Win32:Evo-gen törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. márc)

Eltávolítási Útmutató - Win32:Evo-gen

Mi az, hogy Win32:Evo-gen?

Win32:Evo-gen – az Avast Antivirus és AVG programok potenciálisan kártékony programokat jelző kifejezése

Kép az Win32:Evo-gen fertőzésről

A Win32:Evo-gen (avagy Win32:Evo-gen [Susp]) egy kártékonyságot jelző kód, amelyet az Avast antivírus használ. Jelezhet potenciálisan kéretlen programot vagy trójai vírust, nem konkrét jelzőről van szó. A Win32:Evo-gen akár téves megjelölés is lehet, eltávolításuk előtt érdemes ellenőrizni az így azonosított fájlokat.

Ha az Win32:Evo-gen [Susp] tényleges trójai vírust jelez, a szóban forgó fájl számos problémát okozhat, például: billentyűleütések megfigyelése, online tevékenységek követése stb. Ezek segítségével a támadók bejelentkezési adatokhoz és más érzékeny információkhoz férhetnek hozzá, amelyekkel akár anyagi kárt is okozhatnak.

A Win32:Evo-gen olyan fertőzést is jelezhet, amely további, súlyosabb kártevők (pl. zsarolóvírusok) bejutását segítheti. A trójai vírusok biztonsági réseket kihasználva hátsó ajtókat nyithatnak a további fertőzéseknek, a fájltitkosító vírusok pedig adatvesztést okozhatnak.

Ha antivírus szoftvere Win32:Evo-gen típusú kártevőt jelez, vizsgálja át a rendszert egy másik szoftverrel is, és ha úgy véli, hogy a jelzés megalapozott, mielőbb távolítsa el a fertőzést. Persze nem feltétlenül könnyű feladat megállapítani, hogy egy adott fájl rosszindulatú-e. Érdemes átvizsgálnia a teljes rendszert a kiváló FortectIntego segítségével.

A BedyNet.ru csapata pedig azt javasolja, hogy a Win32:Evo-gen eltávolítása után is futtassa egy antimalware program valós idejű védelmét. Így megfelelő védelmet biztosíthat a potenciálisan veszélyes programokkal szemben.

Az Win32:Evo-gen [Susp] figyelmeztetés illusztrációjaAz Win32:Evo-gen figyelmeztetés az Avast egy potenciálisan kártékony fájlra vonatkozó általános jelzése, amely akár trójai vírus is lehet.

Fontos továbbá, hogy megbízhatatlan forrásokból ne töltsön le szoftvereket.

A Win32:Evo-gen általában gyanús weboldalakról származó fájlok és programok letöltése után bukkan fel. Elkerülheti a problémát, ha csak megbízható weboldalakról tölt le, például a kiszemelt programok saját weboldaláról.

A telepítőkben pedig a gyors/quick (ajánlott/recommended stb.) telepítési mód helyett mindig az egyéni/custom (haladó/advanced stb.) telepítést válassza. A gyors telepítési módok ugyanis gyakran kérdés nélkül telepítik a telepítőkbe rejtett potenciálisan kéretlen programokat is.

A részletes telepítési módokban viszont megtalálhatja az ezek elutasításához szükséges opciókat. Legyen nagyon figyelmes, ezek az opciók általában alapértelmezetten a mellékletek telepítésére vannak beállítva. Minden ingyenes program esetében követnie kell ezeket a lépéseket.

A Win32:Evo-gen [susp] eltávolítása

Azt javasoljuk, hogy használjon professzionális antimalware szoftvert a Win32:Evo-gen vírus eltávolításához. Egy ilyen program a teljes rendszert átvizsgálja és minden kártékony fájlt azonosít. A malware eltávolításához használhatja például a gyakran ajánlott FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes legújabb változatát, de azt is ellenőrizheti, hogy a jelenleg használt szoftvere jól ítéli-e meg az azonosított fájlt. Mindemellett a Win32:Evo-gen [Susp] eltávolításához persze fordulhat szakemberhez is, illetve használhatja az Avast Antivirust vagy az Avast Internet Security-t.

Kézzel azonban nem érdemes próbálkoznia a Win32:Evo-gen eltávolításával. A nagy kockázatú fertőzések komplex módszerekkel akadályozzák eltávolításukat, például ártalmatlan rendszerfolyamatoknak álcázhatják magukat. Kárt tehet a rendszerben, ha kulcsfontosságú folyamatokat állít le vagy fontos fájlokat távolít el.

Ha a malware megakadályozza a biztonsági szoftverek futtatását, indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban vagy használja a Rendszer-visszaállítás funkciót:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Win32:Evo-gen

Win32:Evo-gen eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A malware eltávolítása „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Win32:Evo-gen törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Win32:Evo-gen) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Win32:Evo-gen eltávolítása ezzel: System Restore

A vírus hatástalanítása és az antivírus elindítása Rendszer-visszaállítással.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Win32:Evo-gen elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Win32:Evo-gen, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken