YAC törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. júl)

Eltávolítási Útmutató - YAC

Mi az, hogy YAC?

Mi az a YAC?

YAC

A YAC (avagy Yet Another Cleaner) egy kétes biztonsági program, amelyet az Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. fejleszt. Habár megbízhatónak tűnik, mégis számos problémát okozhat. Tény, hogy rosszindulatú programnak nem nevezhető, valószínűleg néhány vírust tényleg el tud távolítani, de működése kellemetlen folyamatokat is rejt. Egyik ilyen kellemetlen tulajdonsága, hogy meglehetősen nehéz megszabadulni tőle, az eltávolításhoz gyakran van szükség egy megfelelő biztonsági programra.

Terjedése is kifogásolható, ugyanis más programok mellékleteként terjed, ezért nagyon fontos odafigyelni a különböző szoftverek telepítőire, hogy el tudjuk utasítani az ilyen kéretlen csatolmányokat. Ha a rendszerbe jut, a böngészőkbe potenciálisan kéretlen programokat juttat. Beépülhet például a MyPC backup, a Search.yac.mx, az isafe és más adware is.Amint ezek beépülnek a számítógépbe, módosítják a rendszer bizonyos beállításait és kéretlen működésbe kezdenek: átirányításokat indíthatnak, lelassíthatják a számítógépet, felugró hirdetéseket jeleníthetnek meg, stb.

Sajnos ez még nem minden… A YAC felhasználási feltételeiben a következő sort találtuk: “Affiliation with anti-spyware and anti-malware companies: Malwarebytes (Malwarebytes Antimalware), PC Tools (Spyware Doctor), Enigma Software (SpyHunter 4), SUPERantispyware (Superantispyware), SurfRight B.V. (Hitman Pro).”

Biztosak vagyunk benne, hogy a felsorolt antivírus és antispyware programok fejlesztőinek fogalma sincs a szövegben említett partnerségről. Ha biztonságban szeretné tudni számítógépét, és el szeretné kerülni a vírusokat, inkább közvetlenül ezeket a programokat válassza, a Yet Another Cleanert pedig távolítsa el a számítógépből. Ehhez mi a FortectIntego legújabb változatát ajánljuk.

YAC

Hogyan juthat a rendszerbe a YAC?

Mint minden egyéb, a rendszer védelmének javítását kínáló programot, a Yet Another Cleanert is letölthetjük a hivatalos weboldalról, illetve különböző letöltőoldalakról is, például a Softpediáról és a CNET-ről. Ennek ellenére (ahogy már említettük is) óvatosnak kell lennie a Yet Another Cleanerrel, mert más programok mellékleteként is a rendszerbe juthat, észrevétlenül.

Telepítés után ráadásul letöltheti a Search.yac.mx keresőmotort is, amely tovább módosíthatja a rendszer beállításait és affiliate weboldalakat célzó kéretlen átirányításokat indíthat, reklámablakokat jeleníthet meg, és így tovább. Összességében tehát annak ellenére hogy a Yet Another Cleaner nem mondható vírusnak, megbízható programnak sem nevezhető, a rendszer működésében sem valószínű, hogy javítani tud – hiába ígéri ezt. Ha vírusmentes rendszert szeretne, válasszon megbízható biztonsági programokat. Ilyenek például a FortectIntego, a SpyHunter 5Combo Cleaner.

Hogyan távolítható el a YAC?

Ha ön is haszontalannak találja a YAC hirdetéseit és értesítéseit, távolítsa el a programot, méghozzá minél előbb. Íme az ehhez szükséges lépések:

Windows 7 / Vista / XP

  • Start -> Vezérlőpult -> Program eltávolítása (Windows XP-n Programok telepítése és törlése)
  • A megjelenő listán keresse ki a Yet Another Cleanert, a PC Backup-ot, a YAC Search-öt, az iSafe-et és minden egyéb gyanús programot.
  • Az Eltávolítás gomb segítségével törölje őket.

Windows 8

  • Ha Windows 8 rendszert használ, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. A megjelenő gyorsmenüben válassza a 'Vezérlőpult' gombot, az új ablakban pedig a Program eltávolítása' menüpontot.
  • A megjelenő listán keresse ki a Yet Another Cleanert, a PC Backup-ot, a YAC Search-öt, az iSafe-et és minden egyéb gyanús programot.
  • Az Eltávolítás gomb segítségével törölje őket.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken