Súlyosság:  
  (10/100)

ByteFence átirányító eltávolítása

12

A Byte Technologies által fejlesztett ByteFence a készítők szerint egy rendkívül hatékony antimalware, amellyel a legveszélyesebb kártevők, többek között a trójaiak, a férgek és a spyware-ek is eltávolíthatók. Nem számít, hogy a szoftver nem kártékony, a potenciálisan kéretlen programok és a böngészőeltérítők közé tartozik. Ennek egyetlen nagyon fontos oka van: a fejlesztők harmadik felek szoftvereihez mellékelve terjesztik mint opcionális elem. Emiatt, és még néhány további részlet miatt fontosnak tartottuk, hogy bejegyzést készítsünk a ByteFence-ről. 

Megbízható a ByteFence?

Igen, a ByteFence egy valódi antimalware program. Az már más kérdés, hogy sokkal jobb hírű alternatívák is léteznek, például a SyHunter, a STOPzilla és a Malwarebytes. Ennek ellenére a program nem kártékony, de a biztonsági szakértők a potenciálisan kéretlen programok kategóriájába sorolják a következők miatt:

 • Rosszindulatú terjesztési módszer A ByteFence a rendszerbe juthat ingyenes programok, például letöltéskezelők, PDF-készítők, videóstreaming szoftverek és hasonlók mellékleteként.
 • A rendszerbeállítások módosítása Mikor a ByteFence a rendszerbe jut, jellemzően bővítményt telepít a böngészőkbe (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari stb.), és módosítja a kezdőlapokat, az alapértelmezett keresőmotorokat, az új fülek tartalmát, a könyvjelzőket és a kedvencek listáját. Az esetek többségében a Search.bytefence.com oldalt hirdeti. Habár elméletileg a Yahoo adja a keresések találatait, az ezek közé tűzdelt reklámtartalmak akár veszélyes weboldalakra is vezethetnek. 
 • A felhasználók böngészési szokásainak megfigyelése Azzal, hogy a ByteFence átveszi az alapértelmezett kereső és a kezdőlap helyét, képessé válik arra, hogy megfigyelje a felhasználót. A böngészési szokásokról gyűjt adatokat: a keresett kifejezéseket, a leggyakrabban látogatott weboldalakat, az ezekre beírt adatokat és így tovább.

Habár a program önmagában nem kártékony, a biztonsági szakértők mégis a ByteFence eltávolítását javasolják, mert potenciális veszélyforrásnak számít. Legyen óvatos, ne hagyja, hogy a ByteFence átirányításai affiliate weboldalakra juttassák. Ha az ön böngészőjében is felbukkant a ByteFence, töltsön le egy megbízhatóbb antispyware programot (például a SpyHunter legújabb változatát) és futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Így egy-két kattintással rendbe hozhatja a számítógépet.

Search.bytefence.com browser hijacker

Hogyan telepítődhet a ByteFence?

Ahogy már említettük is, a ByteFence a honlapjáról is letölthető. Önmagában a ByteFence nagyon hasonlít az AVG antivírusra, ami egyébként szintén telepíthet kéretlen eszköztárakat, és módosíthat bizonyos beállításokat. Sajnos előfordul, hogy a ByteFence antimalware törlése nem távolítja el a Search.bytefence.com vírust. Ha el szeretné kerülni, legyen alapos a ByteFence telepítése során, mert felajánlja a kezdőlapok és a keresőmotorok módosítását, tehát ez ezek elutasíthatók. Ha pedig nem szeretne kéretlen szoftvermellékleteket a rendszerbe engedni, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, ha ingyenes programot telepít (letöltéskezelő, PDF-készítő, videószoftver és hasonlók), és utasítsa el a gyanús opcionális elemeket.

A ByteFence átirányító vírus eltávolítása és a számítógép helyreállítása

A ByteFence eltávolítható egy megbízható antimalware programmal, illetve kézzel is. Fontos, hogy minden elemét el kell távolítania, különben a szoftver újra és újra meg fog jelenni. A legegyszerűbb módszer a Search.bytefence.com automatikus eltávolítása. Segítségképp biztonsági szakértőink kiválasztottak néhány biztosan jól működő antispyware programot. Mindegyik tesztelt, tökéletes eredményeket mutató program. 

A(z) ByteFence automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) ByteFence átirányító eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) ByteFence átirányító eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott ByteFence átirányító eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) ByteFence átirányító ellen (2015-12-15)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) ByteFence átirányító ellen (2015-12-15)
ByteFence átirányító kép
ByteFence átirányító kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - ByteFence átirányító
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

ByteFence eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) ByteFence szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) ByteFence bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) ByteFence elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (ByteFence) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt ByteFence bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) ByteFence eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) ByteFence elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) ByteFence eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) ByteFence bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) ByteFence eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

ByteFence eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen ByteFence vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (ByteFence) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (ByteFence) eltávolításának befejezéshez ByteFence gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes ByteFence redirect eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (ByteFence) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon