Trojan.Cryptolocker törlés

Eltávolítási Útmutató - Trojan.Cryptolocker

Mi az, hogy Trojan.Cryptolocker?

Mi az a Trojan.Cryptolocker?

A Trojan.Cryptolocker egy veszélyes trójai vírus, amely ransomware vírusokat terjeszt aktívan az interneten keresztül. Tudjuk, hogy többek között olyan fenyegetések terjesztésében is részt vesz, mint a Cryptolocker, a CTB Locker és a Locker. A ransomware-ek bejutás után titkosítják az áldozatok számítógépein tárolt adatokat, ezután pedig váltságdíj megfizetését követelik azért a visszafejtési kulcsért, amellyel visszafejthetőek és így megmenthetőek a titkosított fájlok. Egyértelmű tanács tehát, hogy a Trojan.Cryptolockert és a kapcsolódó ransomware vírusokat a lehető legmesszebbről el kell kerülni, ellenkező esetben könnyedén értékes fájlok elvesztését okozhatják – a pénzről nem is beszélve.

Miután a Trojan.Cryptolocker beépül a rendszerbe, letölti a vírushoz tartozó fájlokat és mélyen a rendszerbe rejti őket. Hogy miért? A trójai vírusok rendszerint további parancsokra várnak készítőiktől. A hackerek felhasználhatják őket például további kártékony programok letöltésére, megadott weboldalak letiltására, az áldozat személyes adatainak begyűjtésére, és így tovább. Ezek a folyamatok nem túl meglepő módon a rendszer lassulásához is vezethetnek és átirányítások indulhatnak különböző weboldalakra. Egyik tünetet sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ebben az esetben azonnal át kell vizsgálni a rendszert egy megbízható antispyware programmal és el kell távolítani vele a kártékony fájlokat. Ehhez mi a FortectIntego legújabb változatát ajánljuk, de használhat más MEGBÍZHATÓ biztonsági szoftvert is.

Hogyan juthat a rendszerbe a Trojan.Cryptolocker?

Fontos, hogy a Trojan.Cryptolocker “fontos” e-mailes csatolmány formájában próbál a rendszerbe jutni. A levél lehet valamilyen rendőrségi figyelmeztetés, adózással kapcsolatos hivatalos üzenet, vagy népszerű webshop hírlevele – a lényeg, hogy az e-mailek megtévesztésre épülnek. Maga a trójai a levelek csatolmányában rejtőzik. Ha az áldozat letölti a csatolmányt, a Trojan.Cryptolocker a rendszerbe jut és hozzálát a többi vírusos fájl beszerzéséhez. Az is előfordulhat, hogy a trójai azzal kerül a számítógépre, hogy a felhasználót ráveszik arra, hogy az e-mail szövegében kattintson egy félrevezető linkre. Legyen tehát nagyon óvatos az ismeretlen és gyanús feladóktól származó e-mailekkel!

Hogyan távolítható el a Trojan.Cryptolocker vírus?

Amennyiben az ön számítógépét is megfertőzte a Trojan.Cryptolocker vagy valamilyen más veszélyes vírus, a legelső és legfontosabb teendő egy naprakész antispyware program teljes rendszervizsgálatának lefuttatása. Ehhez a következő programokat ajánljuk: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes. Ha a vírus Mac OS X rendszerbe jutott be, a Webroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatát ajánljuk, amely Windows és Mac OS X rendszereken is fut.

Végül meg kell jegyeznünk, hogy elengedhetetlen másolatot készíteni a fontos fájlokról, mert, ahogy említettük, a Trojan.Cryptolocker nagy erőkkel terjeszti a crypto-ransomware vírusokat. Ha biztonságban szeretné tudni fájljait, használjon külső merevlemezeket, CD-ket, DVD-ket, vagy valamilyen felhős tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. Ebből a bejegyzésből többet is megtudhat a biztonsági mentésekről: Miért kellenek biztonsági mentések, és milyen módjai vannak?

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Trojan.Cryptolocker

Trojan.Cryptolocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Trojan.Cryptolocker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Trojan.Cryptolocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Trojan.Cryptolocker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Trojan.Cryptolocker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Trojan.Cryptolocker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken