TeslaCrypt 4.0 törlés (javított instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 4.0

Mi az, hogy TeslaCrypt 4.0?

Új információk a TeslaCrypt 4.0 vírusról

A közelmúltban cyberbűnözők a TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 és TeslaCrypt 3.0 új verzióját engedték szabadon, melynek a neve TeslaCrypt 4.0 vírus. Hasonlóan a többi ilyen jellegű vírushoz, a TeslaCrypt 4.0 is titkosítja a személyes fájlokat, majd azok visszaállításáért pénzt követel. Információink szerint a TeslaCrypt 4.0 jó néhány új funkcióval és javítással érkezik. Bejegyzésünk tájékoztat a tudnivalókról, beleértve az fertőzés esetén szükséges eltávolítási lépésekről is. Részletezzük a TeslaCrypt 4.0 vírus eltávolításának módját, és a fájlok visszaállításának lehetőségeit is. Fontos, hogy a TeslaCrypt 4.0 eltávolításának egyik legegyszerűbb módja, hogy teljes rendszerevizsgálatot futtat a ReimageIntego legújabb változatával.

A TeslaCrypt 4.0 újításai

Ahogyan azt már említettük is, a TeslaCrypt 4.0 ransomware az egy évvel ezelőtt felbukkant TeslaCrpyt zsarolóvírusok legújabb változata. Csak néhány hete garázdálkodik, ezért viszonylag kevés információ érhető el róla. Annyi azonban biztos, hogy a fejlesztők még veszélyesebbé tették a vírust azzal, hogy befoltozták a korábbi változatok egy lényeges hibáját. Emellett a TeslaCrypt 4.0 már nem módosítja a titkosított fájlok kiterjesztését, így erről nem lehet azonosítani az áldozatul esett fájlokat. Fontos továbbá, hogy míg a vírus korábban a 4 GB-nál nagyobb fájlokat célozta, mostantól fájlmérettől függetlenül dolgozik. A titkosítás végén a következő fájlokat hozza létre:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

Úgy tűnik, a TeslaCrypt 4.0 a titkosítási algoritmusát is leváltotta: az RSA 2048 helyett már az RSA 4096-ot használja. Ha a vírus már titkosította a fájlokat, megpróbálkozhat a visszafejtéssel a Photorec és az R-studio programokkal.. Sajnos még senkinek sem sikerült biztosan működő visszafejtő programot készítenie a TeslaCrypt 4.0 vírushoz.

Hogyan fertőzhet meg a TeslaCrypt 4.0?

Habár új funkciókkal is rendelkezik, a vírus alapjai változatlanok. A TeslaCrypt 4.0 spam e-mailek fertőző csatolmányaiként terjed. Megnyitás után a vírus hozzálát a fájlok titkosításához. Ezt követően létrehoz két kulcsot: egy nyilvános és egy titkos változatot. A nyilvános kulcs a rendszerben marad, míg a titkos kulcs a hackerek szerverére kerül. A fájlok visszafejtéséhez mindkét kulcsra szükség van.

Sőt, a bűnözők látszólag egyszerű megoldások bemutatásával az áldozat türelmével is játszanak. Mindegyiknek egy a célja: elhitetni az áldozattal, hogy a fájlok visszaszerzésének egyetlen módja a váltágdíj kifizetése. Ne cselekedjen a csalók elvárásainak megfelelően, inkább mielőbb távolítsa el a TeslaCrypt 4.0 vírust. Ha van felesleges pénze, megpróbálkozhat a tranzakcióval, és reménykedhet, hogy a csalók megkegyelmeznek. Ez azonban nagyon valószínűtlen. Fontos tudnia azt is, hogy a vírus exploit kitek, más néven trójai vírusok segítségével támad. Az ilyen fájlok megbízható adatoknak tűnnek. Így könnyedén a rendszerbe juthatnak, majd ott szabadjára engedhetik a ransomware-t. A következmények egyértelműen súlyosak. Ha ön is azok közé tartozik, akik a TeslaCrypt 4.0 ransomware áldozatául estek, kattintson a következő oldalra, ahol tájékozódhat az eltávolítás mikéntjéről.

Hogyan távolítható el a TeslaCrypt 4.0 vírus?

Fertőzés esetén a következő eltávolítási lehetőségei vannak. Először is figyelmeztetnünk kell, hogy a kézi eltávolítást csak akkor válassza, ha szakértői szinten kezeli a számítógépeket. A TeslaCrypt 4.0 nem megfelelő kézi eltávolítása csak további problémákhoz vezethet. Az informatikai biztonsági szakértők azon a véleményen vannak, hogy az automatikus eltávolítás az egyetlen megbízható választás, ezért telepítse a ReimageIntego vagy a Malwarebytes programot. Előfordulhat, hogy a TeslaCrypt legújabb változata letiltja a telepített antispyware programokat. A TeslaCrypt 4.0 eltávolításához ebben az esetben az alábbi lépések segítségével előbb működésképtelenné kell tennie a zsarolóvírust.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 4.0

TeslaCrypt 4.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: TeslaCrypt 4.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TeslaCrypt 4.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

TeslaCrypt 4.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TeslaCrypt 4.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TeslaCrypt 4.0, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken