Súlyosság:  
  (10/100)

Cold Search vírus eltávolítása

123

Mit kell tudnom a Cold Search terjedéséről?

A Cold Search nem egy szokványos keresőoldal, amit szabadon letölthetnénk. Böngészőeltérítőről van szó, amely a bundling nevű módszerrel terjed. Miután bejutott a rendszerbe, komponenseivel minden telepített böngészőben módosítja a kezdőlapokat, az alapértelmezett keresőmotorokat és az új fülek tartalmát. Az eredmény, hogy képes előre meghatározott weboldalakra irányítani a felhasználót, lelassul a rendszer, gyakran összeomlanak a böngészők, megfigyelheti a felhasználók tevékenységeit, és így tovább. Ha az ön kezdőlapja vagy alapértelmezett keresője helyett is a ColdSearch.com jelenik meg, figyelmesen olvassa el ezt a bejegyzést, mert mielőbb helyre kell állítania számítógépét. Akármilyen ártalmatlannak is tűnik, nem bízhat meg a keresőben!

A Cold Search eltérítő elkerülése nem nehéz feladat. Csak óvatosnak kell lennie a freeware és shareware programokkal, mert sok ilyen szoftver terjeszt böngészőeltérítőt. Tudjuk, hogy nagy erőkkel terjesztik letöltéskezelők, PDF-készítők, videóstreaming szoftverek és hasonló programok. Azt viszont nem tudjuk megmondani, hogy pontosan melyik programok ezek, ezért fontos, hogy telepítsen egy megbízható antispyware programot, amely segítségével elkerülheti a Cold Search vírust. Persze nem szabad elfelejtenie azt sem, hogy figyelnie kell az ingyenes programok telepítésére. Ha erre lehetőséget kap, válassza az alábbi telepítési opciókat:

  • Egyéni/custom;
  • Haladó/advanced.

Ezt követően pedig ki kell vennie a pipákat azokból a jelölőnégyzetekből, amelyek gyanús komponensek telepítését engedélyezik. Ezek a komponensek általában böngészős kiegészítők, bővítmények, eszköztárak és keresőmotorok szoktak lenni.

The main page of Cold Search and fake ads promoting sales

Számítógépembe eltérítő jutott. Mire számíthatok?

A Cold Search megbízható keresőeszköznek állítja magát. A megjelenített hirdetéseket azonban fontos elkerülnie, mert akár malware-eket is a rendszerbe juttathatnak, valamint módosított keresési találatokat kaphat, amelyek veszélyes weboldalakra vezethetnek. Ha ráveszi a felhasználót, hogy rákattintson az egyik felugró értesítésre (ez könnyen megtörténhet, mert a hirdetések különféle leárazással kecsegtetnek) azonnal átirányítja valamilyen előre meghatározott weboldalra. Sajnos semmi sem garantálja, hogy ezek az oldalak megbízhatók. Fontos, hogy ne kattintson a túl jól hangzó hirdetésekre. Az avirus biztonsági szakértői megállapították továbbá, hogy a Cold Search malware megfigyelheti a felhasználók szokásait, személyes beazonosításra nem alkalmas adatokat gyűjtve ezzel róluk. A legtöbb ilyen program a keresett kifejezéseket, a leggyakrabban látogatott weboldalakat és az ezekre beírt adatokat figyeli meg, de begyűjthetik a számítógép IP-címét, helyzetét és a felhasználó e-mail címét is. Ha nem szeretne spam e-maileket kapni, kerülje el a Cold Search-öt és a többi hasonló keresőt is. 

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Cold Search vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Cold Search vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Cold Search vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Cold Search vírus ellen (2016-01-04)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Cold Search vírus ellen (2016-01-04)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon