AdwareMedic áttekintés, ingyenes letöltés

Az AdwareMedic egy különleges szoftver, amely képes minden adware-től és más makacs programtól megszabadítani a számítógépet. A program Mac OS X 10.7-re (Lion) és újabb rendszerekre készült.Ha eddig úgy gondolta, hogy a Mac rendszerek immunisak a különböző adware-ekre, böngészőeltérítőkre, vírusokra és egyéb rosszindulatú programokra, sajnos ki kell ábrándítanunk: manapság szinte minden ingyenes programhoz mellékelnek kéretlen programokat, ezek pedig Windows és Mac rendszerekbe egyaránt gond nélkül beépülnek. Bejutás után kéretlen módosításokat hajtanak végre a rendszerben, ezek pedig számos problémához vezethetnek. Megjelenhetnek például ismeretlen weboldalakat célzó átirányítások, tolakodó és egyben félrevezető hirdetőablakok, lelassulhat a rendszer, megfigyelés alá kerülhet a felhasználók internetes tevékenysége, és így tovább.Szerencsére létezik az AdwareMedic, ami ezeket a problémákat hivatott orvosolni.

Ha úgy gondolja, hogy számítógépét valamilyen adware típusú program fertőzi, esetleg már az eltávolítással is próbálkozott (sikertelenül), fontolja meg az AdwareMedic telepítését.Fontos, hogy a különböző kézi eltávolítási módszereket csak a tapasztalt felhasználóknak ajánljuk, mert az adware-ek elég ravaszak ahhoz, hogy különböző trükkökkel megakadályozzák eltávolításukat. Hogy mennyibe kerül az AdwareMedic? A hivatalos weboldal “donationware”-nek nevezi a szoftvert, ami azt jelenti, hogy ingyenesen letölthető, de az adakozó kedvűek támogathatják is a fejlesztőket, méghozzá bármekkora összeggel. A program rengeteg elismerő értékelést kapott a felhasználóktól, ezért véleményünk szerint minden Mac OS X felhasználónak érdemes megfontolnia a telepítést.

A 2spyware biztonsági központ AdwareMedic-ismertetője:

A 2spyware szokásos tesztje bizonyította, hogy az AdwareMedic nemcsak ingyenes, hanem felhasználóbarát is. A felület egyszerű, mindent könnyedén megtaláltunk rajta. Fontos megjegyeznünk, hogy a szoftver nem jár telepítéssel, ezért ha nem szeret ismeretlen programokat telepíteni, ezt a programot önnek találták ki. Hogy hogyan működik? Megnyitás után csatlakozik az adwaremedic(pont)com címre és letölti a legújabb adware-adatbázist, majd elindul az AdwareMedic-vizsgálat, amely később fel is ajánlja a megtalált Mac-es kétes programok eltávolítását. Tesztünkből kiderült, hogy néhány perc alatt végez az eltávolítással; a felhasználónak csak ki kell választania a detektált kártevőket.Amennyiben valamilyen adware-t mégsem tud eltávolítani, az AdwareMedic részletes jelentést készít a helyzetről. Az összes telepített böngészős kiegészítőről listát készít, a listát pedig elküldi a program fejlesztőinek. A fejlesztők szerint ez segít az adatbázis tökéletesítésében és ezzel a program javításában is. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy az AdwareMedic nem távolítja el az esetleges malware-eket, mert adware típusú programokra specializálódott.

Miért az AdwareMedic-et töltsem le?

Az AdwareMedic összességében ígéretes program. Kényelmes, egyszerűen használható, és rengeteg makacs programot képes törölni. Ha az ön számítógépét is ellepték a webes keresések közben megjelenő kéretlen hirdetések, stb., fontolja meg az AdwareMedic telepítését.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Gabriel E. Hall elszánt malware-kutató, aki már közel egy évtizede az avirus.hu dolgozója.

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Értékelések más nyelveken