Ykcol vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - víruseltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Ykcol vírus

Mi az, hogy Ykcol zsarolóvírus?

A Locky jelenleg Ykcol zsarolóvírusként terjed – védje számítógépét!

Ykcol zsarolóvírus

A Ykcol ransomware a hírhedtLocky ransomware legújabb változata. A korábban kiadott Lukitus és Diablo6 változatokat követi, és az RSA-2048 és AES-128 algoritmusok kombinációjával zárja le a fájlokat. A vírus .ykcol kiterjesztést illeszt a titkosított fájlokhoz, valamint egy ykcol.bmp és egy ykcol.htm nevű fájlt helyez el az Asztalon.

A Locky fejlesztői egyszerűen úgy választottak új nevet a vírusnak, hogy visszafordították az eredeti változat nevét. A kártékony szoftvert jelenleg fertőző e-mailek terjesztik, amelyek szkriptet tartalmaznak csatolmányként – ez tölti le és indítja el a Ykcol vírust a rendszerben.

A rendszerbe jutást követően elhelyezi a fentebb említett két fájlt is, amelyek üzenetként szolgálnak. A BMP fájl az Asztal háttérképe lesz, a HTM fájl pedig böngészős ablakban nyílik meg, és itt az áldozat saját fizetőoldalára vezető hivatkozást is megjelenít (ez az oldal csak a Tor böngészőn keresztül érhető el). A személyes fizetőoldal tartalmának megjelenítéséhez le kell tölteni a Tor böngészőt, és ezen keresztül kell megnyitni a megadott .onion domaint.

A Tor hálózat fizetőoldala a „Locky decryptor” nevű programot kínálja fel, amely a támadók saját visszafejtő programja. A vírus korábbi verziói fél bitcoint követeltek a fájlok kiszabadításáért, de a Ykcol malware már csak 0,25-öt.

Ez azonban a bitcoin értékének emelkedése miatt körülbelül 280.000 forint, ami vitathatatlanul magas összeg.

A biztonsági szakértők azt javasolják az áldozatoknak, hogy hagyják figyelmen kívül a vírus követeléseit és inkább használjanak alternatív adatmentő eszközöket. Egyelőre sajnos nincs hír sikeres adatmentési próbálkozásokról, az egyetlen biztosan működő módszer a korábban elkészített biztonsági másolatok visszaállítása.

A Locky vírus most Ykcol nevet használA Ykcol vírus a hírhedt Locky zsarolóvírus új neve. Egyszerűen visszafordította a régi elnevezést, ezzel jelöli a titkosított fájlokat is.

A NoVirus.uk szintén a Ykcol vírus mielőbbi eltávolítását javasolja. A rendszer visszaállítása időigényes feladat, de mindenképpen meg kell szabadulnia a malware-től, ha biztonságban szeretné használni számítógépét. A rendszer megtisztításához használjon jól bevált szoftvert, például: FortectIntego és Malwarebytes. Az új Locky-változat eltávolításához „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban kell indítania számítógépét.

A Ykcol eltávolításához kövesse a bejegyzésünk alatt található útmutatót. Az útmutató átolvasása után máris kezdjen hozzá az eltávolításhoz. A csökkentett mód elindítása után vizsgálja át a rendszert a választott antimalware szoftverrel. Fontos, hogy frissítse a szoftvert a vizsgálat előtt.

A Locky ransomware-t terjesztési módszerei

A Locky minden eddigi változata terjedt spam e-mailekkel, és ez alól a Ykcol vírus sem kivétel. A ransomware legújabb változatát terjesztő spamhullám 7zip archívumokat szállít, amelyben .vbs fájl található. Az e-mailek ismét számlának próbálják beállítani magukat. Szövegük udvariasan megkéri a címzettet, hogy nézze át a csatolt „számlát”, és válaszlevélben küldjön tájékoztatást.

A csatolmány neve véletlenszerű karakterekből áll és VBS fájlt tartalmaz, amely megnyitáskor azonnal csatlakozik a támadók kiszolgálójára és letölti a Locky fájljait. A sikeres letöltés után el is indítja a vírust. Ezt követően az áldozat elveszti az adataihoz való hozzáférést és megkapja a támadók üzenetét.

A zsarolóvírus fejlesztői számos egyéb módszert is használnak a terjesztéshez, egyelőre úgy tűnik, hogy kedvenc kombinációjuk a spam e-mailek és az adathalászat. Ritkán változtatnak módszereiken, hiszen – sajnos – meglehetősen jól működnek.

A Ykcol eltávolítása

Ha számítógépébe bejutott a Locky legújabb változata és sikeresen titkosította is a fájlokat, mielőbb hozzá kell látnia a vírus eltávolításához. A kártevő nem fog szó nélkül tágítani a rendszerből, ezért kifejezetten erre a feladatra készült szoftvert kell használnia.

A Ykcol eltávolítását az is nehezítheti, hogy különböző módszerekkel megpróbál elrejtőzni. Ha biztonsági szoftvere nem tudta megakadályozni a fájlok titkosítását, frissítse a szoftvert, és azonnal lásson hozzá a rendszer megtisztításához. Ezzel elkerülheti a további illegális tevékenységeket, amelyeket a vírus esetleg a háttérben futtathat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Ykcol vírus

Ykcol eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Gyorsan kell cselekednie, ha a Locky a rendszerbe jutott. A Ykcol vírus eltávolításának első lépése a számítógép előkészítése, ezt követően pedig malware-eltávolító szoftver segítségét kell hívnia.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Ykcol törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Ykcol) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Ykcol eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Ykcol elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Ykcol eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Ha a Ykcol titkosította az adatokat, .ykcol kiterjesztést láthat a fájlokon. A fájlok csak korábban elkészített biztonsági mentések alapján állíthatók vissza, habár a szakértők javasolják egyéb adatmentési módszerek kipróbálását is.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Ykcol által titkosított fájlok visszaállítását:

Adatmentés a Data Recovery Pro segítségével

Megpróbálhatja megmenteni a Ykcol ransomware által károsított adatokat a Data Recovery Pro nevű szoftver segítségével. Összeállítottunk egy egyszerű útmutatót, amellyel használatba veheti a szoftvert. FIGYELEM. Sajnos nincs garancia arra, hogy a szoftver sikeresen vissza tudja állítani a fájlokat. A fájlokat kifinomult zsarolóvírus titkosította, ezért a helyzet reménytelen lehet.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Ykcol zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Locky visszafejtő

Minden biztonsági szakértő azt javasolja, hogy az áldozatok ne fizessék ki a váltságdíjat. Először is, óriási összegről van szó. Másodszor, nem sok esély van rá, hogy tényleg visszaadják a fájlokat. Semmi sem garantálja, hogy a bűnözők állják a szavukat. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a váltságdíj kifizetése újabb fertőzések elkészítésére motiválná a támadókat.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Ykcol, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken