Windows PC Backup Wizard törlés (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Windows PC Backup Wizard

Mi az, hogy Windows PC Backup Wizard?

Amit a Windows PC Backup Wizardról tudni kell

A Windows PC Backup Wizard habár nem vírus, de egyértelműen egy potenciálisan kéretlen program. Biztonsági mentéseket készítő szoftverként hirdetik, egyes freeware programok mellékleteként is letölthető az internetről. A Windows PC Backup Wizard nevezhető teljesen jóindulatú, hasznos programnak is. A gond az, hogy szüntelenül „piszkálja” a felhasználót. Telepítés után rendszeresen, legalább 10 percenként kritikus figyelmeztetésnek nevezett értesítéseket küld, amelyek arra szólítanak fel, hogy a felhasználó mielőbb aktiválja a Windows biztonsági mentését! Az OK gomb megnyomása regisztrációs képernyőre vezet, amely minden egyéb futó programot a háttérbe szorít. A képernyőt nem lehet bezárni csak a regisztráció befejezésével vagy a folyamat leállításával a Feladatkezelőn keresztül. A cél, hogy a figyelemfelkeltő „kritikus” értesítés és a nehéz bezárás rávegye a felhasználót a regisztrációra. A kevésbé tapasztaltak pedig akár egyszerűen azért is regisztrálhatnak, hogy végre eltüntessék a munkájukat zavaró ablakot. Mások adataikat féltve komolyan is vehetik a figyelmeztetést. Leginkább ezek miatt fontos gondolkodás nélkül eltávolítania a Windows PC Backup Wizardot.

A helyzet az, hogy számos más program dolgozik hasonló módon. Ilyen például a PC Mechanic 2015, amelyet szintén hasznos rendszerkezelő eszközként hirdetnek, pedig rosszindulatú szoftver. Átvizsgálja a rendszert, majd számos problémáról jelent, többek között felesleges fájlokról, hibás regisztrációs bejegyzésekről és így tovább. Ezt követően felajánlja a PC Mechanic 2015 „teljes verziójának” megvásárlását, amellyel „megoldhatók a problémák”.
Ezek a programok csak manipulálni próbálják a felhasználókat, hogy letöltsék vagy megvásárolják a fejlesztők szoftvereit. Ha tehát hasonló problémákat tapasztal számítógépén, mindig ellenőrizze, hogy a kétes program által jelentett problémák igazak-e. Egy megbízható antimalware program segítségével fényt deríthet a programok valódi szándékaira, ilyen például a ReimageIntego.

Hogyan terjed a Windows PC Backup Wizard?

Ahogyan már említettük is, a PC Backup Wizard, mint más potenciálisan nemkívánatos szoftverek, a bundling nevű megtévesztő módszerrel terjed. Ez azt jelenti, hogy a potenciálisan kéretlen programokat más szoftverekhez mellékelik. Ezek a „gazdatestek” jellemzően keresett programok, például PDF-készítők, videólejátszók, zenelejátszók stb. Ha a felhasználó egy ilyen programot telepít, egyszerre más szoftvereket is a rendszerbe engedhet. A gond az, hogy ez az esetek túlnyomó többségében észrevétlenül történik. Nagyon fontos tehát, hogy odafigyeljen az új szoftverek letöltése és telepítése során. Senki sem szeretné idejét olyan kellemetlenségekre pocsékolni, mint a Windows PC Backup Wizard eltávolítása, ezért jobb, ha már a szoftver bejutását is elkerüli. Ehhez a telepítőkben mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania. Ezzel minden kéretlen, telepítésre váró mellékletet felfedhet.

Eltávolíthatom a számítógépről a Windows PC Backup Wizardot?

A válasz IGEN, eltávolíthatja. Nem rendszerfájl, sem más fontos elem. A Windows PC Backup Wizard vírus egy újabb felesleges program, amely csak tárhelyet foglal le, és kéretlen értesítésekkel bosszant. Ha el szeretné távolítani számítógépéről a Windows PC Backup Wizardot, egyszerűen megteheti a szokásos eltávolítási lépésekkel. Ezt követően azonban ne feledje el átvizsgálni a rendszert egy antivírus szoftverrel, például a ReimageIntego vagy a Malwarebytes legújabb változatával, hogy biztosan megszabaduljon a Windows PC Backup Wizard minden elemétől.

A Windows PC Backup Wizard eltávolításának lépései a következők:

  1. Kattintson a Start menüre, majd válassza a Vezérlőpultot.
  2. Kattintson a Programok kategória Program eltávolítása lehetőségére.
  3. Keresse ki a listáról a Windows PC Backup Wizard bejegyzését és a hasonló bejegyzéseket, majd kattintson a mellettük lévő „Eltávolítás/módosítás” gombra.
  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken