VirLock vírus eltávolítása (2017. jan frissítése)

Eltávolítási Útmutató - VirLock vírus

Mi az, hogy VirLock vírus?

A legfontosabb tudnivalók a VirLock vírusról:

A VirLock egy pusztító ransomware vírus, amely úgy működik, mint például a Your Computer Was Automatically Blocked vírus, a Crypt0l0cker és aLocky vírus. Telepítés után több példányban is elindítja magát. Az első példány Windows-szolgáltatásként regisztrálja magát, hogy szünet nélkül futhasson, a másik példány pedig tartalékként funkcionál, amely biztosítja, hogy az áldozat adatainak titkosítása ne szakadjon meg. A vírus meghatározott kiterjesztéseket céloz meg, az összes ilyen kiterjesztésű fájlt titkosítja. Fontos, hogy a VirLock malware visszafordíthatatlanul elpusztíthat minden fotót, videót, dokumentumot, diavetítést, zenét és más fájlt is. Tudni azt is, hogy a ransomware felhős tárhelyekhez (pl. Dropbox) is csatlakozhat, ezért érdemes újragondolni a biztonsági másolatok tárolásának módszerét (lásd: Biztonsági másolatok készítése). A vírus ezután ijesztő üzenetet jelenít meg, amely azt állítja, hogy kalóz változatú szoftverek telepítése miatt a számítógép zárolva lett.

Ezután öt éves börtönbüntetéssel és 250.000 angol fontos büntetéssel is fenyeget. Az üzenet szerint az áldozat most vétett először, ezért a büntetés csak 250 fontnyi bitcoint jelent. Azzal folytatja, hogy a büntetés kifizethető online a bitcoin rendszeren keresztül, vagy offline a legközelebbi bíróságon. A támadók valószínűleg azért említenek offline módszert is, hogy még hihetőbbnek tűnjön az üzenet – a valódi hatóság nem fog bitcoinban büntetést fizettetni. Összességében az üzenet váltásgdíj kifizetésére szólítja fel az áldozatot. Az üzenet fenyegetéssel zárul, mely szerint a titkosított fájlok örökre törlődni fognak, ha az áldozat nem fizet három napon belül, vagy ha megpróbálja eltávolítani az üzenetet.

Nekünk azonban jó híreink is vannak a VirLock vírus áldozatainak. Habár a vírus készítői látszólag sok energiát fektettek a fertőzésbe, elfelejtették felkészíteni a rendszer árnyékmásolatainak törlésére. Az árnyékmásolatok segítségével visszaállíthatja a fájlok korábbi változatait, azaz ingyenesen megmentheti az adatokat. A fertőzött számítógépeket először a FortectIntego vagy más antispyware program segítségével meg kell tisztítani, az árnyékmásolatok visszaállítása csak ezt követően kezdhető el.

Hogyan juthatott a vírus a rendszerbe?

A legtöbb esetben a VirLock vírus félrevezető e-mailek segítségével jut a rendszerbe, amelyek különböző vállalatoktól származó fontos üzeneteknek adják ki magukat. Az üzenetek látszólag fizetésről, büntetésről, vásárlásról vagy más olyasmiről szólnak, amelyekkel az áldozat rávehető a csatolmány megnyitására. Ezt persze nem szabad megtennie, mert ezzel a rendszerbe engedné a VirLock vírust. Az e-mailek mellett a ransomware más módszereket is használ a terjedésre. Legyen óvatos a felugró böngészős ablakokkal is, és kerülje el az illegális weboldalakat.

Hogyan lehet védekezni a zsarolóvírusok ellen?

Ha meg szeretné védeni számítógépét a ransomware-ektől, több védelmi módszert is alkalmaznia kell. Az adatok védelmére és a ransomware-ek elkerülésére vonatkozó javaslataink a következők:

 1. Ne nyisson meg gyanús e-maileket, és ez különösen vonatkozik a csatolmányokra. Egy egyszerű Word fájl is veszélyt jelenthet. A támadók mostanra olyan fejlett módszereket használnak, amelyekhez nem szükséges egy exe fájlt küldeni.
 2. Tartsa naprakészen a programokat, hogy a vírusok ne használhassák ki a biztonsági réseket.
 3. Készítsen biztonsági másolatot fájljairól. Ez az egyetlen garantáltan működő módja a titkosított fájlok megmentésének. Nem javasolt a felhős tárhelyek használata, mert egyes vírusok ezekhez is hozzáférhetnek és titkosíthatják a tárolt adatokat.
 4. Telepítsen megbízható antimalware programot és rendszeres rendszervizsgálat segítségével védje a rendszert a spyware- és malware-támadásoktól.

A VirLock eltávolítása

A szokványos programokkal ellentétben a VirLock ransomware természetesen nem rendelkezik eltávolítóval, és megfelelő antimalware szoftver nélkül nehéz megszabadulni tőle. NEM javasoljuk, hogy kézzel próbálkozzon az eltávolítással, mert így akár további károkat is okozhat. A VirLock eltávolításának legegyszerűbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb módját egy antispyware program jelenti. Csak telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Mi a SpyHunter 5 legújabb változatát ajánljuk.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - VirLock vírus

VirLock eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: VirLock törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (VirLock) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

VirLock eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden VirLock elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt VirLock, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken