.vvv File Extension vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - Visszaállítási módszerrel

Eltávolítási Útmutató - .vvv File Extension vírus

Mi az, hogy .vvv kiterjesztés vírus?

A .vvv kiterjesztés vírus leírása

.vvv File Extension virus

A .vvv kiterjesztés vírus egy veszélyes ransomware, amely adataink szerint a Teslacrypt 2.0 egy új változata. A vírus trójai fertőzés segítségével juthat a rendszerbe, tehát megbízható fájlnak látszatja magát, és többnyire e-mailes csatolmányként terjed.

Ha a ransomware megfertőzi a rendszert, az AES-256-CBC algoritmussal minden személyes fájlt titkosít, beleértve a következő kiterjesztéseket: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. A titkosítás során a kiterjesztések .vvv-re módosulnak. A folyamat végén HOW_RECOVER.HTML, HELP_RESTORE.HTML és HOW_RECOVER.TXT vagy HELP_RESTORE.TXT fájlokat hoz létre. Minden olyan mappában megjelennek, amelyekben titkosított fájlok vannak. Mindkét fájl a titosítás visszafordításának mikéntjéről tájékoztat.

Váltságdíj megfizetését követeli (akár 500 dollárt is) a bitcoin fizetőrendszeren keresztül a titkosítás visszafordításához szükséges kulcsért cserébe. Közli továbbá, hogy ha az áldozat nem fizet a meghatározott időpontig, a fájlok örökre elvesznek. Ne engedje, hogy a fenyegetés megfélemlítse, és ne fizesse ki a váltságdíjat, mert egyáltalán nem biztos, hogy a bűnözők tényleg segítenek visszaállítani a fájlokat!

A legfontosabb, hogy AZONNAL távolítsa el a .vvv kiterjesztés vírust, amint megjelenik a titkosításra figyelmeztető üzenet. Ezzel legalább a fájlok egy részét megmentheti, hiszen a .vvv kiterjesztés malware eltávolítása leállítja a titkosítási folyamatot. Azt tanácsoljuk, hogy megbízható antimalware programot használjon a .vvv kiterjesztés vírus eltávolításához, például a FortectIntego legújabb változatát.

.vvv File Extension virus

Hogyan jutott a rendszerbe a .vvv kiterjesztés vírus?

A .vvv kiterjesztés vírust trójai fertőzés terjeszti, tehát letölthető weboldalakról és megkapható e-mailben is. Ennél fogva biztonsági szakértőink azt tanácsolják, hogy ne töltsön le semmilyen kétes programot. Mindig ellenőrizze, hogy a weboldalak biztonságos linkekkel hivatkoznak-e a letöltésekre, továbbá kerülje a gyanús kérdőíveket, és ne adja meg személyes vagy banki adatait ismeretlen weboldalakon!

A programok telepítését is körültekintően kell végeznie. Győződjön meg arról, hogy a telepítő nem tartalmaz veszélyes mellékleteket: mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza és nézze végig a szoftver elemeit. A freeware és shareware programokhoz mellékelt szoftverek szinte minden esetben kéretlen reklámprogramok, ezért nem fog veszíteni semmit, ha elutasítja ezek telepítését.

A ransomware vírusok leggyakrabban használt terjesztési módja az e-maileken alapul. Nagyon óvatosnak kell lennie az ismeretlen feladóktól származó e-mailekkel, különösen akkor, ha csatolmányokkal érkeznek. Figyeljen a feladóra: az internetes csalók gyakran próbálják elhitetni a potenciális áldozatokkal, hogy valamilyen megbízható weboldaltól érkezett fontos levélről van szó, például CHECK.TXT, AWARD.TXT vagy PENALTY.TXT csatolmánnyal. Ne dőljön be a csalóknak, ne nyissa meg a csatolmányokat! A következő oldalról megtudhatja, hogy hogyan távolíthatja el a .vvv kiterjesztés malware-t.

Hogyan távolítható el a ransomware vírus? Vissza tudom szerezni a fájljaimat valahogy?

Ha a .vvv kiterjesztés ransomware megfertőzte számítógépét, azonnal hozzá kell látnia a vírus eltávolításához. Sajnos a szakértők egy része szerint fizetés nélkül lehetetlen visszaállítani a fájlokat, viszont NEM szabad pénzt adni a bűnözők kezébe, mert nem garantált a fájlok visszaállítása így sem, ráadásul a kezükbe juthatnak bankkártyája adatai. Azt tanácsoljuk, hogy a fájlok visszaállításához a következő programokat használja: ESET TeslaCrypt Decryptor.

A .vvv kiterjesztés vírus eltávolítását az ajánlott antimalware programokkal, vagy az alábbi kézi eltávolítási útmutató segítségével végezheti el.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .vvv File Extension vírus

.vvv File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .vvv File Extension törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.vvv File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.vvv File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .vvv File Extension elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .vvv File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken