WannaCry 3.0 vírus eltávolítása (Visszafejtési lépésekkel) - eltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - WannaCry 3.0 vírus

Mi az, hogy WannaCry 3.0 ransomware vírus?

Felbukkant a WannaCry harmadik változata

A WannaCry 3.0 a hírhedt WannaCry malware harmadik változata. Már több mint egy hónap eltelt 2017. május 12-e óta, amikor is az eredeti vírus lecsapott az internetre. Globális káoszt okozott: az elavult Windows-verziók óriási károkat szenvedtek. A malware az SMB szolgáltatás EternalBlue néven nevezett sebezhetőségét használta ki. A Shadow Borkers csapat által kiszivárogtatott, eredetileg az NSA által készített hacking szoftver segítségével komoly fertőzést sikerült előállítani. A malware kórházak, vasútállomások és más infrastruktúrák rendszereibe is sikeresen behatolt. Szerencsére nem tudta sokáig markában tartani a világot: egy szakértő egy domain megvásárlásával le tudta állítania a vírust. A támadást követően nem sokkal azonban új változatok bukkantak fel: WNCRY, Wanna Crypt0r 2.0, Wanna Decrypt0r 2.0 stb. Nemrégiben a harmadik verzió is előkerült. Ebből a bejegyzésből megtudhatja a WannaCry 3.0 eltávolításának módszereit. A WannaCry 3.0 felbukkanása

Miután az eredeti változatot sikerült leállítani, a szakértők együttes erővel kezdtek hozzá a vírus vizsgálatához, melynek eredményeképp védekezési módszereket sikerült összeállítaniuk. A további vizsgálatok során kiderült, hogy a forráskód bizonyos részletei más vírusokra emlékeztető elemeket tartalmaznak, méghozzá olyanokat, amelyek az állítólag Észak-Korea kormánya által támogatott Lazarus hackercsoport készített. A média gyorsan a kormányt kezdte okolni mindenért, de az informatikai szakértők kiemelték, hogy a vírus által hátrahagyott üzenet például fordításnak tűnik, nem pedig anyanyelvű által írott szövegnek. Véleményük szerint a valódi tettes Kínából származhat. Amíg a biztonsági szakértők ezen gondolkodtak, addig a támadók újabb változaton dolgoztak. Ez a legújabb változat, a WannaCry 3.0 malware. Fejlesztői ezúttal mindent megtettek, hogy megoldják a problémákat. Eltávolították például a WannaCry legnagyobb gyengepontját: a leállító kapcsolót. Ezt önvédelmi célokra készítették. Ha virtuális gépen futtatták, eredeti származásának elrejtése érdekében a malware aktiválta ezt a kapcsolót. Ez azonban gyengepontnak bizonyult, a szakértők ennek a segítségével állították le a támadást. A későbbi változatokban már más jellegű kapcsoló volt. A WannaCry 3.0 ransomware azonban már semmilyen hasonló funkciót nem tartalmaz, viszont így nagyobb az észlelés esélye. Matthieu Suiche informatikai szakértő megerősítette, hogy a fenyegetés legújabb változata felbukkant az interneten. A harmadik változat az iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com domainre kapcsolódik. Az értékes felfedezés minden bizonnyal sokat fog segíteni a ransomware elkerülésében. Kérdés, hogy a harmadik változat mögött is ugyanazok állnak-e, mint akik az elsőért is felelősek. A WannaCry 3.0 és a WannaCry üzeneteA WannaCry 3.0 képességeit egyelőre rejtély övezi.

A WannaCry 3.0 elkerülése

Habár a vírus globális káoszt okozott, nem volt sérthetetlen. Világszerte súlyos problémákat okozott, számos vállalat használt elavult, frissítések nélküli Windows-változatot. A Microsoft már javította a sebezhetőséget. Telepítse a frissítéseket! A WannaCry 3.0 bejutásának elkerüléséhez érdemes lehet letiltani a Windows SMB funkcióját is.

 1. Kattintson a Windows gombra.
 2. Írja be, hogy Windows-szolgáltatások ki- és bekapcsolása.
 3. Keresse meg az SMB 1.0/CIFS rendszerű fájlmegosztási támogatás elemet.
 4. Vegye ki előle a jelölést.
 5. A rendszer újraindítást kér majd a változtatások érvényesítéséhez.

Ha szüksége van a funkcióra, nem muszáj kikapcsolnia. A legfontosabb, hogy frissítse a Windows-t és a rendszerprogramokat. Emellett ellenőrizze, hogy a vírusvédelmi és malware-eltávolító eszközök megfelelően működnek-e.

A WannaCry 3.0 eltávolítása

Ha úgy sejti, hogy a WannaCry 3.0 már a rendszerbe jutott, mielőbb lásson hozzá az eltávolításához. Ehhez egy jól működő biztonsági szoftverre lesz szüksége, például: FortectIntego vagy Malwarebytes. Lentebb útmutatót talál, amelynek segítségével Csökkentett módban indíthatja a rendszert, ha gondjai akadtak a WannaCry 3.0 eltávolításával. Fontos, hogy készült ingyenes WannaCry visszafejtő. Megpróbálhatja használni a legújabb változathoz is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WannaCry 3.0 vírus

WannaCry 3.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: WannaCry 3.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (WannaCry 3.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

WannaCry 3.0 eltávolítása ezzel: System Restore

Válassza a Rendszer-visszaállítást, ha az első módszer bonyolultnak tűnik, vagy nem segített.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden WannaCry 3.0 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott WannaCry 3.0 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott WannaCry 3.0 által titkosított fájlok visszaállítását:

WannaCry 3.0 által titkosított fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A titkosított fájlok visszaállítását csak biztonsági mentések garantálják. Ha azonban ilyesmit nem készített, talán segíthet a Data Recovery Pro.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott WannaCry 3.0 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

ShadowExplorer módszer

A vírus első változata törölte a rendszer árnyékmásolatait. Nem tudni, hogy ezt az új változat is megteszi-e. Próbálja meg ezt a módszert is!

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

WannaCry 3.0 visszafejtő

A visszafejtő elkészítése a malware komoly elemzését igényli. Addig is talán segíthet ez az ingyenes program.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt WannaCry 3.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken