URL:Mal törlés (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2018. ápr)

Eltávolítási Útmutató - URL:Mal

Mi az, hogy URL:Mal?

URL:Mal figyelmeztetés – az AVG, Avast és más antivírus-cégek értesítései

Kép az URL:Mal adware-ről

Az URL:Mal figyelmeztetést az AVG, Avast és más antivírus-cégek használják. Általában azért jelenik meg, hogy megakadályozza, hogy a felhasználó kártékony weboldalra lépjen. A felhasználók szerint az URL:Mal üzenet leginkább a Google Chrome használata során bukkan fel.

Az URL:Mal valódi üzenet, javaslatát ajánlott betartani. Mindazonáltal az elmúlt időszakban többen is arról számoltak be, hogy minden megnyitott oldalt veszélyesnek jelöl. Elképzelhető, hogy támadók ennek az értesítésnek álcázzák saját kártékony programjaikat.

Az URL:Mal vírus külseje egyezik az eredeti figyelmeztető üzenettel. Jellemzően azután kezd megjelenni, hogy a felhasználó kártékony bővítményt telepít. Megakadályozhatja a kedvenc weboldalak megnyitását, és nagy eséllyel sikeresen elhiteti az áldozatokkal, hogy az üzenet valódi.

A hamis URL:Mal célja általában az, hogy pénzt szerezzen az áldozatoktól. Emellett további potenciálisan kéretlen programok telepítését is elérheti, emellett veszélyes weboldalakat vagy rosszindulatú kérdőíveket nyithat meg, hogy személyes adatokat szerezzen. Végül pedig azt is fontos észben tartania, hogy az URL:Mal értesítés felajánlhatja a telepített antivírus frissítését vagy egy teljesen új program telepítését.

Ha nem biztos abban, hogy az eredeti URL:Mal értesítést látja, hagyja figyelmen kívül az értesítés szövegét, ne töltse le vagy telepítse a felajánlottprogramot, és ne frissítsen meglévő programot az értesítésen keresztül. Ha az adware az ön számítógépébe is bejutott, távolítsa el a kiváló FortectIntego segítségével. Ez a szoftver minden bejutott potenciálisan kéretlen programot azonosít és eltávolít.

Az URL:Mal adware illusztrációjaAz URL:Mal eredetileg az Avast, AVG és más antivírusok veszélyes weboldalakra figyelmeztető kódja. Sajnos támadók is meghamisíthatják.

Fontos, hogy az URL:Mal vírust mielőbb eltávolítsa, mert ezek a fertőzések a háttérben további veszélyes kártevőket is a rendszerbe juttathatnak, például trójai vírusokat vagy kémprogramokat. A Virusi.hr szakértői is azt javasolják, hogy az eltávolítással ne önállóan próbálkozzon, bízza a feladatot antimalware programra.

Az adware terjedése

A potenciálisan kéretlen programok általában szoftvercsomagok mellékleteként, azaz a bundling módszerrel jutnak a rendszerbe. Sokan nem tudják, hogy az internetről letöltött ingyenes programok a telepítés során észrevétlenül más szoftvert is telepíthetnek. Ezt a módszert széles körben alkalmazzák a potenciálisan kéretlen programok fejlesztői.

Szerencsére a reklámprogramok könnyen elkerülhetők, ha odafigyel a letöltés és a telepítés során. A legfontosabb, hogy a telepítőkben mindig a részletes (haladó/advanced, egyéni/custom stb.) telepítési módot válassza. Ezzel megjelenítheti azokat az (általában előre bejelölt) opciókat, amelyek a kéretlen mellékletek telepítését szabályozzák. Törölje a szükséges jelöléseket!

Fontos emellett, hogy elkerülje az online hirdetéseket. Ezek megnyitása reklámprogramot vagy más veszélyes szoftvert juttathat a rendszerbe. Használjon antispyware programot, hogy megvédhesse számítógépét és az azon tárolt adatokat.

Az URL:Mal vírus eltávolítása

Nem egyszerű megállapítani, hogy az Avast URL:Mal értesítés valódi-e, ezért érdemes ellenőriznie a rendszert egy megbízható biztonsági szoftverrel. Egy teljes rendszervizsgálat lefuttatásával kiderítheti, hogy adware jutott-e a rendszerbe. Ha ez a helyzet, a szoftver a vizsgálat után el is tudja távolítani a behatolót.

Az adware programok gyakran nem önmagukban terjednek, további kártevőket juttathatnak be, amelyek szintén veszélyt jelenthetnek. Fontos tehát, hogy ne csak az URL:Mal adware-t távolítsa el. Ebben is segít egy biztonsági szoftver. Válasszon egyet a lentebb látható listából!

Ha kézzel szeretné elvégezni az URL:Mal eltávolítását, kövesse alábbi útmutatónk lépéseit. A lépések segítségével azonosíthatja és eltávolíthatja az adware minden összetevőjét.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - URL:Mal

URL:Mal eltávolítása Windows rendszerekből

Ha számítógépén szüntelenül URL:Mal felugró ablakok jelennek meg, a következő lépésekkel meg kell tiszítania a Windows-t:

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) URL:Mal szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) URL:Mal bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

URL:Mal eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (URL:Mal) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

URL:Mal eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a URL:Mal továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

URL:Mal eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) URL:Mal elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) URL:Mal eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

URL:Mal eltávolítása innen: Google Chrome

Az URL:Mal felugró ablakainak megszüntetéséhez el kell távolítania az adware elemeit a Chrome-ból.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) URL:Mal bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) URL:Mal eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

URL:Mal eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen URL:Mal vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (URL:Mal) eltávolításának befejezéshez URL:Mal gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (URL:Mal) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken