Vipasana vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2016. aug frissítése

Eltávolítási Útmutató - Vipasana vírus

Mi az, hogy Vipasana ransomware virus?

Megfertőzött a Vipasana vírus. Mivel jár ez?

A Vipasana képességei egyáltalán nem maradnak el a folyamatosan pusztító legfrissebb ransomware vírusokétól. Habár a Vipasana szó eredetileg a meditáció egy fajtájára utal, a fertőzés hatása távol áll a belső nyugalomtól. Egy komplex algoritmus segítségével titkosítja a személyes fájlokat, és a pusztítás itt még nem ér véget. Azon vírusok közé tartozik, amelyek offline is titkosítani tudják a fájlokat, így az internetkapcsolat megszakítása sem nyújt védelmet a támadással szemben. Ha ön is a Vipasana áldozatai közé tartozik, mielőbb lásson hozzá a fertőzés eltávolításához. Ennek az egyik módját a FortectIntego telepítése jelenti.

A titkosítás után létrehozott üzenet alapján a vírus az orosz nyelvű felhasználókat célozza. Ennek ellenére akkor sem nyugodhat meg, ha Kelet-Európán és Ázsián kívül él. A titkosításhoz az AES algoritmust használja, amely publikus és privát kulcsokat alkalmaz. Ez az algoritmus már rengeteg más ransomware-nek segített az áldozatok adatainak elzárásában. Óvatosnak kell tehát lennie. A Vipasana malware azért különösen veszélyes, mert internetkapcsolat nélkül is képes működni. Ez azt jelenti, hogy ha a rendszerbe jut a vírust tartalmazó kártékony fájl, akkor is működésbe lép, ha éppen nincs élő internetkapcsolat.

A kapcsolatfelvételhez hasonló e-mail címet kell használni, mint több más hírhedt ransomware esetében, többek között a [email protected] és a [email protected] is ilyen címet használ. Egyelőre nem tudni, hogy a vírus mekkora váltságdíjat követel. Az áldozatoknak a [email protected] címen kell felvenniük a kapcsolatot. A váltságdíj továbbítására egy hetet kapnak. A kapcsolatfelvételkor megkapják azokat az instrukciókat, amelyek Bitcoin pénztárca létrehozásához és a fizetés lebonyolításához szükségesek. Sajnos nem szabad túl sok reményt fűzni a fájlok visszafejtéséhez. A támadóknak egyáltalán nem érdekük, hogy megmentsék az adatokat. Adatvisszaállító programokkal azonban próbálkozhat, először azonban teljesen el kell távolítania a fertőzést.

Hogyan fertőz a Vipasana?

Ahogyan a többi hasonló fertőzés, a Vipasana ransomware is többnyire spam e-mailek fertőző csatolmányaként terjed. Ne siesse el az e-mailek megnyitását akkor sem, ha fontosnak tűnnek (pl. adóhivataltól, futárszolgálattól stb. származnak). A támadók nagyon ügyesen álcázzák leveleiket, de gyakran azonosíthatók a nyelvtani és helyesírási hibákról. Esetleg a felhasznált logó is gyanúsnak tűnhet. Figyeljen oda az e-mailek megnyitásakor. Arra próbálják rávenni, hogy nyissa meg a Vipasana ransomware-t tartalmazó csatolmányt. Ha kétségei támadnak egy e-mail megbízhatóságát illetően, vegye fel a kapcsolatot a feladóval – megbízható úton, nem a gyanús levélre válaszolva. Ha meggondolatlanul nyit meg egy e-mail, komoly problémákat okozhat számítógépén. Fontos, hogy a malware trójai vírus segítségével is a rendszerbe juthat. Használjon tehát hatékony antispyware programot, például a FortectIntego legújabb változatát, amely időben azonosítani tudja a fenyegetéseket, még mielőtt működésbe hoznák a ransomware-t.

A Vipasana eltávolítása

Azt javasoljuk, hogy már először is az automatikus eltávolítási módszerrel próbálkozzon. Egy malware-eltávolító program önállóan azonosítja a vírust, és percek alatt el is távolítja. Emellett garantálja, hogy semmilyen kapcsolódó fájl se maradjon a rendszerben. Miután eltávolította a fenyegetést, megpróbálkozhat a fájlok visszafejtésével. Ahogyan említettük is, ehhez adatvisszaállító programokat is használhat, de a garantált megoldást csak a korábban elkészített biztonsági másolatok jelentik. Ha nem készített biztonsági másolatokat, mostantól tegye meg. A fájlokat külső, a számítógéphez nem csatlakoztatott adathordozón tárolja. És persze internetezzen óvatosan, és körültekintően válassza meg a letöltött fájlokat. Sosem tudhatja, hogy hol leselkednek vírusok.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Vipasana vírus

Vipasana eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Vipasana törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Vipasana) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Vipasana eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Vipasana elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Vipasana, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken