Bullguard Internet Security áttekintés, ingyenes letöltés

A Bullguard Internet Security egy jól működő antivírus program, amelyet egy angliai szoftverfejlesztő és IT-biztonsági cég, a BullGuard készített. A legfrissebb verzió viselkedésen és vírus-kézjegyen alapuló detekciós metódusokkal rendelkezik, a fejlesztők ígérete szerint ezekkel malware programok széles köre ellen (spyware, ransomware, adware, stb.) nyújt védelmet a Bullguard Internet Security. A program szülői felügyelet, biztonsági mentés, tűzfal, spamszűrő, sebezhetőség-figyelő és PC-helyreállító funkciókkal is rendelkezik. A vizsgálati motor segítségével fellelhetőek az elavult szoftverek, elkerülhetőek a hackertámadások; a PC-helyreállító optimizálja a szabad területet, a registry-t és a rendszerindulást. Jó hír, hogy a Bullguard már támogatja Windows 8-at is.

A 2spyware biztonsági központ Bullguard ismertetője:

A 2spware csapata alapos vizsgálat alá vetette a Bullguard Internet Security-t több, külöböző vírusokkal fertőzött számítógépen is. Be kell valljuk, a telepítés során problémákba ütköztünk, ezért több órát vett igénybe a folyamat. Miután azonban végre működésre bírtuk, a program egyszerűen használható eszköz benyomását keltette: intuitív a felület, a főablak egyszerű. A kezdőképernyőn csak három gomb van: a rendszer biztonsági helyzetének megtekintése, vizsgálat indítása, biztonsági mentések létrehozása. A további funkciókat (pl. szülői felügyelet, spam filter) tartalmazó menüt is könnyű megtalálni.

Eredményeink azt mutatják, hogy a Bullguard Internet Security legerősebb oldala a malware-blokkolás: a program az elétett malware-ek 90%-át megtalálta. Nagyon jól észleli a vírusokat is, a mintánk 70%-át detektálta. A Bullguard tehát probléma nélkül helyre tudja állítani a számítógépet. Gondjai akadtak viszont a rootkit-technológiára épülő fertőzések megtalálásával, és a tűzfal is elbukott a tesztek nagy részén. A kereső ráadásul lassítja a számítógépet.

Miért töltsem le a Bullguardot?

Összességében a Bullguard egy jó antimalware, amely sokat fejlődött az elmúlt években. A leghatékonyabb funkciói a malware- és víruseltávolító elemei. Az alapokon túl azonban még munkát igényel, a rootkitek és a kifinomultabb támadások még túljárnak a Bullguard eszén.

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

A malware-ek, vírusok és spyware-ek eltávolításának és elhárításának szakértője.

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Értékelések más nyelveken