vulkaninfo.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A Vulkaninfo.exe biztonságos fájl, amely a számítógépes játékok megjelenítését segíti

A Vulkaninfo.exe az NVIDIA, Intel és AMD illesztőprogramok egy komponense. Grafikus kártyák és alkalmazások működését segíti. A grafikus illesztőprogramok frissítése során kerülhet a rendszerbe.

A fájl a hozzá tartozó API (alkalmazásprogramozási felület) része, ez grafikus felhasználói felületek működéséért felel. A Vulkaninfo.exe valamint a vulkaninfo32.exe a Vulkan SDK része is, amely játékok megjelenítéséért felel.

Teljesen biztonságos, ártalmatlan fájl tehát, amelyet nem érdemes eltávolítani. Sokan azért szeretnének megszabadulni a vulkaninfo.exe fájltól, mert külön programként funkcionál. Telepítés után a Start menüben is megjelenik. A fájl törlése azonban nem ajánlott, mert ezzel használhatatlanná válik a Vulkan API.

A fájl jellemzően a C:\Program Files mappában található. Ha ön más helyen találja meg, akkor lehetséges, hogy a rendszerbe malware került. A Vulkaninfo 32-höz hasonlóan a Vulkaninfo nevet is felhasználhatják kártékony programok álcázására.

Megbízható fájlok nevével a támadók könnyebben a rendszerbe juttathatják kártékony programjukat. Ha számítógépén gyanús dolgokat tapasztal, például lassulást vagy megnyithatatlanná vált fájlokat, érdemes átvizsgálnia a rendszert és ellenőriznie, hogy nem a Vulkaninfo vírussal van-e dolga.

Első lépésként ellenőrizze a fájl digitális aláírását. A valódi fájl a LunarG aláírásával rendelkezik. Ha más aláírást lát, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal. A jól ismert biztonsági programok mind képesek a kártékony vulkaninfo.exe azonosítására és eltávolítására. Mi a kiváló FortectIntego használatát javasoljuk.

Legyen óvatos az illesztőprogramok frissítése és telepítése során

Számos kártékony program fejlesztője használja ártalmatlan fájlok nevét, hogy malware telepítésére vegye rá az internetezőket. Illesztőprogramok letöltése és telepítése során is figyeljen a fájlok megbízhatóságára.

Mindig a fejlesztő weboldaláról szerezze be a telepítőket. Fontos továbbá, hogy a telepítők egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módját válassza és utasítsa el az esetleges kéretlen mellékleteket.

Ne feledje, hogy számos ingyenes letöltő- és fájlmegosztó oldal tartalmaz hamis illesztőprogramokat. Ilyen esetben a feltelepített vulkaninfo.exe is kártékony lehet, ezért mielőbb el kell távolítania.

A vulkaninfo.exe megfelelő eltávolítása – szükség esetén

Ha úgy sejti, hogy a Vulkaninfo folyamat valamilyen kártevőhöz tartozik, állítsa le és távolítsa el. Az eltávolítást azonban ne kézzel végezze, mert nem tudhatja, hogy milyen egyéb malware-komponensek lehetnek még jelen. Bízza tehát a vulkaninfo.exe eltávolítását egy megbízható malware-eltávolító programra.

Kiváló antimalware program például a gyakran ajánlott FortectIntego. Futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész programmal. Ha a fájl kártékony, a program automatikusan el fogja távolítani.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions