Vulkaninfo32.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A Vulkaninfo32.exe fájl malware jele is lehet

A Vulkaninfo32.exe egy ártalmatlan komponens, amely a Vulkan STD grafikus alkalmazásainak komponense. Megtalálhatjuk a C:\Program files elérési úton, valamint a Start menüben is, ha bizonyos verziójú Nvidia, Intel vagy AMD grafikus vezérlőt telepítettünk. Fontos tudni azonban, hogy léteznek kártékony programok, amelyek ugyanazt a fájlnevet használják, mint ez az ártalmatlan szoftver. 

Többnyire azért szeretnék sokan tudni, hogy mi is az a Vulkaninfo32.exe, mert a rendszer egy külön alkalmazásává vált. Korábban az csak Nvidia grafikus vezérlő komponense volt. Ez egy Application Program Interface (API), amely protokollokat, eszközöket és eljárásokat tartalmaz, amelyek szoftverfejlesztéshez használhatók. 

A Vulkaninfo 32 segítségével jobb teljesítmény érhető el a számítógépes játékokban. Ezért mellékelik illesztőprogramjaikhoz a grafikus hardverek gyártói is. Ha nemrégiben ön is frissítette ezt az illesztőprogramot, valószínűleg nincs oka aggodalomra.

Mindazonáltal érdemes tudnia, hogy támadók is felhasználják a Vulkaninfo32.exe fájlnevet, hogy malware-t álcázzanak. A fájl digitális aláírása gyorsan ellenőrizhető. Ha ez nem LunarG, tegye meg a rendszer védelméhez szükséges lépéseket.

Fontos, hogy a valódi Vulkaninfo32.exe fájlt nem érdemes eltávolítani, nincs rossz hatással a számítógépre. Ha azonban kétségei támadtak a fájl megbízhatóságát illetően, vizsgálja át a rendszert egy megbízható antivírus szoftverrel. Mi ehhez a kiváló RestoroIntego legújabb változatát ajánljuk.

Ha a Vulkaninfo32.exe eltávolítása mellett dönt, és az a valódi fájl, nem fogja tudni használni a Vulcan API lehetőséget. Ez azonban csak azt jelenti, hogy a számítógép a DirectX API-t fogja alkalmazni. Javasoljuk tehát, hogy egy antimalware szoftverrel bizonyosodjon meg a fájl hovatartozásáról.

A kártékony fájlok bejutása

A valódi Vulkaninfo 32 grafikus illesztőprogramokkal kerül a rendszerbe, a hamis változat azonban ingyenes programok mellékleteként juthat be. Fontos, hogy figyeljen oda a programok letöltése és telepítése során.

Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza és olvasson el minden lépést. A megbízhatatlan, veszélyforrásnak tekinthető programok telepítői jellemzően előre bejelölik azokat az opciókat, amelyek kéretlen programot juttatnak a rendszerbe. Ezeket a jelöléseket törölnie kell.

A NoVirus.uk szakértői azt is kiemelték, hogy mindig futtasson megbízható antimalware programot számítógépe védelmének érdekében. Olyat válasszon, amely bizonyítottan jól működik.

A kétes Vulkaninfo32.exe eltávolítható 

A valódi Vulkaninfo32.exe a C:\Program Files mappában van, és a LunarG digitális aláírása tartozik hozzá. Ha azt látja, hogy a fájl fut, de ön nem használja az API-t, lehet, hogy a rendszer fertőzött. Ebben az esetben válassza az automatikus eltávolítást.

Szerezze be a kiváló RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes legújabb változatát és vizsgálja át vele a rendszert. Ha malware-ről van szó, a programok jelezni fogják, és el is fogják távolítani a Vulkaninfo32.exe minden komponensét. Természetesen más biztonsági szoftvert is választhat,

Azt azonban nem javasoljuk, hogy kézzel próbálkozzon a Vulkaninfo32.exe eltávolításával. Előfordulhat, hogy nem megfelelően távolítja el, vagy további kárt okoz a rendszerben. A folyamat több számítógépes tapasztalatot igényel, ezért mi azt javasoljuk, hogy válassza az automatikus eltávolítást.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions