DNS Unlocker adware eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2018. aug frissítése

Eltávolítási Útmutató - DNS Unlocker adware

Mi az, hogy DNS Unlocker?

Mi az a DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

A DNS Unlocker egy ingyenes alkalmazás, amely számos problémát okozhat az internetezők számára. Biztonsági szakértőink ezért alaposan megvizsgálták a programot. Sajnos az eredmények nem túl biztatók, a DNS Unlocker adware-nek és potenciálisan kéretlen programnak tekintendő.

Ahogyan a klónja, a CloudScout is, a következőt ígéri: Unblock blocked websites and digital media for Free! Our DNS service is faster than VPM, simpler to setup.... Ráadásul még csak arra sincs szükség, hogy szándékosan letöltsük és telepítsük, mert magától is megjelenhet a számítógépne.

Ezt azért képes megtenni, mert a bundling nevű terjesztési móddal „terítik”. A nyomok szerint számos ingyenes program mellékleteként terjed, például letöltéskezelők, PDF-készítők és médialejátszók mellé csomagolva. Az ilyen szoftvercsomagokat általában olyan jól ismert weboldalak is terjesztik, mint a download.com, a soft32.com, a softonic.com és a cnet.com. Ahhoz, hogy a DNS Unlocker adware bejutását elkerüljük, alaposan oda kell figyelni az ingyenes programok telepítési lépéseire, mert rendkívül félrevezető módon tájékoztatnak a mellékletről. Ez az oka, hogy potenciálisan kéretlen programnak számít.

A DNS Unlocker minden modern böngészőt támogat, így a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot és az Internet Explorert is. Amint a rendszerbe jut, mindegyik böngészőbe azonnal beépül és hozzálát a marketinges tartalmak megjelenítéséhez – hogy készítőinek pénzt termeljen. Ez az, amiért hirdetések tömkelegét jelenítheti meg szövegközi linkekként, reklámsávokként, felugró ablakokként és más formákban is.

Legyen óvatos az ajánlatokkal, mert habár érdekesnek tűnnek, valójában az a céljuk, hogy előre meghatározott (veszélytelen vagy veszélyes, nem számít) weboldalakra irányítsák az internetes forgalmat. Ha tehát el szeretné kerülni a DNS Unlocker átirányításai okozta problémákat, ne kattintson rá a megjelenített tartalmakra. Ha az ön számítógépén is megjelentek az átirányítások, hirdetések és egyebek, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy megfelelő antimalware programmal; ilyen például a FortectIntego.

DNS Unlocker adware

Hogyan juthat a rendszerbe a DNSUnlocker?

Ahogy fentebb is említettük, a parazita szoftvermellékletként terjed. A fejlesztők tehát a bundling módszert használják, amely a terjesztés egyik legfélrevezetőbb módja – nem csoda, hogy a legtöbb böngészőeltérítő, adware és egyéb kéretlen program ezt használja. Az adware hirdetései a bejutást követően azonnal megjelennek.

Legyen óvatos, mert a szoftvercsomagok gyakran több mint két programot tartalmaznak, ezért nagy a valószínűsége, hogy a DNS Unlocker más potenciálisan kéretlen programokkal társul, például a YoutubeAdBlocker, a Junk Cleaner, vagy a CouponScanner adware-ekkel. Ha el szeretné kerülni ezeket a programokat, óvatosan telepítsen ingyenes szoftvereket. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza, ne a gyors/egyszerű stb. lehetőségeket. Csak így lesz lehetősége elutasítani a különböző opcionális letöltéseket. Olvasson át minden lépést, és vegye ki a pipákat azokból a jelölőnégyzetekből, amelyek kéretlen programokat telepítenének.

A DNS Unlockert azonnal el kell távolítani, amint megjelenik a rendszerben. Ellenkező esetben a számítógép lelassulhat, átirányítások jelenhetnek meg, személyes adatokhoz férhetnek hozzá idegenek, stb.

Frissített DNS Unlocker vírus eltávolítás (1):

Úgy tűnik, hogy az adware a számítógép DNS beállításait is összekuszálhatja. A DNS Unlocker teljes eltávolításához a következő oldalon található lépéseket is el kell végeznie, ÉS vissza kell állítania számítógépe DNS beállításait. Ehhez kövesse az alábbi útmutatót:

 1. Nyissa meg számítógépén a „Vezérlőpult” menüt, majd kattintson a „Hálózat és internet” > „Hálózati és megosztási központ” > „Adapterbeállítások módosítása” almenüt. Megjelenik az aktív internetkapcsolat.
 2. Kattintson rá jobb gombbal, ahol a „Tulajdonságok” menü „A TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4)” sorát kell megkeresnie. Kattintson rá, majd a „Tulajdonságok” gombra. A Tulajdonságok ablakban jelölje be az „IP-cím automatikus kérése” és a „DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése” lehetőségeket. Ahogy említettük, a DNS Unlocker malware megváltoztathatja ezeket a beállításokat, hogy megakadályozza az eltávolítását!
 3. Kattintson az „OK” gombra a beállítások mentéséhez.

Frissített DNS Unlocker vírus eltávolítás (2):

Köztudott, hogy ezt az adware programot számos alkalommal frissítették. A legújabb hírek szerint a fájljait elrejtheti, hogy minél tovább észrevétlen maradhasson. Ha már átvizsgálta a rendszert egy naprakész antispyware programmal vagy követte kézi DNS Unlocker eltávolítási útmutatónkat, de a kártevőt nem sikerült eltávolítania, a következő lépéseket kövesse:

 1. Nyissa meg a „Vezérlőpult” menüt, majd kattintson a „Megjelenés és személyes beállítások” > „Mappabeállítások” menüpontra.
 2. Kattintson a „Nézet” fülre, pipálja ki a „Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése” lehetőséget, és vegye ki a pipát az „Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése” lehetőségből. A beállítások jóváhagyásához kattintson az „Alkalmaz” gombra.
 3. Most nyomja le egyszerre a billentyűzet Windows és R gombjait, ezzel megnyílik a Futtatás program, ebbe írja be a %temp% sort. Az Enter billentyű megnyomása után új mappa jelenik meg.
 4. Válassza ki az összes látható fájlt, és törölje őket.

Ellenőrizze a „Program files” és „Program Data” mappákat is, keressen bennük kétes fájlokat, amelyek a DNS Unlocker vírushoz tartozhatnak. Ellenőrizze a C: és a D: meghajtót is (amennyiben rendelkezik D:-vel is). Ha a DNS Unloker hirdetései továbbra sem szűntek meg, nyissa meg az „Appdata” mappát és törölje a böngészőhöz tartozó profilt.

A DNS Unlocker további verziói:

DNS Unlocker Version 1.3: Ez a DNS Unlocker is pont olyan, mint az őse. Azt állítja magáról, hogy számos DNS szerverhez tud kapcsolódni, így letiltott domaineket is böngészhetünk vele. Ahogyan az „anyaváltozat”, ez a szoftver is reklámprogram, amely egyszerűen csak hirdetések segítségével próbál bevételt termelni. Szoftvercsomagok segítségével jut a rendszerbe, ahol szponzorált felugró ablakokat jelenít meg, átirányításokat indít, sütiket telepít, adatokat gyűjt, felhasználja a számítógép erőforrásait, módosítja a böngészők beállításait, megakadályozza az eltávolítást és így tovább.

DNS Unlocker Version 1.4: A DNS Unlocker version 1.3 megjelenése után nem sokkal egy frissebb változat is felbukkant. Ezt a DNS Unlocker version 1.4 néven találjuk meg. A technikai oldal frissítései ellenére a szoftver alapjai megmaradtak: eltéríti a böngészőket és szponzorált hirdetéseket jelenít meg. Úgy programozták, hogy szponzorált weboldalakra irányítsa az internetes forgalmat, növelve ezzel a harmadik felek oldalainak besorolását. Arról nem is beszélve, hogy személyes (beazonosításra alkalmatlan) adatokat gyűjt be engedély nélkül, és a böngészők teljesítményére is rossz hatással lehet.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - DNS Unlocker adware

DNS Unlocker eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) DNS Unlocker szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) DNS Unlocker bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

DNS Unlocker eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (DNS Unlocker) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

DNS Unlocker adware eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a DNS Unlocker továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

DNS Unlocker eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) DNS Unlocker elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) DNS Unlocker eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

DNS Unlocker eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) DNS Unlocker bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) DNS Unlocker eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

DNS Unlocker eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen DNS Unlocker vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (DNS Unlocker) eltávolításának befejezéshez DNS Unlocker gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (DNS Unlocker) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken