Web-start.org vírus eltávolítása (2016 frissítése)

Eltávolítási Útmutató - Web-start.org vírus

Mi az, hogy Web-start.org vírus?

Érdemes használni a Web-start.org keresőt?

A Web-start.org vírus először megbújik a rendszerben, jelenlétének egyetlen nyoma, hogy a böngészők kezdőlapja megváltozott. A szoftver nem más, mint egy újabb böngészőeltérítő. Ez azt jelenti, hogy különböző módosításokat hajt végre a böngészők beállításai között, természetesen engedély nélkül. Sőt, emellett tolakodó hirdetéseket is megjeleníthet, valamint ismeretlen weboldalakat célzó átirányításokat indíthat. Jobb tehát, ha mielőbb eltávolítja a Web-start.org átirányító vírust. A böngészési szokásokat is megfigyelheti, az így gyűjtött személyes adatokat pedig különböző kétes célokra is felhasználhatja. Ha fontosnak tartja adatai biztonságát, mielőbb lásson hozzá a Web-start.org eltávolításához.

A jelek szerint a szoftver a Plus! Network készítménye. Nemrég már megvizsgáltunk egy másik kapcsolódó szoftvert, a loadstart.com-ot. Ezeknek a kéretlen programoknak az a közös tulajdonságuk van, hogy nagyon hasonló URL-eket használnak, és szinte teljesen egyező weblapokat. A weboldal gyors elérést nyújt a Twitter, Facebook, Gmail, Amazon és eBay weboldalakhoz. Emellett a rendszer átvizsgálását és egy Skype-beépülő telepítését is felajánlja. Mindez azonban több problémát okozhat, mint amennyi hasznot hajthat. Habár a weboldal az egyébként jó FortectIntego programot hirdeti, jobb, ha nem ezen a weboldalon keresztül használja. Az ilyen weboldalak gyakran kínálnak hasonló keresőket, de ezeknek a változatoknak kétes a megbízhatósága. Még ha az ajánlott termékek ismertek is, a megjelenített hivatkozásokon keresztül nem biztos, hogy a fejlesztők által kiadott eredeti változatot érhetjük el, előfordulhat, hogy fertőzéssel bővített változatot kapunk. A legfontosabb tehát, hogy lásson hozzá a szoftver eltávolításához, ne használja a weboldalt.

Amíg a rendszerben van, a WebStart adatokat gyűjt a böngészős tevékenységekről, megfigyeli többek között a meglátogatott weboldalakat, valamint a számítógép IP-címét és a megközelítőleges tartózkodási helyet. Egyéb személyes adatokhoz is hozzáférhet, amely különböző kétes személyre szabott e-mailes ajánlatokat eredményezhet. A Web-start.org fejlesztői is kijelentik, hogy felhasználják az információkat marketinges célokra. Senki sem szeretné, hogy adataival visszaéljenek… A Web-start.org átirányításai pedig további bosszúságot jelentenek. Ezek váratlanul nyithatnak meg különböző webshopokhoz tartozó lapokat. A megbízható böngészős eszközök ilyesmire nem vetemednének.

Terjesztési módszerek

A szoftver jellemzően észrevétlenül jut a rendszerbe. Azt használja ki, hogy a legtöbben nem figyelnek oda a telepítési folyamatokra. A kéretlen programok ugyanis gyakran különböző ingyenes szoftverek telepítőinek mellékleteként terjednek. Sokan pedig nem veszik észre a mellékletek telepítését szabályzó beállításokat. Fogadja meg javaslatainkat, ha el szeretné kerülni az ilyen jellegű kéretlen programokat. A legfontosabb, hogy ha erre a telepítő lehetőséget ad, mindig a részletes telepítést válassza (egyéni/custom, haladó/advanced stb.). Gyakran csak így jelennek meg a kéretlen mellékletek. Utasítsa el ezeket, majd folytassa a telepítést. Nagyon fontos észben tartania, hogy az alapértelmezett telepítési móddal engedélyt ad a mellékletek telepítésére. Ne válassza ezt az opciót!

A Web-start.org eltávolítása

Két módon is sikeresen eltávolíthatja a Web-start.org-ot. Ha nem szeretne túl sok időt szánni a dologra, az automatikus eltávolítás tökéletes választás. Mielőtt azonban elindítaná antispyware szoftvere vizsgálatát, mindenképp frissítse a szoftvert. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem észleli a behatolót. A másik módszer a Web-start.org vírus kézi eltávolítása. Ne feledje, hogy ön is hozzájárulhat számítógépe védelméhez azzal, hogy megválogatja a telepítendő programokat.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Web-start.org vírus

Web-start.org eltávolítása Windows rendszerekből

A böngészőeltérítő többnyire Windows rendszereken jelentkezik. Információink szerint más böngészőeltérítőkkel szemben nemcsak programokat telepít és módosítja a böngészők beállításait, hanem azok parancsikonjait is megváltoztatja, hogy a Web-start.org címet nyissák meg. A teljes eltávolításhoz szükséges teendők a következők:

 • Mindezt minden telepített böngésző parancsikonjával el kell végeznie. Mi a Google Chrome böngészőt használtuk példaként.
 • Ha az Internet Explorerhez, a Chrome-hoz, a Firefox-hoz és esetleg más böngészőhöz is tárol ikonokat az Asztalon, azokat se felejtse ki. Kattintson jobb egérgombbal a Chrome parancsikonján, majd válassza a  Tulajdonságok lehetőséget.
 • Ezután lépjen a Parancsikon fülre. Keresse meg a Cél mezőt.
 • Töröljön mindent az …application\chrome.exe” sor után. Egy Web-start.org/… kezdetű URL-t kell törölnie.
 • Kattintson az Alkalmaz vagy az OK gombra.
 • Ezeket a lépéseket ismételje meg minden további böngésző-parancsikonnal is, majd távolítsa el a gyanús programokat és böngészős kiegészítőket.

  1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
  2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
  3. Távolítsa el a(z) Web-start.org szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
   Keressen ki a(z) Web-start.org bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
  4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

  Web-start.org vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

  Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

  1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
  2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
  3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
  4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
  5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
  6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
  7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
  8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

  Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

  Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

  1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
  2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
  4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
  5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
  6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

  Ezt követően már nem szabadna, hogy a Web-start.org továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

  Web-start.org eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

  1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
   Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
  2. Válassza ki a(z) Web-start.org elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
  3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
   Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
  4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Web-start.org eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

  Web-start.org eltávolítása innen: Google Chrome

  1. Kártékony beépülők eltávolítása
   Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
  2. Válassza ki a(z) Web-start.org bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
  3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
  4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
  5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
   Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
  6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
  7. A jelenlegi lépés és a(z) Web-start.org eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

  Web-start.org eltávolítása innen: Safari

  1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
   Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
  2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Web-start.org vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
  3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
   Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
  4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Web-start.org) eltávolításának befejezéshez Web-start.org gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Web-start.org) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken