Tech Support Scam vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. jan)

Eltávolítási Útmutató - Tech Support Scam vírus

Mi az, hogy Tech Support Scam vírus?

Mit kell tudni a Tech Support Scam vírusról?

Tech Support Scam virus

A technológia folyamatos fejlődésével egyre inkább részeivé válunk egy virtuális világnak is. Ezt a bűnözők is megpróbálják kihasználni, akik számos módszerrel próbálnak lecsapni a mit sem sejtő áldozatokra. Ezrek, ha nem milliók estek már áldozatául csaló telefonos szolgáltatásoknak, de a Tech Support Scam az egész megtévesztő folyamatot új szintre emeli. Számítógépes és telefonos technológiákat is felhasznál ahhoz, hogy pénzt csaljon ki az áldozatokból. A bűnözők általában az emberi pszichológia gyengeségeit használják ki.

Jellemzően a felhasználók számítógépének a biztonságára és állapotára alapozzák módszereiket. A csalók nem létező vállalatokat találnak ki, vagy olyan híres neveknek adják ki magukat, mint a Microsoft. Megpróbálják rávenni a felhasználókat felesleges termékek vagy szolgáltatások megvásárlására, amelyek gyakran egyáltalán nem is léteznek.

Ha léteznek is, egyszerűen nem működnek, vagy egyenesen veszélyt jelentenek. Fontos tehát, hogy ha olyan értesítést lát a számítógépén, amely azt állítja, hogy a rendszert malware fertőzi vagy más váratlan probléma adódott, alaposan vizsgálja meg az üzenetet, mielőtt megtenné a felajánlott lépéseket.

Tech Support Scam virus

Hogyan működik a Tech Support Scam?

Ahogyan már említettük is, a Tech Support Scam telefonos és számítógépes technológiákhoz is kötődik, az egész egy számítógépes vírussal kezdődik. A Tech Support csalók adware-hez hasonló programot használnak. Ezzel a vírus már programok mellékleteként juthat a rendszerbe, hogy ott felugró hirdetéseket és más értesítéseket jelenítsen meg a böngészőkben.

Nem lehet tehát listát készíteni elkerülendő weboldalakról, minden oldalra hatással van. Mindig ajánlott persze elkerülni a kétes, rossz hírű weboldalakat, de semmi sem garantálja, hogy a megtévesztő hirdetések nem fognak megjelenni kedvenc híroldalán vagy közösségi oldalán.

Nehéz megmondani, hogy pontosan mit állítanak a hirdetések, mert rengeteg Tech Support Scam vírus kering az interneten, mindegyik más és más trükkel próbálja megtéveszteni az internetezőket. A csalók kiadhatják magukat például Windows Helpdesk, Windows Service Center, Microsoft Support és más hasonló Microsoft-csoport embereinek. Annyi biztos, hogy az értesítések malware-fertőzésekhez kötődő biztonsági problémákra figyelmeztetnek, vagy a problémák megoldásához távoli segítségnyújtás szolgáltatásra való előfizetést kínálnak fel.

Az értesítések mindig telefonszámot adnak, amelyet felhívva megvásárolhatók vagy beszerezhetők a szolgáltatások. A telefonszám felhívása azonban csalóhoz vezet, nem pedig profi technikushoz vagy a Microsoft képviselőjéhez. Ilyen esetben azonnal tegye le a telefont, és vizsgálja át a rendszert az értesítéseket megjelenítő malware után.

Hogyan azonosíthatók a csalók próbálkozásai?

A Tech Support Scam elsődleges, fő célja, hogy pénzt szerezzen az áldozatoktól. A csalókra utaló legárulkodóbb jel ezért a feltűnően akaratos kommunikáció. Megpróbálhatják rávenni, hogy távolról csatlakozhassanak a számítógépre, és „megoldják” az értesítésekben szereplő problémákat.

Csatlakozás után rendszervizsgálatnak látszó folyamatot indítanak, amely számos problémáról fog tájékoztatni, pedig a rendszer teljesen tiszta. Sőt, a csalók maguk telepíthetnek malware-eket, hogy alátámasszák állításaikat. Ezt követően beszámolnak a problémákról, és megpróbálják rábeszélni az áldozatot, hogy megvásárolja az „egyetlen” megoldást jelentő szoftvert.

Hogyan fertőzhet meg a malware, és hogyan kerülhető el?

A Tech Support Scam vírusok úgy jutnak a rendszerbe, mint más potenciálisan kéretlen programok. Más freeware vagy shareware programok mellékleteként, észrevétlenül. Ha ezt el szeretné kerülni, oda kell figyelni a frissen telepített szoftverekre: mindig a részletes telepítési módot kell választania.

A telepítés beállításai között pedig utasítsa el a kétes és felesleges mellékleteket. Internetezés közben is ügyeljen a biztonságra. Ne látogasson megbízhatatlan weboldalakat, és ne kattintson gyanús hivatkozásokra és hirdetésekre. Mindezzel távolabb tarthatja magát a malware-ektől. Mindazonáltal nem szabad biztosra vennie, hogy nem fog vírus jutni a rendszerbe, ezért fontos, hogy telepítsen egy vírusazonosításra és -eltávolításra képes szoftvert.

Mi a teendő, ha a rendszer fertőzött?

Ha a rendszerbe jutott a Tech Support vírus és az értesítések is felbukkantak, fontos, hogy ne hívja fel a megjelenített telefonszámot. Ne indítson semmilyen tranzakciót, és ne hagyja, hogy a cyberbűnözők hozzáférjenek számítógépéhez. Még akkor is elkerülhetők a további problémák, ha mindez már késő, és kiadta adatait a csalóknak, esetleg számítógépéhez is hozzáférést adott. Ha a csalók jelenleg is a számítógéphez csatlakoznak, azonnal szakítsa meg a kapcsolatot. Zárja be a hozzáférést adó programot, vagy indítsa újra a számítógépet.

Ezután keressen malware-eket, mert a csalók keyloggereket, trójaiakat vagy férgeket telepíthettek a rendszerbe, hogy később ellophassák személyes adatait. A harmadik lépés a jelszavak megváltoztatása mindenhol: közösségi oldalakon, e-mail fiókokon, netbankokon stb. Ha még bankkártyája adatait is megadta a csalóknak, azonnal vegye fel a kapcsolatot a kártyát kibocsátó bankkal, akik tájékoztatni fogják a számlája megvédéséhez szükséges további lépésekről.

Ha a csalók további érzékeny adatokról is tudnak, például lakcíméről, születési dátumáról stb., vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal és tájékoztassa őket személyazonosság eltulajdonításának lehetőségéről.

Ezután pedig gondoskodjon a vírus teljes eltávolításáról és arról, hogy többé ne történhessen hasonló eset. Habár maga a fertőzés könnyedén eltávolítható, ehhez professzionális antivírus szoftverre lesz szüksége. Nem tudhatja, hogy milyen további malware-eket juttattak a rendszerbe a Tech Support csalók.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Tech Support Scam vírus

Tech Support Scam eltávolítása Windows rendszerekből

Fontos, hogy a Tech Support vírus nem ilyen néven jelenik meg a Vezérlőpultban. Más neveket használ, ezért körültekintéssel kell végeznie az eltávolítást. Vizsgáljon meg minden programot, ellenőrizze funkciójukat az interneten.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Tech Support Scam szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Tech Support Scam bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Tech Support Scam eltávolítása Mac OS X rendszerből

Habár a Tech Supportvírus általában Windows-felhasználókat céloz, a Mac OS X rendszer felhasználói sincsenek biztonságban. Keressen kétes szoftvereket az „Alkalmazások” menüben.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Tech Support Scam) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Tech Support Scam eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Tech Support vírus böngészős kiegészítők segítségével rosszindulatú hirdetéseket is megjeleníthet. Nem lesz rajtuk „Tech Support vírus” jelölés, ezért nagyon oda kell figyelnie. Nézze át a frissen telepített programok listáját is.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Tech Support Scam elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Tech Support Scam eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Tech Support Scam eltávolítása innen: Google Chrome

A Tech Support vírus gyakran böngészős kiegészítőket is telepít, amelyek a becsapós értesítések megjelenítését segítik. Keresse meg és távolítsa el ezeket a bővítményeket. Fontos, hogy nem „Tech Support vírus” vagy „Tech Support” lesz a nevük. Legyen alapos, nézzen át minden bővítményt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Tech Support Scam bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Tech Support Scam eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Tech Support Scam eltávolítása innen: Safari

Habár a Tech Support átverés általában a Windows rendszert célozza meg, a Safari böngésző is célpont lehet. Legyen figyelmes, és ellenőrizze a Safari bővítményeinek listáját. Ha kétes elemet talál, azonnal távolítsa el.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Tech Support Scam vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Tech Support Scam) eltávolításának befejezéshez Tech Support Scam gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Tech Support Scam) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken