Salsa vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2020. febr)

Eltávolítási Útmutató - Salsa vírus

Mi az, hogy Salsa ransomware vírus?

Nem beszél angolul? A Salsa ransomware több nyelven is üzen az áldozatoknak

Salsa ransomware virus

A Salsa vírus megjelenésekor azonnal felhívta magára a figyelmet egyik érdkees funkciójával. Habár több olyan fájltitkosító vírus is van, amely több nyelven ír az áldozatoknak, a Salsa ransomware avagy Salsa 222 vírus meglepő módon összesen 40 nyelven tud. A hátrahagyott üzenet fájlneve nem változik, ez mindig READ TO UNLOCK FILES.salsa.html. Az üzenet a “Click here to Unlock your files Salsa222” nevű mappába kerül.

A vírust jobban megvizsgálva kiderül, hogy aRazy ransomware-hez lehet köze, amely az előző évben bukkant fel. A fertőzés nem egyszer használatos támadás volt. Fejlesztői teljes vírusprojektté bővítették. Nem jó ötlet alábecsülni a fertőzést, de fertőzés által követelt váltságdíjat sem szabad azonnal kifizetnie. Jobb megoldás egyszerűen eltávolítani a Salsa vírust. Ehhez érdemes a kiváló FortectIntego vagy Malwarebytes legújabb változatát használnia.

A malware tavaly megjelent fertőzések nyomdokaiban jár, az Asztal háttérképét is üzenetre cseréli le. A Salsa fekete háttérképet használ, amelyen csak néhány szó szerepel, melyek szerint az áldozat adatai fertőzöttek. Megadja a határidőt is az 500 dolláros vagy 0,465112 bitcoinos váltságdíj befizetésére. Instrukciókat is ad arra az esetre, ha a visszafejtési folyamat nem fut le megfelelően.

Ebben az esetben újra kell indítani a számítógépet és le kell tölteni a Salsa Decryptert a megadott kiszolgálóról. Fontos, hogy ez a program akár tovább is ronthatja a helyzetet. Még ha sikerül is visszaállítania a károsult fájlokat, később újabb támadás áldozatává válhat. A titkosított fájlokat gyorsan azonosítani lehet, kiterjesztésük ugyanis .salsa222-re változik. Rontja a helyzetet, hogy a vírus törli a rendszer árnyékmásolatait. Emiatt sajnos sokkal kevesebb esély van a fájlmentésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes a hackerek utasításait követnie. Koncentráljon inkább a Salsa222 eltávolítására!

Salsa ransomware virus

A ransomware-ek elkerülése

A legtöbb ransomware-t spam e-mailek terjesztik, többnyire zip fájlokban. A Google korábban már hadjáratot indított a JavaScript csatolmányok ellen, de a támadók könnyedén kijátszották a rendszert. Előfordulhat, hogy a fertőző fájl kétszeres csomagban érkezik. A Salsa ransomware-t a következő neveken észlelhetik az antivírus szoftverek: Gen:Variant.Razy.125765, Trojan.DownLoader24.28153, Win32/Kryptik.FQQS, Gen:Variant.Razy.125765.

Fontos, hogy megfelelő szoftverrel védje számítógépét. Érdemes antivírus és antispyware programok kombinációjával felkészülnie a támadásokra. Egy tűzfal program is sokat segíthet. Mindez azonban semmit sem ér, ha nem figyel oda a beérkező levelekre, és megnyitja a fertőző csatolmányokat.

Salsa ransomware virus

A Salsa222 malware eltávolítása

A Salsa eltávolításával kapcsolatban számos bejegyzés ajánl külnböző programokat. Nem érdemes kézi eltávolítással próbálkoznia, a ransomware gyakran rendszerfájlokat is módosít. Ha nem tudja, hogy pontosan mit kell tennie, a kézi eltávolítás tovább ronthat a helyzeten. A Salsa vírus eltávolítása után tekintse át az adatmentési lehetőségeket. Ezeket bejegyzésünk végén találja. Szerencsés esetben valamelyik módszerrel megmentheti a titkosított adatokat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Salsa vírus

Salsa eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Nem működik az antimalware program? Állítsa helyre a működést a következő lépésekkel.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Salsa törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Salsa) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Salsa eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Salsa elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Salsa eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Salsa által titkosított fájlok visszaállítását:

Érdemes telepíteni a Data Recovery Pro-t?

A program sérült fájlok visszaállítására szolgál. 

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Salsa zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Windows Korábbi verziók funkciója

Ha a Rendszer-visszaállítás engedélyezve volt a fertőzés előtt, néhány fájl talán visszaállíthat az alábbi linkek segítségével.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Salsa222 visszafejtő

Ne töltse le a támadók szoftverét. Talán visszaállítja a fájlokat, de a számítógép védtelenebb lenne a későbbi támadásokkal szemben.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Salsa, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken