“The ArialText font was not found” hirdetések eltávolítása (ingyenes útmutató) - víruseltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - “The ArialText font was not found” hirdetések

Mi az, hogy "The ArialText font was not found” hirdetések?

A „The ArialText font was not found” átverés az Internet Explorer felhasználóit célozza, ransomware-t terjeszt.

A „The ArialText font was not found” hirdetések megtévesztő, malware-rel fertőzött felugró ablakok, amelyek malware telepítésére próbálják rávenni az internetezőket. Ez lehet ransomware, trójai, vagy más számítógépes vírus is, amellyel például megfigyelhetik vagy később konkrét céllal tovább fertőzhetik a számítógépet. Az átverés a RoughTed malvertising kampányhoz kötődik, nagyon hasonlít a „The HoeflerText font wasn’t found” átverésre. A félrevezető ablak jellemzően fertőző weboldalakon jelenik meg, amelyen hibásnak tűnő szöveg található, és a „weboldal üzenete” szerint valamilyen „Microsoft Font Pack” nincs telepítve. Ha az áldozat bedől és az OK gombra kattint, a weboldal megjeleníti a megtévesztő „The ArialText font was not found” szöveget, és azt állítja, hogy a weboldal nem jeleníthető meg megfelelően, mert az Arial betűtípust használja. A hiba megoldásához telepíteni kell egy „Microsoft Font Pack” nevű programot. Az üzenet gyártót is említ, megjeleníti a „telepített” verziót, valamint a „szükséges verziót” is. A figyelmesebb internetezőknek azonnal fel fog tűnni a felugró ablak számos tipográfiai hibája, amely máris figyelmeztet, hogy a „The ArialText font was not found” hirdetés rosszban sántikál. A "The ArialText font was not found” hirdetések

Mások azonban könnyen bedőlhetnek, például a beillesztett Microsoft logó miatt is. Az „Update” gomb megnyomásakor új böngészőablak nyílik, amely leírja az ArialFontLight.zip nevű fájllal kapcsolatos teendőket. A ZIP fájlban egy ArialFont.js nevű JavaScript fájl található. Ez a fájl egy GET kérést küld a sobberinfo[.]com-ra, ahonnan két fájlt tölt le: 36d4.exe (ez az Asztalra kerül) és mMSBuild.exe (ez az MSBuild mappába a C: meghajtón) . Aktiválás után azonnal kiderül, hogy miről is van szó: ezek a hírhedt Cerber ransomware fájljai, amely több titkosító algoritmus segítségével teszi olvashatatlanná a fájlokat. Ha tehát azt tapasztalja, hogy böngészője váratlanul kétes weboldalakra irányítja, amelyek az ArialText vagy a Microsoft Font Pack telepítésére próbálják rávenni, lépjen ki a weboldalakról, és vizsgálja át a rendszert egy megbízható antimalware program segítségével (pl. FortectIntego), hogy ellenőrizhesse a számítógép fertőzésmentességét.

Ha már telepítette a malware-t, fontos, hogy ne a váltságdíj kifizetésével foglalkozzon, hanem gondolja át, készített-e biztonsági másolatokat. Ha készített biztonsági másolatokat, először is távolítsa el a „The ArialText font was not found” vírust. Ne feledje, hogy kifinomult vírusról van szó, amely megfelelő eltávolítást igényel. Ne fizesse ki a váltságdíjat! A csalókat semmi sem kötelezi a visszafejtő elküldésére, könnyen lehet, hogy csak zsebre tennék a pénzt és eltűnnének. Szeretnénk emlékeztetni arra is, hogy a váltságdíj kifizetésével további vírusok elkészítésében támogatná a csalókat. Ne engedjen a zsarolásnak!

A "The ArialText font was not found” malwareA "The ArialText font was not found” vírus betűkészletnek tűnő kártékony JS fájl megnyitására próbálja rávenni az internetezőket. A fájl ransomware-t tölt le egy bizonyos webcímről.

Megtévesztéssel veszik rá az áldozatokat a vírus telepítésére

A MalwareBreakDown blogbejegyzése szerint a félrevezető vírusterjesztési módszert először a rojadirecta[.]me oldalon fedezték fel, amely egy online streamingszolgáltatás. A weboldal ismétlődő átirányításokat indít különböző kétes weboldalakra, amelyek rejtett hirdetőkódokkal vannak tele. Az oldalak jellemzően félrevezető felugró ablakokat és értesítéseket jelenítenek meg, amelyek a böngésző saját üzeneteinek próbálják kiadni magukat. Kiderült, hogy a malvertising kampány minden adathalász weboldalát egyetlen személy regisztrálta, az onishekovich[at]bk.ru e-mail címmel. Az átirányítások végén az áldozat a RIG exploit kithez vezető weboldalon találja magát. A RIG exploit kitet terjesztő kártékony weboldal is megjeleníti az ArialText üzenetet. Jelenleg csak Internet Explorer böngészőben jelennek meg a rosszindulatú felugró ablakok, de biztosak vagyunk benne, hogy a támadók megpróbálják majd javítani a módszert, ahogyan később a HoeflerText is működni kezdett Chrome és Firefox böngészőkben is. Ha meg szeretné védeni számítógépét az ilyen támadásoktól, ne kattintson kétes hivatkozásokra, tájékozódjon a veszélyes weboldalakról, valamint telepítsen (és tartson naprakészen) egy antimalware programot. Fontos továbbá, hogy biztonsági másolatot készítsen legfontosabb adatairól, hogy egy esetleges ransomware-támadás ne okozzon visszafordíthatatlan károkat.

A „The ArialText font was not found” vírus eltávolítása

Mielőbb lásson hozzá a „The ArialText font was not found” vírus eltávolításához. Ha a felugró ablak nap mint nap megjelenik számítógépén, a problémát két dolog is okozhatja. Számítógépét spyware vagy malware fertőzte meg, vagy veszélyes weboldalakat látogat. Vizsgálja át a rendszert, valamint kerülje el a megbízhatatlan weboldalakat. Az alábbi útmutató segítségével megszabadulhat a „The ArialText font was not found” kártevőtől.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - “The ArialText font was not found” hirdetések

“The ArialText font was not found” eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha böngészője gyanúsan viselkedik, és váratlanul ismeretlen weboldalakra irányítja át, el kell távolítania az ezért felelős adware/malware programot a rendszerből. A „The ArialText font was not found” hirdetéseinek eltávolításához az alábbi lépéseket kövesse.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: “The ArialText font was not found” törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (“The ArialText font was not found”) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

“The ArialText font was not found” eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden “The ArialText font was not found” elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt “The ArialText font was not found”, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken