró ablak jelenjen meg, csak kattintson az OK gombra. Frissítse a listát az egyik üres területre jobb egérgombbal kattintva, majd a Frissítés lehetőséget választva. A programok eltávolítása után hozzákezdhet a böngészők megtisztításához. A következők a parancsikonok helyreállítását részletezik, példa a Firefox böngésző. 

Kattintson jobb gombbal a Firefox ikonjára, majd válassza a Tulajdonságok lehetőséget. Kattintson a Parancsikon fülre, ha nem az nyílt meg, és a Cél mezőben keresse meg a http://tech-connect.biz/ URL-t, és törölje ki. Ezután kattintson az  Alkalmaz vagy az OK gombra.

Végezze el ugyanezt a Chrome és az Internet Explorer parancsikonjával is.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Tech-connect.biz szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Tech-connect.biz bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Tech-connect.biz eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Nyissa meg a Mozilla Firefox beállításait, majd a Kezdőlap szakaszban kattintson az Alapértelmezés gombra. Ezután a Keresés fülön törölje a tech-connect.biz minden bejegyzését. 

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Tech-connect.biz elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Tech-connect.biz eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Tech-connect.biz eltávolítása innen: Google Chrome

Nyissa meg a Google Chrome beállításait. Keresse meg az Induláskor szakaszt, és kattintson az Adott oldalak lehetőségre. Távolítsa el a tech-connect.biz bejegyzését, és adja meg a kívánt URL-t. Kattintson az OK gombra. Ezután módosítsa a beállítást az Új lap oldal megnyitása lehetőségre. A Megjelenés szakaszban is láthatja a tech-connect.biz URL-jét. Kattintson a Módosítás lehetőségre, törölje az URL-t a mezőből, majd válassza a  Használja az „Új lap” oldalt lehetőséget. Kattintson az OK gombra. Ezután ha szeretné, kapcsolja ki az A „kezdőoldal” gomb megjelenítése gombot. Ezután lépjen a Keresés szakaszhoz, és kattintson a Keresőmotorok kezelése… gombra. Törölje a tech-connect bejegyzését. 

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Tech-connect.biz bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Tech-connect.biz eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Tech-connect.biz) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken