Coin Locker vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Coin Locker vírus

Mi az, hogy Coin Locker vírus?

Mi az a Coin Locker vírus?

A Coin Locker (előfordulhat CoinLocker vagy Coin Locker malware néven is) egy új ransomware vírus, melynek bejutása azonnal feltűnik az áldozatoknak, méghozzá annál az egyszerű oknál fogva, hogy fertőzés után azonnal titkosítja a számítógépen fájlok nagy részét. Többek között a következő kiterjesztésekre vadászik: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.A vírus tehát titkosítja a megtalált fájlokat, így a felhasználó egyáltalán nem fog tudni hozzáférni az adatokhoz. A titkosítást követően felajánlja egy speciális kulcs megvásárlását, amellyel állítása szerint fel lehet oldani a titkosítást. Nagyon fontos, hogy ha valami segíthet visszaállítani fájlokat, akkor az kizárólag ez a kulcs lesz. Lehet, hogy megnyugtatóan hangzik, hogy a Ceasar Cipher titkosította a fájlokat (ez a módszer egy adott logika alapján módosítja a bájtokat), de gondoljon csak bele, hogy mennyi időbe telne kézzel helyreállítani őket.Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy ne fizesse ki a kért 50 vagy 500 dolláros váltságdíjat. Ennek az oka először is az, hogy nem biztos, hogy vissza fogja kapni a fájlokat, a másik pedig az, hogy ezzel további vírusok elkészítésére buzdítaná a hackereket. Inkább rendszer-visszaállítással próbálja meg megmenteni a fájlokat, vagy használja a bejegyzésünk végén található programok valamelyikét, esetenként ezek is sokat segíthetnek. Ha maradt használható fájl a számítógépen, védekeznie kell. A legfontosabb, hogy telepítsen egy hatékony antispyware programot, amely megvédheti a Coin Locker malware-től. Emellett érdemes másolatokat készítenie a legfontosabb fájlokról, és ezeket egy külső adathordozóra mentenie. A következő bekezdésben erről is talál részletes információkat.

Hogyan juthat a rendszerbe a Coin Locker?

Hasonlóan sok más ilyen típusú fertőzéshez (Cryptowall virus [Cryptowall virus], CTB Locker [CTB Locker], Cryptolocker [Cryptolocker]), a Coin Locker is fertőző e-maileken keresztül terjed. Ezek a levelek vírusos csatolmányokat tartalmaznak, a szövegük pedig megpróbálja rávenni a potenciális áldozatokat, hogy nyissák meg a csatolmányokat. Ne feledje, hogy a becsapós e-mailek rendszerint azt próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy valamilyen megbízható cégtől származnak, a csatolmányokat pedig vásárlást igazoló számlának, fontos dokumentumnak, stb. állítják. Ha ismeretlen feladótól kap levelet, vagy a levél tele van helyesírási hibákkal és/vagy elgépelésekkel, legyen nagyon óvatos! Az ilyen leveleket szinte biztos, hogy hackerek küldték. Ha véletlenül megnyitja a Coin Locker vírust, a következő üzenet fogadhatja:

You have been infected with the Coin Locker malware.
All files on this system have been encrypted.
To regain access to your files you will need the Coin Locker decryption software.
To obtain our software you will need to access the deep web with TOR, download TOR here:

Launch TOR and navigate to our website:

Follow the steps on the site to use the decryption software and your files will be unlocked.

Ha jelenleg is ezt az üzenetet látja, haladéktalanul cselekedjen, minden másodperc számít. Azonnal futtasson teljes rendszervizsgálatot egy megbízható antispyware programmal, hogy a lehető legkevesebb fájl semmisüljön meg.

Hogyan távolítható el a Coin Locker?

Ha meg szeretne szabadulni a Coin Locker vírustól, vizsgálja át a rendszert a RestoroIntego, a SpyHunter 5Combo Cleaner vagy a Malwarebytes programmal. Ezek a programok mind el tudják távolítania ezt a veszélyes ransomware vírust.A fájlok visszaállításához próbáljon meg rendszer-visszaállítást végezni, vagy használja az R-Studio vagy a Photorec programot.

Fontos megjegyezünk, hogy a megelőzéssel is törődnie kell, mert egyre inkább terjednek ezek a típusú vírusok. A fenti programokkal ezt is elvégezheti. Ne feledkezzen meg továbbá a biztonsági mentések elkészítéséről sem (érdemes minél gyakrabban mentéseket készíteni).A mentéseket több módon is elkészítheti, használhat CD-ket, DVD-ket, a Google Drive-ot, a Dropbox-ot, a Flickert és számos más megoldást is.Hasznos lehet az is, ha a fájlmegosztásokat csak a leglényegesebb hálózati partnerek számára engedélyezi.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken