Yeabests.cc vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - yeabests.cc vírus

Mi az, hogy Yeabests.cc vírus?

A Yeabests.cc vírus és a TopYea Search. Mi a különbség?

yeabests.cc virus

Hasonlóan a TopYea Search keresőhöz, a Yeabests.cc vírus is hagyományos keresőoldalnak látszik. Könnyen elhitetheti magáról, hogy hasznos keresőmotor, amely a kedvenc weboldalakra is közvetlen linket nyújt.

Azt tudta, hogy a keresőmotort kockázatos weboldalak és kétes programok terjesztésére is használják? Úgy sejtjük, hogy nem. A Yeabests.cc átirányításaihoz pedig beazonosításra alkalmatlan személyes adatok begyűjtése párosul. A felhasználók által leggyakrabban látogatott weboldalak, keresett kifejezések és hasonló információk felhasználásával a Yeabests.cc böngészőeltérítő feltérképezheti az érdeklődési köröket és személyreszabott hirdetéseket jeleníthet meg.

Fontos, hogy a hirdetések kockázatos weboldalakra vezethetnek, ahonnan malware programok juthatnak a rendszerbe. Az avirus.hu biztonsági szakértői ezért azt javasolják, hogy kerülje el a Yeabests.cc-t. Ha a rendszerbe jutott, el kell távolítania. Ehhez használja a FortectIntego legújabb változatát.

Ha gyakran használja az internetet, talán már észrevette, hogy a Yeabests.cc gyors elérést nyújt bizonyos webáruházak és játékoldalak weblapjaira, közvetlenül a kezdőlapról. Ezek a gombok azonban inkább veszélyesek, mint hasznosak. Ez azért van, mert a Yeabests.cc böngészőeltérítő kéretlen átirányításokat indít.

Ha megnyitja valamelyik kezdőlapon láható weboldalt, számos hirdetési átirányítást követően érné el a céloldalt, akár pornográf tartalmú oldalakon keresztülhaladva. A megjelenített oldalak között veszélyes tartalmak is akadhatnak. Olyanok is vannak közöttük, amelyek malware-ekkel és vírusokkal „felturbózott” weboldalakat nyitnak meg.

yeabests.cc virus

A Yeabests.cc eltérítő emellett azért is problémás, mert beazonosításra alkalmatlan személyes adatokat gyűjt be. Megfigyeli a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalakat, az operációs rendszer adatait és a tartózkodási helyet is. Mindez pedig harmadik felek kezébe kerül, akik hirdetésmegjelenítéshez használják fel.

Az információkat elemzik, majd az adatok alapján az adott felhasználó érdeklődési köreihez illesztik a megjelenített hirdetéseket. A program fejlesztői kattintásonként jutnak pénzhez, méghozzá gyakran elég sokhoz. Ha nem szeretné, hogy folyamatosan megfigyeljék, mielőbb távolítsa el a Yeabests.cc-t.

Hogyan juthat a rendszerbe a Yeabests?

Ha nem kereste fel a Yeabests weboldalát, akkor a kártevő valószínűleg freeware program segítségével jutott a rendszerbe. Gondolja végig, telepített-e például egy új zenelejátszót. Talán az is eszébe jut, hogy a telepítőben látta is a yeabests.cc bejegyzését. A telepítés végén a böngészőeltérítő kényelmesen a rendszerbe épült. Gyakori hiba, amit rengetegen elkövetnek.

Sokan azt mondják, hogy nem érnek rá átolvasni a telepítők minden sorát. Láthatja, hogy sokkal több időt vesz igénybe a malware eltávolítása, mint a sorok átfutása. Ha el szeretné kerülni a böngészőeltérítőket, fogadja meg tanácsainkat: A legfontosabb, hogy az ajánlott telepítési módok helyett mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) lehetőséget válassza. Így biztosan megjelennek azok a jelölőnégyzetek, amelyek a kéretlen mellékletek telepítését szabályozzák.

A Yeabests.cc eltávolítási lépései

Ha minden eltávolítási módszer érdekli, tekintse meg kézi eltávolítási útmutatónkat. Ne hagyjon ki egyetlen lépést sem, különben a Yeabests.cc vírus egyes fájljai a rendszerben maradhatnak, amelyek további kártevők bejutását segíthetik. Emellett eltávolíthatja a Yeabests.cc-t egy antispyware programmal is.

Egy ilyen program garantálja, hogy az eltérítő teljesen kikerül a rendszerből. Az antispyware-ek nemcsak a Yeabests.cc-vel szemben, hanem rengeteg más kéretlen programmal szemben is jól jönnek. Végül pedig fontos megjegyeznünk, hogy érdemes a megbízható keresőket, például a Google vagy a Bing keresőmotort használnia – szemben az új, de gyakran veszélyes alternatívákkal.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - yeabests.cc vírus

yeabests.cc eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) yeabests.cc szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) yeabests.cc bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

yeabests.cc eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (yeabests.cc) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

yeabests.cc vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a yeabests.cc továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

yeabests.cc eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) yeabests.cc elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) yeabests.cc eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

yeabests.cc eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) yeabests.cc bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) yeabests.cc eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

yeabests.cc eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen yeabests.cc vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (yeabests.cc) eltávolításának befejezéshez yeabests.cc gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (yeabests.cc) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken