WeChat vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - ingyenes útmutató

Eltávolítási Útmutató - WeChat vírus

Mi az, hogy WeChat vírus?

A támadók a WeChat felhasználóit célozzák, pénzre és személyes adatokra játszanak

WeChat vírus

A WeChat vírus egy általános kifejezés, amellyel több olyan malware-t jelölünk, amely az ártalmatlan WeChat üzenetküldő szoftvert célozza meg. A támadók gyakran különböző chatprogramokon keresztül kártékony hivatkozásokat küldenek a potenciális áldozatoknak, hogy fertőző vagy adathalász weboldalakra csalják őket, amelyeken pénzt vagy személyes adatokat szerezhetnek tőlük.

A Tencent, Ltd. WeChat alkalmazása az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás. Több mint 889 millió aktív felhasználója van havonta (a ChinaChannel jelentése alapján), ez Kína vezető csevegőalkalmazása. Ismert Weixin néven is, 2011-ben vált elérhetővé.

A kommunikációs platformon terjedő vírusokat és átveréseket nem szabad a fejlesztőkhöz kötni. A WeChat/Weixin, ahogyan a Facebook, Whatsapp, Viber, Gmail vagy eBay, csak egy népszerű szolgáltatás, amely népszerűsége folytán jó helyszín a támadóknak arra, hogy potenciális áldozatokat szerezzenek, fiókokat törjenek fel, vírusok telepítésére vegyék rá a felhasználókat stb.

Ki szeretnénk emelni az egyik „vírust”. 2016 januárjában a Tencent egy „The Story of Me and WeChate” nevű weboldalt hozott létre, ahol a felhasználók áttekinthették az alkalmazásra vonatkozó tevékenységeiket, statisztikákat láthattak és egyéb hasonló információkat érhettek el.

Nem sokkal később az a feltételezés kapott szárnyra, hogy a weboldal fertőzött, meglátogatásakor az áldozat minden pénze eltűnik Alipay fiókjából. A Tencent megerősítette, hogy a feltételezés átverés, a weboldal nyugodtan meglátogatható.

Az üzenetküldőt is bajba sodorta egy támadás, amely 2015 szeptemberében érte az App Store-t. A támadók hamis változatot készítettek az Xcode nevű, iOS alkalmazások készítésére szolgáló programból, melynek az XcodeGhost nevet adták. Támadók ezzel olyan alkalmazásokat készíthettek, melyek továbbküldték az áldozatok személyes adatait. Az egyik fertőzött alkalmazás a WeChat volt. A Tencent jelentése szerint csak a 6.2.5-öt verzió érintett.

Az App Store eltávolította a hamis szoftvert, és intézkedett, hogy a fejlesztők az Xcode valódi változatát használják.

Példák WeChat vírusokraA WeChat egy népszerű üzenetküldő alkalmazás, amelyet időnként bűnözők is felhasználnak kártékony hivatkozásokat tartalmazó félrevezető üzenetek kiküldésére. A fenti üzenetben egy WeChat átverés látható. A "The Story of Me and WeChate" oldal veszélyeiről szóló pletykák hamisak voltak.

A fiók biztonságban tartása

 • Hogy elkerülhesse a csalókat és aggodalom nélkül használhassa az üzenetküldő alkalmazást, ne adjon idegeneket ismerősei közé;
 • Csatlakoztassa fiókját megbízható e-mail címhez vagy mobilszámhoz, hogy baj esetén visszaállíthassa a fiókot;
 • Ne bízzon senkiben, aki pénzt kér öntől az alkalmazáson keresztül. Ha valódi ismerőstől kap ilyen üzenetet, hívja fel, hogy tényleg tőle származik-e a kérés;
 • Ne közöljön személyes adatokat üzenetküldő alkalmazásokban, különösen idegenekkel ne;
 • Tartsa titokban Weixin jelszavát;
 • Ne kattintson idegenektől származó linkekre, akkor se, ha óriási kedvezményeket, ingyenes terméket, kupont vagy ingyenes szolgáltatást ajánlanak. Kártékony weboldalakra csalhatják. Ha a WeChat webes változatát használja, egy ilyen linkre kattintva akár zsarolóvírussal vagy trójaival is megfertőzheti számítógépét!

A WeChat vírusok terjedése

A WeChat alkalmazásai elérhetők Windows, Mac, iPhone és Android rendszeren is. Azt javasoljuk, hogy a szoftvert csak a fejlesztő weboldaláról, a www.wechat.com-ról szerezze be. Ne bízzon meg más weboldalakban, ne töltse le a szoftvert máshonnan, mert további programok telepítésére vehetik rá.

Az eredeti alkalmazás még nem védi meg a hihetőnek tűnő üzeneteket kiküldő csalóktól. Tanácsainkat betartva azonban biztonságban lehet. Használjon biztonságos jelszavakat, ne ossza meg azokat másokkal, ne beszéljen idegenekkel és ne nyisson meg gyanús linkeket, akár idegenek, akár rokonai küldték.

A WeChat vírusok eltávolítása

Ha úgy sejti, hogy számítógépe vagy mobileszköze fertőzött, mielőbb el kell távolítania a WeChat malware-t. Azt javasoljuk, hogy ehhez használjon antispyware vagy antimalware szoftvert, például: FortectIntego. Mac OS rendszeren a következőt ajánljuk: Malwarebytes.

A bejegyzésünk alatt található útmutató azoknak a Windows-felhasználóknak készült, akik az üzenetküldő szolgáltatás webes változatán keresztül fertőzték meg rendszerüket. Amennyiben Android készüléke esett áldozatul, olvassa át Android vírus eltávolítási útmutatónkat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WeChat vírus

WeChat eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A Weixin vírus eltávolításához válasszon egy megbízható malware-eltávolító szoftvert. Az eltávolításhoz indítsa a rendszert „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: WeChat törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (WeChat) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

WeChat eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden WeChat elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt WeChat, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken