Win32.CoinMiner törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. márc)

Eltávolítási Útmutató - Win32.CoinMiner

Mi az, hogy Win32.CoinMiner?

A CoinMiner vírus továbbra is aktív

Illusztráció a Win32.CoinMinerről

A CoinMiner vírus bitcoin kriptopénzt bányászik a sikeresen megfertőzött számítógépeken. Maga a szoftver nem kártékony, de annak tekinthető, mert jellemzően a felhasználó engedélye nélkül jut a rendszerbe, más programok álcája mögött. A Coin Miner már 2011 óta terjed az interneten.

Szerencsére a CoinMiner azonosítható a legtöbb biztonsági szoftverrel, például a Windows Defenderrel is. Általában trojan:win32/coinminer!bit vagy win32/coinminer!bit néven azonosítják. Ha a malware a rendszerbe jut, a biztonsági szoftverek másodpercek alatt blokkolják a működését. Ha mégis ellenőrizni szeretné a rendszert, használjon más, harmadik féltől származó szoftvert. Ilyen például a kiváló ReimageIntego és Malwarebytes – mindkettő képes a CoinMiner eltávolítására is.

Első felbukkanása óta már számos néven feltűnt. Íme néhány:

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

A program a cgminer.exe fájlt is elindíthatja a számítógépen. A számítógép Asztalán semmilyen nyomot nem hagy, de jelenléte sejthető, ha a rendszer a megszokottnál lassabban működik. A programok megnyitása lassú lehet, esetleg válaszképtelenné válhatnak. A CoinMiner malware emellett feltűnhet a Feladatkezelőben. Akár a CPU teljesítményének 40%-át is használhatja.

A kriptopénzbányász programok egyik leginkább problémásabb pontja egyértelműen a számítógép lassulása. A rendszer helyreállításához el kell távolítania a CoinMiner vírust. Ha érdekli, hogy hogyan kerülhetett a Windowsba, olvasson tovább.

Bányászok – böngészős kiegészítők álcája mögött

A kriptopénzbányászat a malware-fejlesztők egyik legújabb trükkje. Ezt bizonyítja a Chrome Web Store számos bővítménye, valamint a Google Play és az Apple Store számos alkalmazása is . Ezek a kéretlen programok szerencsére elkerülhetők kifejezetten antibányász funkciókat nyújtó böngészős kiegészítőkkel. Fontos azonban, hogy jól válassza meg ezt a kiegészítőt.

Természetesen egy naprakész antivírus szoftver is meg tudja akadályozni az ilyen kártevők bejutását. Egyre több támadó fókuszál a hagyományos malware-ek helyett kriptopénzbányászatra, ezért fontos figyelembe venni, hogy zsarolóvírusok mellékleteként is érkezhetnek ilyen programok – hogy a támadók még nagyobb összeget zsebelhessenek be.

Elengedhetetlen tehát, hogy számítógépünk rendszerét naprakészen tartsuk. Oda kell figyelnünk arra is, hogy honnan töltünk le és mit töltünk le. Az ingyenes zeneszerkesztők, médialejátszók, fájlkonvertálók és hasonló programok nagyon gyakran rejtenek kéretlen programokat, amelyeket az „az ajánlott/recommended” telepítési mód sokszor meg sem jelenít, csak az „egyéni/custom”. Mindig olvassa el a telepítők lépéseit!

A Win32.CoinMiner CPU-felhasználását illusztráló képA Win32.CoinMiner jelenléte közvetlen hatással van a számítógép teljesítményére.

A Win32.CoinMiner eltávolítása

Egy naprakész antivírus még azelőtt blokkolja a fenyegetéseket, hogy a rendszerbe épülnének. Néhány felhasználó szerint a Windows Defender és más, harmadik féltől származó szoftver sem segített a CoinMiner vírus eltávolításában. Ebben az esetben érdemes megpróbálkozni egy másik antimalware programmal.

Ha a kriptobányász trójai vírus vagy hátsó ajtó segítségével jutott be, indítsa a számítógépet csökkentett módban, és innen futtassa az antivírus szoftvert. Ezután érdemes megismételnie a víruskeresést normál módú rendszerindítást követően is. Ezekkel a lépésekkel megszabadulhat a CoinMiner vírustól.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken