Súlyosság:  
  (97/100)

Android vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware
12

Biztonsági szakértők az Android vírusról:

Az Android vírus kifejezés azokat a rosszindulatú programokat jelöli, amelyek Android rendszert futtató telefonokat céloznak. Fontos tudnia, hogy az ilyen vírusok száma folyamatosan növekszik, mostanra minden tizedik alkalmazás kártékony. A biztonsági szakértők információi szerint a legtöbb vírus fizetés alapú, ami azt jelenti, hogy megpróbálnak hozzájutni a bankkártya-adatokhoz, a felhasználónevekhez, a jelszavakhoz és más személyes beazonosításra is alkalmas adatokhoz. Emellett persze több száz olyan mobilvírus is létezik, amelyek „kevésbé ártalmas” célokra készültek. Ezek közé tartozik például a névjegyzék, az e-mail címek és más adatok harmadik feleknek való továbbítása, „prémium” szolgáltatások megjelenítése, a beszélgetések rögzítése, további malware-ek letöltése, felugró ablakok megjelenítése és kétes weboldalakat célzó átirányítások indítása. Jól hangzik, nem igaz? A szokásos vírusokhoz hasonlóan először az androidos fertőzések esetében is nehéz észrevenni a problémát, mert a fájlok a rendszer mélyében rejtőznek. A rendszer lassulása, a gyanús értesítések, az átirányítások és a valamivel magasabb telefonszámla azonban mind gyanúra ad okot. Ilyen esetekben mindig ellenőrizze a készüléket egy elismert antivírus programmal.

A telefonok megtámadásához használt terjesztési módszerek:

Ennek a bejegyzésnek a megírásakor az Android vírust kézzel kell telepíteni, de csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg a fejlettebb módszerek. Az esetek többségében a felhasználók valamilyen nemhivatalos forrásból származó alkalmazás mellékleteként töltik le a fertőzést. Ha ezt el szeretné kerülni, azt tanácsoljuk, hogy csak megbízható, az alkalmazásokat előre ellenőrző alkalmazásboltokból töltsön le. A Google Play Store, az Amazon és a Samsung is megbízható például. Még akkor is fontos ellenőrizni az alkalmazásokat, ha ezeket az áruházakat használja, mert nem várható el, hogy tökéletes biztonságot nyújtsanak. Ha figyelemmel kíséri a cyberbiztonságot, talán már hallott is róla, hogy bizonyos hackerek sikeresen bejuttattak egy kártékony alkalmazást a Google Play Áruházba, amely több, mint 10.000 letöltést megért, mielőtt törölték volna. Léteznek továbbá fertőző weboldalak is, amelyek automatikusan letöltik a készülékre a kártékony fájlokat. Hogy biztonságban tarthassa készülékét az Android vírustól, kerülje el a kétes/illegális weboldalakat, és ne kattintson a semmiből felbukkanó linkekre. Mostanra a mobilkészülékes antivírusprogramoknak is számításba kell jönniük, hogy elkerülhetőek legyenek a kártékony alkalmazások, például az Android malware.

An example of the most dangerous Android virus

Android vírus változatok:

NotCompatible vírus: Veszélyes fertőzés, amely proxy-ként működik. Amint a rendszerbe jut, csatlakozik egy rosszindulatú szerverhez, ahonnan utasításra vár. Sokan gyanítják, hogy ez a malware képes botnethez csatlakoztatni a készüléket, hogy spamküldésre használhassa őket. Egyes biztonsági szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a NotCompatible malware személyes adatokhoz is könnyen hozzáférhet. Azt tanácsoljuk, hogy a megfelelő védelem érdekében telepítsen mobilos antivírus programot. Ezzel más hasonló fenyegetések bejutását is megakadályozhatja.

Lastacloud vírus: Ez egy trójai fertőzés, amely Android.Lastacloud néven is ismert. Nagy erőkkel terjesztik a WhatsApp és az Android Browser látszólagos frissítéseiként, Updatecom.whatsapp.update és com.androidbrowser.update névvel. Bejutás után megpróbál hozzáférni bizonyos személyes adatokhoz, például a névjegyzékhez, a készülékre bejelentkeztetett fiókokhoz, a külső és belső tárhelyez stb. Emellett további fenyegetésekkel is megpróbálhatja megfertőzni a rendszert. A legtöbb elismert Android antivírus el tudja távolítani a Lastacloud vírust. Kérjük, ne halogassa az eltávolítást, mert a fertőzés komoly problémákhoz vezethet.

Android Police vírus: Az FBI vírus egy új változata, amely az Android rendszerre specializálódott. Jelenleg ez az egyik legveszélyesebb Android vírus, mert a teljes rendszert letilthatja, és titkosíthatja a tárolt fájlokat. A megjelenített üzenetek és a veszélyes weboldalakat megnyitó átirányítások pedig váltságdíjat követelnek az áldozatoktól. A bejutását nehéz nem észrevenni. Ha készüléke fertőzött, kerülje el a bejelentkezést igénylő weboldalakat, és persze azonnal lásson hozzá az Android malware eltávolításához.

Hogyan távolítható el az Android vírus?

Vírusos Android esetén a következő problémák jelentkezhetnek:

  • Érzékeny adatok elvesztése. A rosszindulatú alkalmazások számos információhoz férhetnek hozzá, például a névjegyzékhez, a bejelentkezési adatokhoz és az e-mail címekhez.
  • Anyagi kár. Az androidos malware-ek akár emeltdíjas számokra is küldhetnek üzeneteket, és feliratkozhatnak fizetős szolgáltatásokra. Mindezt természetesen az áldozat fizeti.
  • További malware-ek bejutása. Az Android vírus további fertőzéseket juttathat a rendszerbe. Emellett hirdetéseket, felugró ablakokat és megtévesztő értesítéseket is megjeleníthet.
  • A teljesítmény romlása. A fertőzött rendszer lassabbá, instabilabbá válik.

Ha úgy sejti, hogy készülékébe bejutott az Android vírus, mielőbb vizsgálja át a rendszert a Reimage nevű szoftverrel. A BullGuard egy rendkívül hatékony antivírus, amely képes észlelni a kártékony fájlokat és más víruskomponenseket. Előfordul, hogy a vírus letiltja a biztonsági szoftvereket. Ebben az esetben indítsa a készüléket csökkentett módban, és úgy futtassa a BullGuard Mobile Security-t:

  1. Tartsa nyomva a kikapcsolás gombot amíg meg nem jelenik a kikapcsolásmenü. Koppintson a Leállítás gombra.
  2. Mikor megjelenik a csökkentett módú indítást felajánló lehetőség, koppintson az OK gombra.

Ha ez nem működik, kapcsolja ki a készüléket, majd kapcsolja vissza. Amint a készülék bekapcsol, tartsa lenyomva a Menü, Hangerő le vagy Hangerő fel gombokat, esetleg a Hangerő le és Hangerő fel gombokat egyszerre, így Csökkentett módban indíthatja a rendszert.

Megpróbálhat kézzel is megszabadulni az Android vírustól, az alkalmazás szokásos módú eltávolításával. Legyen óvatos ezzel a módszerrel, véletlenül akár hasznos alkalmazásokat is törölhet. A kézi eltávolítás lépései a következők:

  1. A fenti lépések segítségével indítsa a készüléket csökkentett módban.
  2. Csökkentett módban nyissa meg a Beállítások menüt. Koppintson az Alkalmazások vagy Alkalmazáskezelő menüpontra (a pontos név készülékenként eltérő lehet).
  3. Keresse ki a kártékony alkalmazást és távolítsa el.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Android vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Android vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Android vírus ellen (2017-04-04)
forrás: http://www.2-spyware.com/remove-android-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken