CryptoLocker törlés (eltávolítási útmutató) - 2019. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - CryptoLocker

Mi az, hogy CryptoLocker?

A Cryptolocker egy veszélyes ransomware

CryptoLocker

A Cryptolocker egy veszélyes ransomware, egyértelműen azoknak a cyberbűnözöknek a műhelyből, aki az FBI vírusért, a Police Central e-crime Unit vírusért, a Department of Justice vírusért és még számos más kártevőért is felelősek. Az elődjeihez hasonlóan a Cryptolocker is blokkolja a fájlokat, és méretes figyelmeztetést jelenít meg, amin keresztül 300 dolláros váltságdíjat követel.

A Cryptolocker viszont néhány újdonságot is prezentál: asszimetrikus titkosítás segítségével úgy kódolja a felhasználó fájljait, hogy a dekódoláshoz két különböző kulcs legyen szükséges. Ennek fontos következménye, hogy habár az eddigi ransomware változatokat viszonylag könnyedén el lehetett távolítani a megfelelő instrukciók követésével, ez a típus ellenáll a próbálkozásnak.

Úgy tűnik, hogy az egyetlen megoldás a második, privát kód megszerzése, de ennek az egyetlen birtokosa a vírust elkészítő cyberbűnöző-csapat. A Cryptolocker értesítése szerint a felhasználónak véges ideje van a váltságdíj megfizetésére és ezen keresztül a fájlok visszaszerzésére. A türelmi idő leteltével búcsút lehet inteni a fájloknak.

CryptoLocker

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a Cryptolocker?

Szakértők szerint a Cryptolocker legtöbbször hivatalosnak tűnő e-maileken keresztül terjed. Ezek a levelek általában elmulasztott befizetéseknek, adózással kapcsolatos üzeneteknek, vásárlás-visszaigazolásoknak és hasonló értesítéseknek adják ki magukat.

Amint a mellékelt fájlt a felhasználó megnyitja, a kártevő a rendszerbe jut, és titkosítja a felhasználó fájljait. Jellemzően a következő kiterjesztések az áldozatok: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

CryptoLocker

Ha számítógépe a Cryptolocker áldozatául esett, haladéktalanul kövesse a lenti utasításokat:

Hogyan távolítható el a cryptolocker?

A legtöbb esetben a fájlokat vissza lehet állítani a Rendszer-visszaállítás segítségével, vagy egy rendszervizsgálaton keresztül a következő programok egyikével: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Amennyiben a fenti lépések nem segítenek, sajnos nagy valószínűleg lehetetlen visszaállítani a titkosított fájlokat. Habár ez a módszer működhet, de csak, mint kezelés. Erősen ajánlott, hogy készüljön fel inkább a megelőzésre! Ehhez használhatja a már fentebb említett programokat.

CryptoLocker

Gondoljon továbbá a fájlok védelmére: használjon külső USB-s merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy esetleg online szolgáltatásokat, mint például a Google Drive, a Dropbox vagy a Flickr. Érdemes még elolvasni a következő link végén található írást, amely arról tájékoztat, hogy hogyan kerülhető el a Cryptolocker és a többi hasonló ransomware vírus: Szeretné elkerülni vagy semlegesíteni a ransomware vírusokat? Íme néhány tanács.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoLocker

CryptoLocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoLocker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoLocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoLocker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoLocker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoLocker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken