WebHelper vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - 2019. máj frissítése

Eltávolítási Útmutató - WebHelper vírus

Mi az, hogy WebHelper vírus?

Web Helper – vírus, amely minden népszerű weboldalra reklámokat helyez

A WebHelper hirdetései

A WebHelper egy reklámalapú program, amely észrevétlenül a rendszerbe juthat az utorrentie.exe és a webhelper.dll nevet használó folyamatokkal. Ha ön is használja az uTorrent nevű letöltőprogramot, a Web Helper hirdetéseket jeleníthet meg számítógépén. Ez önmagában nem kártékony, habár meglehetősen bosszantó tevékenység. Már emiatt is sokan keresik a WebHelper eltávolításának módját.

Sajnos a Web Helperhez kapcsolódó fájl törlése még nem elegendő az adware eltávolításához. A fájl általában ún. böngészősegítő objektumok segítségével újratelepíti magát. Emiatt érdemes megbízható biztonsági szoftverre bízni a feladatot.

Ha az ön számítógépén is jelen van a WebHelper folyamat, érdemes tudnia, hogy a hirdetéseket a korábbi böngészős tevékenységek, pl. keresések alapján választja ki. Ez azt jelenti, hogy megfigyeli a felhasználót, melynek során adatokat gyűjt érdeklődési köreiről, például a leggyakrabban látogatott weboldalak vagy a megnyitott hirdetések alapján.

Miután az adware elegendő adatot gyűjtött, hangalapú hirdetéseket indít, amelyek azért is kifejezetten zavaróak lehetnek, mert nehéz rájönni, hogy melyik programból is származnak. Ez a Windows Hangerőkeverő menüjében látható. Sajnos a WebHelper hangkimenetének letiltása csak rövid távú megoldást jelent.

WebHelper virus

A Web Helper hangalapú hirdetései rendkívül bosszantóak lehetnek, ráadásul ezek mellett felugró hirdetéseket és reklámsávokat is megjeleníthet a böngészőkben. Fontos, hogy ezek akár veszélyes weboldalakra mutató hivatkozásokat is tartalmazhatnak.

Emellett az utorrentie.exe folyamat a háttérben igénybe veszi a processzor erőforrásait, hogy partneroldalakkal kommunikálva újabb hirdetéseket töltsön be. Ez természetesen a számítógép lelassulásával járhat. Bizonyára ön sem szeretne ilyen problémába ütközni, ezért azt javasoljuk, hogy távolítsa el a WebHelpert.

Ha a szokványos adware-eltávolítási módszerekkel nem sikerült eltávolítania a vírust, használja a bejegyzésünk végén található automatikus eltávolítási lépéseket. Így a WebHelper (32 bit), utorrentie.exe, webhelper.dll és az egyéb kapcsolódó folyamatok is leállíthatók.

Csak át kell vizsgálnia a rendszert az ajánlott FortectIntego vagy Malwarebytes segítségével. A vizsgálat végén eltávolíthatja a WebHelpert a rendszerből. Tovább olvasva tájékozódhat a behatoló terjedésének módjáról.

A WebHelper vírusA WebHelper hangalapú hirdetéseket játszik le az uTorrent felhasználóinak. Szerencsére meg lehet tőle szabadulni.

A reklámalapú bővítmények elkerülése

A WebHelper az uTorrent része, de más programok mellékleteiként más hasonló reklámprogramokat is telepíthet, ezért a következőkben részletezzük, hogy hogyan kerülhetők el az ilyen behatolók.

 • Ingyenes programok telepítése során mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced, stb) telepítési módot válassza. Ezzel lehetősége lesz a telepítőhöz mellékelt minden extra elem áttekintésére.
 • Ha a szokásos/standard (vagy alapértelmezett/default stb.) telepítést választja, a mellékelt potenciálisan kéretlen programok kérdés nélkül a rendszerbe jutnak, mert a gyors telepítési módok nem jelenítik meg az elutasításukhoz szükséges beállításokat.
 • A részletes telepítéssel azonban elutasíthatja a mellékleteket.

A WebHelper hirdetéseinek eltávolítása

Szerencsére a WebHelper vírus is eltávolítható a rendszerből. Közvetlen veszélyt ugyan nem jelent, de a Zondervirus.nl csapata is egyetért abban, hogy tevékenységei rendkívül bosszantóak.

A Web Helper eltávolításához szükséges lépéseket lentebb találja. Érdemes átvizsgálna a rendszert egy antimalware szoftverrel, hogy azonosíthassa az esetleges további adware-eket vagy böngészőeltérítőket is. Lentebb láthat néhány általunk ajánlott szoftvert.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WebHelper vírus

WebHelper eltávolítása Windows rendszerekből

A WebHelper (utorrentie.exe) eltávolításához Windows 10 vagy más Windows rendszeren először is létre kell hoznia a program futtatható állományának egy ártalmatlan változatát. A következőket kell tennie:

 1. Állítsa le az uTorrent folyamatát. Nyomja le a Ctrl + Shift + Esc kombinációt, jelölje ki a folyamatot, majd kattintson a Feladat befejezése gombra.
 2. Lépjen a C:\Users\[FELHASZNÁLÓNÉV]\AppData\Roaming\uTorrent\updates mappába, majd nyissa meg a telepített uTorrent-verzióhoz tartozó mappát. Ebben a mappában egy utorrentie.exe nevű fájlt talál. Egyelőre ne tegyen vele semmit.
 3. Lépjen fentebb egy mappával és kattintson jobb gombbal egy üres területre. Válassza az Új > Szöveges dokumentum lehetőséget, majd adjon a fájlnak valamilyen nevet, például teszt.txt. A mappa egy üres területére kattintva mentse el a nevet, majd nyissa meg a fájlt. Kattintson a Fájl > Mentés másként menüpontra.
 4. Most ki kell választania az új fájl helyét. Azt a mappát válassza, amely az utorrentie.exe fájlt tartalmazza. Az új fájl neve szintén utorrentie.exe legyen. Ehhez a Minden fájl lehetőséget kell választania a Fájl típusa mezőben.
 5. A program megkérdezi, hogy biztosan felül szeretné-e írni a már létező fájlt. Kattintson az Igen gombra.
 6. Most már törölheti a teszt.txt fájlt az updates mappából. Lépjen utorrentie.exe fájl mappájába. Kattintson rá jobb gombbal és válassza a Tulajdonságok elemet.
 7. Az Általános lapon tegyen pipát az Írásvédett opció elé. Ezt az Attribútumok sorban találja. Kattintson az OK gombra.

TIPP: Néhány szakértő az uTorrent automatikus frissítéseinek letiltását is javasolja, de véleményünk szerint ez nem egy biztonságos megoldás (a frissítések biztonsági hibákat is javíthatnak).

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) WebHelper szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) WebHelper bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

WebHelper eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (WebHelper) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

WebHelper vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a WebHelper továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

WebHelper eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) WebHelper elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) WebHelper eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

WebHelper eltávolítása innen: Google Chrome

Ha az adware az ön Chrome böngészőjét is megtámadta, a problémák megoldásához állítsa alaphelyzetbe a beállításokat.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) WebHelper bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) WebHelper eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

WebHelper eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen WebHelper vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (WebHelper) eltávolításának befejezéshez WebHelper gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (WebHelper) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken