TorrentLocker vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - TorrentLocker vírus

Mi az, hogy TorrentLocker vírus?

Mi az a TorrentLocker vírus?

A TorrentLocker vírus egy veszélyes cyberfenyegetés, amely a ransomware vírusok kategóriájába tartozik. Hasonlóan a CryptoLocker és CryptoWall vírusokhoz, ez a fenyegetés is titkosítja az áldozat számítógépén tárolt bizonyos kiterjesztésű fájlokat (fotókat, videókat, hangfájlokat), majd értesítést jelenít meg, amellyel váltságdíjat követel a fájlokért. Leírja, hogy váltságdíj-fizetés híján a fájlok örökre elvesznek. A helyzet az, hogy ez igaz. A kártevő új tulajdonsága, hogy elmagyarázza az áldozatoknak, hogy hogyan fizethetnek. Egy bizonyos ausztráliai bitcoin weboldalra kell belépni, ott bitcoint kell vásárolni, majd el kell küldeni a megadott bitcoincímre. Számos egyéb tulajdonsága mellett ez az utasítás is arra enged következtetni, hogy a vírus kifejezetten az ausztrál felhasználókat célozza, de ez persze nem jelenti azt, hogy a világ más országaiban élők biztonságban vannak. Kérjük, hogy legyen óvatos a TorrentLocker vírussal, a ransomware fertőzések terjedése miatt rendkívül fontosak a megfelelő óvintézkedések.

Hogyan juthat a rendszerbe a TorrentLocker vírus?

A legújabb hírek szerint a TorrentLockert többnyire spam e-mailek terjesztik. Ha el szeretné kerülni az ilyen parazitákat, alaposan meg kell vizsgálnia azokat az e-maileket, amelyek befizetésekről, vásárlásokról és hasonló fontosabb dolgokról szólnak. Keressen elgépeléseket vagy nyelvtani hibákat, ellenőrizze a feladót és hasonlítsa össze a biztosan valódi e-mail címmel. Ha bármi is gyanúsnak tűnik, vegye fel a kapcsolatot a valós feladóval és érdeklődjön az e-maillel kapcsolatban. Ellenkező esetben fertőzött csatolmányt tölthet le, amely könnyedén rejtheti a TorrentLocker vírust is. Ha a ransomware a rendszerbe jut, a Rijndael algoritmus segítségével azonnal titkosítja az áldozat fájljait, majd tájékoztatja a felhasználót a történtekről. Ha az ön számítógépét is megfertőzte a TorrentLocker, kétszer is gondolja meg a váltságdíj kifizetését, mert csak a hackereket támogatná, nem biztos, hogy visszakapná az adatait. Ha el szeretné távolítani a ransomware-t a rendszerből, a következő lépéseket kell követnie.

Hogyan távolítható el a TorrentLocker vírus?

Sajnálatos módon nincs lehetőség a TorrentLocker vírus által titkosított fájlok visszaszerzésére, kivéve esetleg a váltságdíj kifizetését. Ezt azonban mi nem ajánljuk, mert csak további vírusok elkészítésére bíztatná a hackereket. Ha el szeretné távolítani a TorrentLocker vírust a rendszerből, a FortectIntego”] és a SpyHunter 5Combo Cleaner”] programokat ajánljuk Ha ezek a programok nem indulnak, a következő a teendő:

  1. Indítsa a számítógépet „Csökkentett mód parancssorral” módban, hogy megkerülhesse a vírus rendszerzárát. (Ez a vírus minden verziójával működik.)
  2. Futtassa a Regedit programot
  3. Nézze át a WinLogon bejegyzéseket és jegyzeteljen ki mindent, ami nem explorer.exe vagy üres. Cserélje ki őket az explorer.exe-re.
  4. Keressen rá az adatbázisban a kijegyzetelt fájlokra és töröljön minden ezeket említő bejegyzést.
  5. Indítsa újra a számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal.

Ez ha működik is, csak a számítógéphez adja vissza a hozzáférést, a fájlokhoz nem. Érdemes tehát időt szánni az ilyen fertőzések megelőzésére. Ehhez használhatja a fent említett programokat, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken