CryptoWall vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2014. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - CryptoWall vírus

Mi az, hogy CryptoWall vírus?

A CryptoWall egy különösen veszélyes ransomware, amelyet ugyanaz a csapat készített, akik többek között a Cryptolocker [Cryptolocker] ért és a CTB Locker [CTB Locker] ért is felelősek. Minden Windows felhasználónak érdemes odafigyelnie, mivel ez a vírus minden Windows verziót képes megfertőzni. A fertőzést követően minden adatot titkosít az RSA-2048 nevű titkosítással, valamint blokkolja az internetelérést is. A fájlok visszaállításáért a vírus 500 dolláros váltságdíjat követel. A fizetést a Tor anoním hálózaton kell végrehajtani, és Bitcoinban kell fizetni. Általában ezt a módot választják a cyberbűnözők, mert segítségével rejtve maradhatnak. Kérjük, hogy NE fizessenek, mert ez csak egy gonosz módja a pénzszerzésnek!

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a CryptoWall vírus?

Ez a kártékony behatoló megbízható programok (Java, Flash Player, Adobe Reader, stb.) frissítéseinek álcázva is bejuthat a rendszerbe, kártékony weboldalak megnyitásakor. A legtöbb esetben viszont spam üzenetek mellé csomagolva terjed. Akkor kerülhet a gépre, ha a felhasználó megnyitja az ilyen e-mailek (hamis vásárlási bizonylatok, stb.) mellékletét. A fertőzést követően minden titkosított mappában létrehoz egy DECRYPT_INSTRUCTION.txt, egy DECRYPT_INSTRUCTION.html és egy DECRYPT_INSTRUCTION.url fájlt. Ezen felül a következő riasztást jeleníti meg:

Decrypt service
Your files are encrypted.
To get the key to decrypt files you have to pay 500 USD/EUR. If payments is not made before [date] the cost of decrypting files will increase 2 times and will be 1000 USD/EUR Prior to increasing the amount left: [count down timer]
We are present a special software – CryptoWall Decrypter – which is allow to decrypt and return control to all your encrypted files. How to buy CryptoWall decrypter?
1.You should register Bitcoin waller
2. Purchasing Bitcoins – Although it’s not yet easy to buy bit coins, it’s getting simpler every day.
3. Send 1.22 BTC to Bitcoin address: 1BhLzCZGY6dwQYgX4B6NR5sjDebBPNapvv
4. Enter the Transaction ID and select amount.
5. Please check the payment information and click “PAY”.

Hogyan lehet eltávolítani a CryptoWall vírust a számítógépről?

Sajnálatos módon a CryptoWall fertőzés után nincs mód a fájlok helyreállítására. Ezt esetleg csak a váltságdíj megfizetésével lehet megtenni. Emiatt is ajánljuk erősen a megbízható anti-spyware programok használatát: így elkerülhetőek a hasonló esetek. Ebben a helyzetben mi a FortectIntego vagy a SpyHunter 5Combo Cleaner szoftvereket ajánljuk. Habár ez a módszer működhet, de csak a számítógép zárolása oldható fel vele. Erősen ajánlott, hogy készüljön fel inkább a megelőzésre! Ehhez használhatja a már fentebb említett programokat. Gondoljon továbbá a fájlok védelmére: használjon külső USB-s merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy esetleg online szolgáltatásokat, mint például a Google Drive, a Dropbox vagy a Flickr.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoWall vírus

CryptoWall eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoWall törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoWall) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoWall eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoWall elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoWall, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken