“This PC Has Been Blocked” vírus eltávolítása (Technikai támogatási csalások) - átlátható eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - “This PC Has Been Blocked” vírus

Mi az, hogy "This PC Has Been Blocked" vírus?

Minden, amit a „This PC Has Been Blocked” vírusról tudnia kell

A „This PC Has Been Blocked” vírus egy trükkös trójai vírus, amely észrevétlenül jut a rendszerbe, és technikai támogatást nyújtó szolgáltatás felhívására próbálja rávenni az áldozatot. Az új technikai támogatási csalás lezárja a fertőzött számítógépek képernyőjét, és hamis biztonsági értesítést jelenít meg, amely szerint a számítógépet szokatlan tevékenységek miatt zárták le. A zárképernyő szerint a számítógépet vírusok fertőzik és feltehetőleg botnethez csatlakozik, a problémák megoldásához pedig fel kell hívni a legközelebbi „Microsoft technikust” az 1-844-703-1130-as számon. A „This PC Has Been Blocked” üzenete sokakkal elhitetheti, hogy valódi Microsoft-dolgozót kell felhívni. Az üzenetet közelebbről megnézve azonban gépelési hibákat találhatunk, amely már önmagában sejteti, hogy támadókról van szó. Ne hívja fel tehát a megadott telefonszámot! A támadók személyes adatokat próbálnának szerezni, megpróbálhatnak hozzáférni a számítógéphez, valamint felesleges programok megvásárlására próbálhatják rávenni. A számítógép tényleg fertőzött, de a fertőzés a „This PC Has Been Blocked” üzenetet megjelenítő program, és mielőbb hozzá kell látnia az eltávolításához.

A „This PC Has Been Blocked” vírus módosításokat hajt végre a rendszerben, amelyek segítségével minden rendszerindításkor betöltődhet. A vírus tehát minden bekapcsoláskor lezárja a képernyőt. Emellett képes letiltani a Feladatkezelőt és a Windows más funkcióit, hogy megnehezítse az eltávolítást. A malware-szakértők szerencsére találtak módszert a képernyő feloldására, maga a „This PC Has Been Blocked” vírus pedig eltávolítható a kiváló FortectIntego vagy más megbízható malware-eltávolító program segítségével. A zárképernyőn egy „Remote Assistance” gomb is szerepel. A gomb a TeamViewer nevű programot tölti le. Ez egy megbízható program, mellyel távolról irányíthatjuk számítógépünket, de elképzelhető, hogy a támadók módosított változatot terjesztenek, hogy átvehessék az irányítást a számítógép felett. A telefonszámot sem szabad felhívnia, és a gombra sem szabad kattintania!

A "This PC Has Been Blocked" vírusA "This PC Has Been Blocked" vírus lezárja a képernyőt és állítólagos "Microsoft-technikus" felhívására szólít fel.

Hogyan terjed ez a trójai?

A „This PC Has Been Blocked” üzenetek megjelenítéséért felelős trójai szoftvercsomagok részeként terjed. Óvatosnak kell tehát lennie az ingyenes programokkal. Mindig megbízható, biztonságos forrásokból szerezze be a letöltéseket. Kerülje el a torrenteket és az ismeretlen fájlmegosztó weboldalakat. A vírus emellett Chrome, Firefox és Opera frissítéseknek tűnő értesítések formájában is terjed. Legyen óvatos ezekkel a hirdetésekkel, valamint a Java és Flash Player frissítéseknek látszó hirdetésekkel is, mert a trójait rejthetik.

Hogyan távolítható el a „This PC Has Been Blocked” vírus?

A „This PC Has Been Blocked” malware eltávolításához először vissza kell szereznie a hozzáférést a rendszerhez. A trójai több változatban is terjed, és némelyik nem tiltja a billentyűkombinációk használatát, tehát megpróbálhatja bezárni a zárképernyőt az Alt+F4 kombinációval. Ha ez a módszer nem segített, próbáljon meg jelszót megadni a „Submit” gomb mellett. Ezekkel a jelszókkal próbálkozzon:

  • XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-RAA00
  • 123456
  • nvdiagpuareshit
  • 30264410

A képernyőzár bezárása után ideje eltávolítania a „This PC Has Been Blocked” vírust. Ehhez egy megbízható antivírus vagy antimalware szoftverre lesz szüksége. Mi a jól bevált FortectIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner programokat ajánljuk, frissítse őket, majd futtasson velük teljes rendszervizsgálatot. Ne próbálja meg kézzel eltávolítani a vírust. A trójai mélyen a rendszerbe épülhetett, több néven is jelen lehet, ráadásul megbízható fájlok neveit használhatja, azaz a kézi elátvolítással akár további problémákat is okozhat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken